קייט מידלטון יוצאת מבית חולים (צילום: Fred Duval, GettyImages IL)
וויליאם וקייט ביציאה מבית החולים. היסטריה מוחלטת | צילום: Fred Duval, GettyImages IL

אתם כבר יכולים לדמיין את זה: בית חולים מפואר, גדודי צלמים צובאים על הדלתות, בני משפחת המלוכה מוברחים פנימה בחיוך רחב וקייט מידלטון אחת נותנת עוד פוש אחרון. השבוע, עם מתן הבשורה על כך שהנסיך וויליאם ורעייתו הפוטוגנית מצפים לילד, נכנס חלק די מכובד מהעולם לכוננות הריון נרגשת שכבר התחילה לספור לאחור לקראת "רגע העשור", "אירוע המאה", וכל תואר מפוצץ אחר שיכניס את מפעלי המרצ'נדייז לפעולה.

שעות מעטות אחרי שנודע כי בבטנה של הדוכסית מקיימברידג' מתבשל יורש עצר עתידי כבר הופצו ברשת הדמיות של התינוק המלכותי, הושקה בורסת ההימורים על השמות לרך הנולד, והתקשורת הבריטית עברה לשדר מהשטח, כלומר מחצר בית החולים על שם המלך אדוארד השביעי בלונדון, כדי לדווח על בחילות הבוקר הקשות מהן סובלת קייט ולספור את השעות עד שחרורה.

 "אלה הולכים להיות עבורם תשעה חודשים מאוד ארוכים", אומר אלכס ווסט, כתב "הסאן" הבריטי, בראיון למגזין m. והוא יודע על מה הוא מדבר: עוד לא בן 12 שבועות, ועיתוני הגלובוס כבר מיהרו להכריז על הוולד העתידי כ"תינוק הכי מצופה מאז ישו". כשדווח כי התופעות הרפואיות מהן סובלת מידלטון עשויות להצביע על לידת תאומים, בכלל נכנס היקום להיסטריה: במקרה כזה, התבשרנו, מי שייצא ראשון מהרחם יהיה המלך או המלכה הבאים של אנגליה, כשגם לבת עתידית יש סיכוי, בהתאם לשינוי החוק העתיק המעדיף בנים למלוכה. אם קייט תידרש לניתוח קיסרי, עתיד הממלכה המאוחדת כולה יהיה בידיו של הגניקולוג המלכותי, אלן פארתינג, שמטפל גם במלכה אליזבת. והרי לכם מידע שתעדיפו לשכוח.

אבל מה קורה רגע אחרי? כלומר, אחרי שוויליאם וקייט יארזו את הסל קל וייצאו מבית החולים. איזה מין חיים יהיו לתינוק או לתינוקת המלכותיים, והאם מדובר באמת בילדות שכולנו חלמנו עליה, או בתואר מציק שמסרבל את כל הפעולות שקטנטנים הכי אוהבים לעשות. מבט אל העבר והערכות של מומחים עכשוויים מלמדים שמדובר בשילוב די מורכב. כזה שלעיתים יגרום לכם לקנא, ולעיתים יוציא מכם אנחת רווחה. אווררו את הטיארות והשרביטים, אנחנו מתחילים.

דיאנה וצ''ארלס עם התינוק וויליאם
דיאנה וצ'ארלס עם בייבי ויליאם. צי של אומנות רשמיות

לתת סטירה לנסיך

בעבר היו הנסיכים הרכים של בית המלוכה שמורים בתוך מגדלי שן אכולי קיסוס, אך הזמנים, כידוע, השתנו לבלי היכר – והשאלה החינוכית הראשונה שכנראה תעמוד בפני זוג ההורים הטרי תהיה האם להציג את הרך הנולד בפני הפפראצי. "חשיפת התינוק תלויה במיקום בו תבחר קייט ללדת: אם היא תלד בבית אפשר לצפות לתמונה משפחתית מבוימת של המשפחה הטרייה ואם, כמו שאני מאמין, היא תבחר ללדת בבית חולים, אז אולי נראה אותה ואת וויל יוצאים ממנו עם התינוק ונותנים לתקשורת הזדמנות לצלם אותם בעצמה", אומר ווסט. "בכל מקרה, אני מאמין שנראה תמונה רשמית שבית המלוכה ישחרר ושלא ניתקל במקרים של פפראצי שרודף את התינוק כדי להשיג את התמונה הראשונה".

"הזוג ישחרר תמונה רשמית עם התינוק", הכריע בן פוגל, מקורב לזוג המלכותי ואורח בחתונתם, בראיון שנתן ל”טודיי שואו” ברשת NBC. “אין שום ספק שהם לא ימכרו את התמונות לאף כלי תקשורת ושהם לא יתנו בלעדיות לאף אחד. הם ישחררו תמונה רשמית, ואחר כך ייסגרו מאחורי דלתיים נעולות וינסו להגן עליו. וויליאם מתכוון להיות מעורב לחלוטין בגידול של הילד, ואני בטוח ששניהם יהיו הורים נפלאים".

הנסיך וויליאם התינוק
וויליאם התינוק. בממלכה היו שמחים לתאומים

אחרי הלידה צפויה המשפחה המלכותית לחזור לנוטינגהם קוטג', שם תשהה עד שיסתיימו שיפוצים בשווי מיליון פאונד בדירה A1 בארמון קנזינגטון שבמרכז לונדון. אל תתנו להגדרה "דירה" לבלבל אתכם: מדובר בבית של 19 חדרים, שהיה ביתה של הנסיכה מרגרט, ונמצא בהליך של עיצוב לקראת בני המשפחה החדשה. את טקס ההטבלה לנצרות, שייערך כעבור מספר ימים, יעבור הרך הנולד בארמון בקינגהאם, כשהיולדת הטרייה, אם תהיתם, לא תצטרך להטריד את עצמה בקניית בגדים למאורע: מאז 1841 לובשים בני המלוכה הנולדים בטקס בגד שיוצר במיוחד להטבלת בתה הבכורה של המלכה ויקטוריה. מדובר בשמלת משי ותחרה לבנה, שעשויה מהבד של שמלת החתונה של המלכה. הבגד העתיק הזה נשמר במיכל ואקום מיוחד ולפני כל שימוש הוא נשטף ביד, במים מחוטאים. ב-2007, 166 שנים אחרי השימוש הראשון, החליטה המלכה שלא ישתמשו יותר בבגד המקורי, וכיום משתמשים בהעתק מדויק של שלו, שנשמר בתנאים מיוחדים.

מסורת נוספת הקשורה לרך המלכותי היא עגלת התינוקות של חברת "סילבר קרוס" הבריטית, שמשמשת להסעת העוללים המיוחסים כבר כמעט מאה שנים. היא כל כך מזוהה עם משפחת המלוכה, עד שהדגם שבשימושם זכה לשמה של אחוזת הקיץ של המלכה: "בלמורל". המחיר הוא 8,000 שקלים חדשים לחתיכה, אבל מה זה בין חברים?

לא רק העגלה שומרת על בני המלוכה: מהשנייה הראשונה באוויר העולם, מוצמד לכל בת ובן מלוכה צוות מאבטחים צמוד. וויליאם והארי גדלו עם שומרי ראש – וגם התינוק/ת המלכותי/ת יזכו לשמירה, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע: בגן, בבית הספר, ואם התפדחתם כשאמא אספה אתכם מיום הולדת של חבר, דמיינו איך הרגיש הנסיך וויליאם כשבגיל 14 נאלץ להביא למסיבת הכיתה הראשונה שלו גם שני בלשים של הסקוטלנד יארד.

עד שזה יגיע, יצטרך העולל המלכותי להתמודד בעיקר עם "הצוות החינוכי" שהולך ללוות אותו בשנותיו הראשונות, הכולל את נבחרת המטפלות המלכותיות. אלה, שנמצאות שם כדי להקל על ההורים הטריים וחסרי שעות השינה, נבחנות בחשדנות טרם קבלתן לעבודה ועוברות בדיקות רקע מקיפות שלא היו מביישות את השב"כ, כולל ראיונות עומק עם מכרים מהעבר. זה לא קורה סתם: במציאות המלכותית, המטפלות הן האחראיות הבלעדיות על ההתנהגות של הילדים, על נימוסי השולחן שלהם והמשמעת. אם הילדים מתנהגים, ובכן – כמו ילדים, הן האשמות היחידות. דיאנה, למשל, פיטרה את ברברה, המטפלת הראשונה של וויליאם, לאחר שזה בחר להוציא לשון, קבל אורחים ותקשורת, בחתונה של דודו, הנסיך אנדרו, עם פרגי. אם נעלבתם בשמם, נזכיר רק שהנסיך היה בן 4 בלבד בזמן האירוע.

אומנת אחרת הועזבה כיוון שדיאנה לא יכלה לסבול את הסיפורים של הילדים על עלילותיהם בחברתה, ועד היום לא ברור מה קרה לאומנת שהייתה אחראית על הנסיכים בחופשה שלהם באחוזת הקיץ של המשפחה, שבה השפריצו על המלכה בטעות באמצעות רובי מים. הנוכחים באירוע מספרים שאחרי שאליזבת' השנייה התנגבה, אמרה לבנים “פגיעה טובה" – ועזבה את המקום.

התינוק וויליאם
התינוק של וויליאם כבר יהיה יותר חשוף לעיני התקשורת

מדובר, אם כן, בעבודה לא פשוטה – אך היא מביאה איתה גם הטבות השמורות למעטים באמת. האומנת של וויליאם והארי, למשל, קיבלה רשות מדיאנה לתת להם "מכה הגונה" בעת הצורך, והיא נהגה לנצל את הפריווילגיה הזו כדי לסטור להם מדי פעם, ולהזכיר שלמרות הכל הם בסך הכל ילדים. אם היה לה יום קשה בעבודה, היא יכולה הייתה לחזור לחדרה ולהתנחם ב-326 אלף שקלים, השכר השנתי של אומנת צמודה מסוכנות המטפלות "נורלנד", אשר עובדת עם בית המלוכה. הנסיכים, אגב, לא שמרו טינה – ובין 2,000 האורחים בחתונה של וויליאם וקייט הייתה גם האומנת המיתולוגית שלהם. כשנפטרה, וויליאם אף ביטל ביקור רשמי כדי להגיע ללוויה שלה.

 גן ילדים עם זכוכית משוריינת

למרות היחסים הטובים שנסיכים מפתחים לרוב עם האומנות, כלל לא בטוח שנראה אותן שומרות על יורש העצר הבא: "קייט רוצה להיות בשליטה מלאה על מה שקורה לילד והיא לא מתכוונת לקחת מטפלות, אלא לבלות עם הילד כמה שיותר זמן, לגדל אותו ולדאוג לו – בדיוק כמו כל אמא אחרת", אומר ווסט. גם טים הילד, פרשן בית המלוכה של הדיילי טלגרף, חושב שהילד הזה יגדל עם אמא ואבא נוכחים מאוד, בלי מתווכים. "אני בטוח שוויל וקייט יתנהגו כמו הורים רגילים, הרבה יותר מאשר דיאנה וצ'ארלס, ובטח בהשוואה לאליזבת ופיליפ", הוא קובע. "הכל השתנה, אפילו עניין האומנות. הגיוני אולי שקייט תיעזר במישהי בשבועות הראשונים, אבל היא תנסה להימנע ככל האפשר מאומנת רשמית, ואין ספק שהיא וויליאם הולכים להיות מעורבים בחיי הילד ככל האפשר".

בלמורל העגלה המלכותית
בלמורל, העגלה המלכותית. 8,000 שקל והיא שלכם

ובאמת, יורש העצר העתידי נולד בתקופה שבה הלהיט החם בקרב בני המלוכה הוא לרדת אל העם ולמעט באורח חיים פזרני מאוד. לראייה, וויליאם וקייט ויתרו על צוות הניקיון בבית בו הם מתגוררים, והם מספרים בראיונות כי הם מבשלים לעצמם ואף נוסעים לעיתים בתחבורה ציבורית. בעיניי הפרשנים אין ספק שהם יהיו מעוניינים להמשיך בנורמליות היחסית הזו גם בתקופת גידול הילדים, וזאת למרות שהערכים האלה מתנגשים לא פעם עם העובדה שמדובר באחת המשפחות המפורסמות בעולם.

אנדרו מורטון, ביוגרף של בית המלוכה, מגלה שבעבר ניסו בארמון בקינגהאם לפתור את התסבוכת הזו בהסכם עם התקשורת, לטובת הילדות של הדור הצעיר: נקבע שהיא  תעזוב את הילדים בחיי היום יום, ובתמורה תקבל "פוטו אופ", הזדמנויות צילום מוסכמות מראש של אירועים נבחרים. אלא שגם ההסכם הזה לא ממש התאים לנסיכים – ובמיוחד זכור היום הראשון שלֿ וויליאם בגן הילדים: לא פחות מ-150 עיתונאים התקהלו בכניסה לגן, למורת רוחו של צ'ארלס שביקש מהם לתת לבנו הבכור לחוות "יום רגיל". "בנקודה הזו, וויליאם אמר לאמא שלו שהוא לא אוהב את הצלמים", סיפר סימון ויגור, פרשן בית המלוכה של ערוץ 5 הבריטי, בסרט שהופק לערוץ. "היא ענתה לו: 'תתרגל. הם כאן לכל החיים שלך'”. אחרי התקרית הזו שונו נהלי האבטחה בגן והותקנו בו כפתור מצוקה וזכוכיות משוריינות, אבל התקשורת המשיכה לסקר רגעים אישיים רבים של המשפחה – ואם לא היא, אז עוברי האורח הרבים שנמשכו תמיד לכל נוכחות של הנסיכים.

אצל התינוק הזה, מעריכים, מידת החיבור לעולם שבחוץ תהיה אפילו גדולה עוד יותר מאשר אצל הוריו. וויליאם, בהוראת אמו המנוחה דיאנה, היה בן המלוכה הראשון אי פעם שיצא לנסיעה ברכבת התחתית, במונית ובטרקטורון שטח, ונהנה מביקורים ספונטניים יחסית בפארק שעשועים ובים. הוא אפילו הלך עם אבא להופעה של הספייס גירלז, ויחד עם אחיו פגש לא מעט "אנשים רגילים" במקלטי מצוקה ואירועי צדקה, אליהם אמם הקפידה לקחת אותם. סביר ויעניק לילדו חינוך דומה, במיוחד כשלצדו קייט, המקפידה על תדמית של "אחת מהעם", ובין היתר מרשה לעצמה למחזר בגדים באירועים וללבוש מותגים זולים ונגישים הנחטפים מיד אחר כך מהחנויות על ידי המעריצים. האם תיישם את האג'נדה גם בבגדי הילדים? ווסט חושב שכן. “בעבר הייתה חברה שסיפקה לדיאנה בגדי תינוקות איכותיים, אבל אני לא חושב שתראי היום את הנסיך או הנסיכה העתידיים בבגדים של 'ברברי' או במותגים גבוהים כמו 'לואי ויטון'", הוא אומר. "מצד שני, הם גם בטח לא יילבשו 'זארה קידס'".

טארט סלק לארוחת עשר

בינקות זוכים יורשי העצר לחיים שלווים בארמון לצד האנשים הכי מוכרים במדינה, כולל דיווחים על סצנה בלתי נשכחת בה זחלה אליזבת' השנייה לצד וויליאם על הרצפה כשלמד ללכת (השניים, אגב, עורכים פגישה קבועה פעם בשבוע מאז שהיה בן חמש), וכנראה שכך גם יקרה הפעם. כשיגיע אל גיל הגן ולאחר מכן בית הספר, עתיד יורש העצר החדש להשתלב במסגרות יוקרתיות המכבדות את מעמדו, וזאת לאחר שבדורות האחרונים זנחו בני המלוכה הבריטית את החינוך הביתי לטובת מוסדות חינוך ייחודיים ומפוארים במיוחד. הנסיך צ'ארלס היה הראשון שעשה זאת, כשנשלח לבית הספר "היל האוס" המכובד, במטרה להכיר ילדים "רגילים". כלומר, בני אצולה וצאצאים של אילי הון. "מהרגע שצ'ארלס נכנס לכיתה, הוא לא היה 'הוד מלכותו', אלא פשוט צ'ארלס, כמו כל ילד אחר", סיפר ריצ'ארד טאונד, מנהל בית הספר בסרט בערוץ 5 הבריטי. "הוא הגיע לבית הספר בתלבושת אחידה וזה עזר לו מאוד להשתלב".

פרינס וויליאם דולף את העגלה של ביאטריס
ויליאם דוחף את עגלתה של ביאטריס

לאיזה מוסד הצאצא הזה עומד להירשם? טום סייקס, כתב בית המלוכה של ה"דייליביסט", מנסה לענות על השאלה הזאת בבלוג שלו, ומפרט את רשימת הגנים שאליהם לדעתו עשוי להישלח הרך הנולד. הוא מעמיד בראש את גן הילדים "אקרון" בנוטינג היל, שכנראה ניחן בטעם מוזיקלי מסוים, אחרת איך אפשר להסביר מדוע הבן של מדונה לא התקבל לגן, בעוד הנכדה של ג'אגר נרשמה אליו ללא בעיה? שכר הלימוד, אגב, קצת פחות מ-60 אלף שקלים לשנה. מהגן, ככל הנראה יעבור יורש העצר לבית הספר היסודי "וות'רביי", שבו למד גם יו גרנט. בני משפחת המלוכה נכנסים אליו בגיל 4 ומחויבים לתלבושת אחידה באפור ואדום. דמי ההרשמה הם 1,000 שקלים ושכר הלימוד קופץ כאן ל-128 אלף לשנה.

כולנו בכינו על השבתות בצבא, אבל יורש העצר ילמד איך זה להיות רחוק מהבית כבר בגיל 7: “לודגרוב סקול" היא פנימייה לבנים בלבד, בה למדו הנסיכים וויליאם והארי לצד דוכסים ורוזנים. לומדים בה 200 בנים בכיתות בנות 11 ילדים, ושנת לימודים עולה  כמעט 50 אלף שקלים. תמורת הסכום המכובד מקבלים התלמידים כנסיה פרטית לפנימייה והיצע של 2 מעבדות מדעים, בי"ס למוזיקה, כיתת אומנויות, נגריה, חדר קדרות, מחלקה למידע טכנולוגי, תיאטרון, מגרש התעמלות, מגרש גולף, בריכת שחייה, 2 מגרשי משחקים, 2 אולמות סקווש, 4 מגרשי טניס, 11 מגרשי כדורגל, רוגבי וקריקט. בקטנה. התפריט של חדר האוכל כולל טארט סלק וגבינת ברי, אורז ספרדי עם פפרוני ועוף, מרקים תוצרת בית ולקינוח קראמבל משמשים ברוטב פאדג'. אחרי שיגמור יפה מהצלחת, יישלח יורש העצר לבית הספר המפורסם "איטון" – פנימייה שקיימת מ-1440, ומקפידה גם היא על טהרת ה"בנים בלבד". התלמידים כאן חולקים חדרים, אבל הנסיך וויליאם קיבל חדר פרטי, ומנהל בית הספר עודכן באופן אישי על התקדמותו בלימודים. בכל זאת, קשרים בצמרת וזה.

קייט מחזיקה את הבטן
קייט ההרה אוחזת בבטנה

שבוע הלימודים באיטון הוא בן ששה ימים, ונמשך מ-8:30 בבוקר עד 19:30 בערב. לבית הספר מדים ייחודיים שכוללים מעיל שחור ארוך, מכנסיים מפוספסים, נעליים שחורות ועניבה לבנה, ועל סט מדים אחד תשלמו כ-1,900 שקלים. כיתת לימוד, אגב, מונה 8 תלמידים בסך הכל – ובכל ערב מתקיימת בפנימייה "שעת שקט", בה מצופים התלמידים ללמוד ולהתכונן לשיעורים שמצפים להם בהמשך השבוע. זה לא מנע מוויליאם לקבל רק B בבגרות בהיסטוריה, ואפילו להתדרדר ל-C, רחמנא ליצלן, בבגרות בביולוגיה.

פרט לשיעורים, מתקיימים בבית הספר 12 חוגים, הכוללים הרצאות של טובי היוצרים. בין היתר התארחו כאן מחברת "הארי פוטר" ג'יי.קיי רולינג, אשף מחזות הזמר אנדרו לויד וובר ורואן אטקינסון, הידוע יותר כמיסטר בין. רוצים גם? תביאו 191,116 שקל לשנה, וקחו בחשבון שיש כאן עונשים יצירתיים במיוחד. מי שמאחר לכיתה נאלץ להתייצב ב-7:35 בבוקר ולשיר (!) מרשומות בית הספר, ויש כאלה שנאלצים גם להעתיק בכתב יד ספרים בלטינית. לפחות על ההצלפות ויתרו כאן ב-1970.

וות'רביי, גן טרום חובה של הנסיכים
וות'רבי, גן טרום החובה של הנסיכים

אם לזוג המלכותי תיוולד מלכה עתידית, היא צפויה למסלול חינוך מעט גמיש יותר – אבל רק מעט: יוג'ין, נכדתה הצעירה של המלכה אליזבת', למדה ב"סיינט ג'ורג'”, בית ספר מעורב שממנו חוזרים הביתה בכל יום, וזארה, הנכדה הגדולה ביותר, למדה דווקא ב"גורדונסטאון" בסקוטלנד, שם למדו גם צ'ארלס ושני אחיו. זארה, הזכורה כמי שזכתה באולימפיאדה האחרונה במדליית כסף ברכיבה על סוסים, היא גם דוגמה טובה לדרך בה מעבירים הנסיכים הצעירים את שעות הפנאי המועטות, עד שיהיו בוגרים מספיק לקחת על עצמם אחריות מלכותית של ממש: ספורט. אבל לא מחניים או זומבה, כמובן, אלא דברים עם קצת יותר קלאסה. ויליאם, למשל, למד כבר בגיל צעיר לשחק פולו (וקיבל כמובן גם סוס משלו) ובהמשך הפך לקפטן נבחרת השחייה של איטון. כשלא היה במים הוא שיחק ברוגבי וכדורגל, והוכיח על הדרך שגם לנסיכים לא תמיד הולך. זה קרה ב-91', אז הוא הובהל לבית החולים אחרי שחבר ללימודים חבט בראשו במקל גולף. נו, כל אחד צריך צלקת מקורית מהילדות.

>> לכל כתבות המגזין