הפוסט של מוחמד חדיד (צילום: instagram)
הפוסט שבלבל את הרשת | צילום: instagram

מידע רב מציף את הרשתות בשבוע האחרון בכל הקשור לסכסוך הישראלי פלסטיני, ועל אחת כמה וכמה מאז פרוץ מבצע "שומר החומות". פייק ניוז, עובדות סותרות ומסרים לא מבוססים שוטפים את הרשת, מקצינים את השיח למקומות שטרם הכרנו והופכים כל סיכוי להידברות לבלתי אפשרי.

בזמן שהסלבס בארץ עושים הכל כדי לפתוח סיירת הסברה עצמאית ופועלים ברשתות לטובת ישראל, מעבר לים הולכת וגדלה רשימת הסלבס שדווקא בוחרים בצד הפלסטיני בסכסוך, בלי שהם מבינים את המצב המורכב בארץ ובלי שביקרו פה מעולם. משפחת חדיד ובראשה האחיות הדומניות בלה וג'יג'י החליטו להניף את דגל המאבק הפלסטיני בשם אביהן שנולד בנצרת, אבל כשאחותן הגדולה שיתפה פוסט שאביהן כתב בשנת 2019 - ברשת היו בטוחים שמצאו בו לא מעט טעויות מביכות.

View this post on Instagram

A post shared by Mohamedhadid. (@mohamedhadid)

מוחמד שיתף באותה שנה תמונה של כיכר דיזינגוף שבתל אביב, וכתב פוסט מלא בגעגועים נוגים ומרגשים לפלסטין, ארץ הולדתו. "קצת היסטוריה על פלסטין", הוא כתב. "זו הייתה המדינה הכי יפה בעולם הערבי. חיינו בכבוד, בשלום ובשמחה עם כל הדתות של האל".

בהמשך מוחמד הסביר את התמונות ההיסטוריות בפוסט, וציין כי מדובר בתמונות של חיפה משנת 1933. כשבתו הבכורה שיתפה את הפוסט היא בחרה בתמונה של כיכר דיזינגוף בתל אביב, שהתחילה להיבנות בשנת 1934 ונחנכה בשנת 1938. רבים ברשת מיהרו לקטול את בתו של המיליארדר הפלסטיני, אך בהמשך התברר כי מדובר בתמונה אחת מתוך רצף ארוך של תמונות שאביהן של הדוגמניות פרסם. אנחנו נמשיך לפקוח עין.

הפוסט של מוחמד חדיד (צילום: facebook)
ברשת התבלבלו, וגם אנחנו | צילום: facebook