פמלה והמודעה (צילום: Newscom)
פמלה. למה פרווה שאפשר עירום? | צילום: Newscom
למרות הסיקור המקיף, מתברר שיש הרבה דברים שלא ידענו על פמלה אנדרסון. ג'יין הלוי, יו"ר הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות, פגשה אותה אתמול ונידבה לנו לא מעט פרטים עסיסיים. "בתור התחלה, מה שהפתיע את כולנו היה שאנדרסון מאוד גבוהה", מספרת הלוי, "יש נטייה לחשוב שמדובר באיזו בובת ברבי קומפקטית, אבל מסתבר שהיא מתנשאת לגובה מרשים ביותר גם עם עקבים נמוכים". מה שאותנו הפתיע, לעומת זאת, זה שלדברי הלוי מדובר באישה שנונה, מבינה עניין ורהוטה מאד.

אנדרסון בת ה-43 נולדה בקנדה, אבל מתגוררת כבר שנים בארה"ב. לדבריה, היא מעולם לא נתקלה באנשים כל כך חמים כמו הישראלים: "הישראלים איכפתיים מאד", אמרה, "בארה"ב כל אחד מרוכז בעצמו, ואילו בישראל יש תחושה שמאד אכפת אחד מהשני. ביקרתי בהרבה מדינות בעולם, אבל ביקורי בארץ הוא אחד הטיולים הטובים ביותר שחוויתי. פגשתי אנשים חכמים ומעניינים, וודאי אחזור לכאן פעמים נוספות, אבל עם הילדים. הייתי שמחה לגדל את הילדים שלי בישראל".

אנדרסון היא אמא לשני ילדים: ברנדון בן ה-14 ודילן בן ה-13. וכן, השמות אומצו מהסדרה הסופר-פופולארית "בברלי הילס 90210", אותה אנדרסון מאוד אהבה בניינטיז. אב הילדים הוא בעלה לשעבר, טומי לי, מתופף להקת ה"מוטלי קרו". הזוג כיכב תקופה ארוכה בכותרות בעקבות אותה קלטת לוהטת בלתי נשכחת.

פמלה אנדרסון בכותל (צילום: אלעד דיין)
אנדרסון בביקורה בכותל. "ביקורי בארץ הוא אחד הטיולים הטובים ביותר שחוויתי" | צילום: אלעד דיין

אנדרסון ציינה שהיא הייתה רוצה להיכנס לדברי הימים לא בתור אותה "CJ" בעלת בגד הים האדום מ"משמר המפרץ" המיתולוגית: "הייתי רוצה שייזכרו אותי בתור אמא, בן אדם, ופעילה לזכויות בעלי חיים".

"הסיבה העיקרית שהגעתי לישראל, מעבר להפקת 'רוקדים עם כוכבים', היא לסייע לקדם פה את חוק הפרוות", הצהירה אנדרסון. היא נפגשה עם אלכס מילר, יו"ר ועדת החינוך בכנסת (שאחראית על החוק), וחיזקה את ידיו בנושא החוק החשוב. היא גם החמיאה לשר החוץ אביגדור ליברמן, אותו כינתה כריזמטי ואיש עם לב גדול, והיא בטוחה שהוא יעזור לקדם את החוק.

אין תמונה
פמלה אנדרסון וג'יין הלוי. רוקדות עם פרוות
את חוק הפרוות מנסה חברת הכנסת רונית תירוש לקדם בארץ כבר כמה שנים. תעשיית הפרוות מגלגלת מליארדים על חשבון כ-75 מליוני בעלי חיים כל שנה, ורובם מופשטים מעורם בעודם בחיים. מליונים מבעלי החיים הם כלבים וחתולים שמיובאים למערב עם תגיות של זאבים ושועלים כדי לא לזעזע את הצרכן המערבי. אין כל תכלית מעשית בפרוות בישראל פרט לאופנה, שכן אין בישראל חורף קר ולכן מדובר בגנדרנות לשמה, וסקרים מראים שלמעלה מ-80 אחוזים מהציבור הישראלי אכן נגד פרוות.

אחרי שהתגלו נתונים מזעזעים על התעשייה הזו וצילומי סתר בסין תיעדו את האכזריות שבה, החוק אמור להגביל את סחר וייבוא הפרוות בישראל. כאשר החוק יעבור ישראל תהפוך למדינה הראשונה בעולם שתאסור סחר בפרוות בעלי חיים, ובכך תנהיג הלכה למעשה את המצווה המוסרית "צער בעלי חיים" על פי ערכי היהדות.

"מי שטוב לחיות - טוב לאנשים ולכן על ישראל כמדינה ליברלית ומתקדמת להפסיק לאלתר את הייבוא והשיווק של פרוות", אמרה אנדרסון. "אחרי שישראל תעביר את החוק ההומני מעין כמותו הזה, היא תקבל הכרה בינלאומית כמדינה אנושית. מדינה שמעבירה חוק להגנה על בעלי חיים שמתאכזרים אליהם, היא מדינה נאורה ששווה לחבק אותה".

ובטח תשמחו לשמוע שאנדרסון גם הכריזה: "אחרי שהחוק יעבור בכנסת אני מבטיחה להגיע שוב, ואני מכינה לכם הפתעה! אם חשבתם שראיתם אותי רוקדת, לא ראיתם כלום". כך שבהחלט שווה לנו לתמוך באותה הצעת חוק. מחכים בקוצר לביקור הבא.

פמלה אנדרסון במשביר לצרכן (צילום: עודד קרני)
אנדרסון במשביר לצרכן. מכינה לנו הפתעה גדולה אם חוק הפרוות יעבור | צילום: עודד קרני

>> תגידו מזל טוב: לשי אראל נולדה בת