יוצאת העונה האחרונה של "האח הגדול", יובל לוי, מתחזקת עמוד אינסטגרם פעיל ביותר המתאפיין בשיח פתוח על גוף ומיניות. כעת היא מספרת שישנם רבים שהפתיחות שלה לא באה להם בטוב והיא חוטפת לא מעט. תפסנו את לוי בתערוכה של יצירותיו של ואן גוך באקספו תל אביב וניסינו להבין מה גורם לה להמשיך בפעילות שלה למרות הקושי, והאם המלחמה גרמה לה לאיזשהו שינוי?

צילום: ליאור מילר

לפני המלחמה הדעות שלך היו מאד נחרצות. משהו השתנה?
"הדעות הנחרצות שלי היו בעיקר בתחום החברתי, בתחום של זכויות נשים ולהט"ב. בארץ שלנו ישר הדברים החברתיים הם גם פוליטיים, הכל הוא פוליטי. אם אתה גיי אתה שמאלני, אבל יש הומואים ימניים, יש נשים ימניות שהן עדיין יכולות להיות פמיניסטיות. הדברים הם הרבה יותר מורכבים משמאל וימין וחשוב להפריד את זה. כן אני רואה את עצמי כאישה קווירית ופנמיניסטית ואני בעד זכויות להט"ב, אני לא יודעת עד כמה אני שמאל, אני אולי יותר מרכז אבל האנשים אוהבים להשליך. אני גם לא טבעונית". 

את מדברת בפתיחות על מיניות וסקס באינסטגרם, זה מרענן.
"זה מרענן אבל זה יכול להציף אצל אנשים שרואים את זה פחדים. 'מה זה? אנחנו לא מכירים, אולי זה מסוכן'. כשאנחנו נתקלים במשהו חדש שאנחנו לא מכירים, באופן טבעי מערכות ההגנה שלנו בתור בני אדם, סליחה שאני נהיית פילוסופית, פועלות. זה לא מוכר, זה אולי חדש זה אולי מסכן אותנו ואת מערך האמונות שלנו והרבה פעמים אנשים מגיבים לדברים כאלה באלימות. אני חווה הרבה אלימות מינית ברשתות, כלפי הגוף שלי.

"נגיד שאני מעלה תמונות שאפילו לא רואים את פטמותיי וזה ישר מעורר זעם כעס, גוף של אישה רחמנא ליצלן, מה קרה? לא מדובר פה בחמאס. ברגע שאנחנו מפחדים מגוף האישה, או שרואים גוף של אישה עירומה אנחנו חושבים שהיא מזמינה מין או שהיא מבקשת מין או שהיא מתעסקת בזנות וזה לא נכון, זה פשוט הגוף שלה. למה גוף של גבר יכול להיות ככה פתוח מול כולם עם הפטמות והכל אבל אישה זה כזה, 'לא, אוי ואבוי, היא זונה, היא מבקשת מין, היא אסון, היא סכנה', אבל כשזה גבר זה סבבה, זה עובר לנו חלק בעין. אנחנו כנראה עדיין לא שם ב-2024.

יובל לוי (צילום: instagram)
צילום: instagram

"מה שקרה ב-7 באוקטובר, ואיך שהעולם מצדיק את האלימות המינית שנעשתה כלפי נשים יהודיות, או ישראליות, זה מראה שאנחנו ב-2024 עדיין משתמשים בגוף האישה כנשק ורואים בו כאיום בכל מיני תצורות. אז יש תצורות כאלה שהן כאילו קטנות יותר כי זה אלימות מאחורי מסך, אבל זה עדיין אלימות כלפי גוף האישה ועדיין אנחנו רואים בו כמשהו מאיים וזה משהו שצריך לשים אליו לב. אין לזה הצדקה ואין לזה הצדקה, גוף של אישה הוא שלה, נקודה".