שבוע עבר מאז שהחלה סערת הנידה, בעקבותיה צעירה הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לאישור הגשת תביעה ייצוגית כנגד שי מיקה יפרח, יעל בר זוהר ועמותת "נשים מנהיגות שינוי" - וכעת, בר זוהר מגיבה לראשונה לסערה.

בפוסט שהעלתה לעמוד האינסטגרם שלה, היא שוברת שתיקה וכותבת: "הימים האחרונים היו לא פשוטים עבורי. האמנתי ואני עדיין משוכנעת, שמותר לכל הנשים לשוחח באופן בטוח ומכבד אודות כל נושא שבעולם, גם מסורת, מצוות או יהדות. החירות הזאת שמורה לכולנו, נשים מסורתיות, חרדיות ואפילו רחמנא ליצלן 'נשים חילוניות'".

View this post on Instagram

A post shared by יעל בר זוהר זו-ארץ (@yaelbarzohar)

"ואז התחיל עליהום בכל אמצעי התקשורת", המשיכה בר זוהר. "הצד העצוב היה, שרוב הפרשנים והכותבים, לא צפו בכלל בראיונות המקוריים שלנו, והתבססו רק על 'המידע' והפרשנות ששודרו בטלוויזיה. אני מאמינה שאם רוב המגיבים ייצפו בראיונות שלנו הם יבינו שאפשר לחשב מסלול מחדש. למרבה הצער, הרגשתי על בשרי שתרבות השיח שלנו נמצאת במדרון מסוכן. חלק מהטפות המוסר התוקפניות חשפו היבטי חוסר סובלנות, צביעות, שנאת דת, וכל מיני שילובים אחרים".

"ולנושא התשלום. כמו בפאנלים רבים או באירועי תרבות ציבוריים, ככל הידוע לי המשתתפות קבלו תמורה עבור השתתפותן, בוודאי מבלי שהכתיבו להן מה לומר או מה לא לומר. מרגע שפורסמו הראיונות באינטרנט הם תויגו כחלק מקמפיין 'זה היום שלך' עבור עמותת 'שעשני אישה'. בשום שלב לא נעשה ניסיון הכחשה או 'הסתרה' מכל סוג והדברים אף חודדו בהמשך מעבר לחובת הדין. לא היו בראיונות הללו מרכיבים של כפייה, שידול או הסתה, חלילה".

"היו שטענו שלא נכון לעסוק בנושא הזה (טהרת המשפחה) באינסטוש, שהוא אינו ראוי לדיון ציבורי. אני מאמינה שלשיחות הללו מקום חשוב בציבוריות הישראלית והן ראויות לדיון. כל עוד לא מדובר בכפיה, חשיפה של אורח חיים כלשהו גם למי שנוהג אחרת, היא תרומה לשיח. הלוואי שמהסערה הזאת יצמחו רק דברים טובים. כולי תקווה שנעסוק בעיקר בקבלת האחר ואהבת חינם". 

שי מיקה, יעל בר זוהר (צילום: מתוך אינסטגרם, instagram)
בליבה של סערה. שי מיקה ויעל בר זוהר | צילום: מתוך אינסטגרם, instagram

גם שי מיקה הגיבה על הסערה בעמוד האינסטגרם שלה, וכתבה: "לא הכנסתי אף אחד לחדר המיטות שלי, לא מכרתי לאף אחת את המקווה. בסה"כ סיפרתי על החוויה האישית שלי ומה שזה מעניק לי וסיפרתי על כך בהערצה רבה. הצביעות הזאת, כמות הדברים שאני לא הייתי מפרסמת והסכומים שבנות מקבלות בשבילם כנראה שבאמת אתם אלה שמגיבים לא מודעים אליהם ותמימים. היום על הכל מקבלים כסף ברשת, לא תאמינו על מה ובאיזה דרכים".

"ואולי פה הבעיה ובכלל לא שלי", המשיכה שי מיקה, "גילוי נאות? אולי זה לא מספיק, אולי עברתי גבול מבחינת חלק מכם, אבל האם אתם חושבים שלקחתי את הקמפיין הזה לא חשבתי שהוא יצא מגבולות האינסטגרם? כן חשבתי, הוא לא יצא באופן שחשבתי אבל אני לקחתי את זה כשליחות, חשבתי מה רע לקדם ערך שאת מאמינה בו, לנצל את הכוח שיש לי לטובה, אני שיש לי חיבור אמיתי לדת במדינת ישראל, לא צריכה להתבייש שאני מקדמת ערכים שגדלתי עליהם". 

View this post on Instagram

A post shared by יעל בר זוהר זו-ארץ (@yaelbarzohar)

"אני מבינה שיש פערים בינינו בחברה ושכל אחד יעשה מה שמרגיש לו, לי זה מרגיש הכי טבעי בעולם. ואפשר להסכים ואפשר שלא. אבל דרך ארץ קדמה לתורה לא? בפעם הבאה שאתם כל כך סוערים על חרם שעושים באח הגדול, תעשו בדק בית. אתם ששופטים לחומרה. איך מישהו כתב? "תשימי סיגריה בפה שנדע שזה לא תחת", "בהמה מסריחה". אתם הבריונים האמיתיים, מאוד נוח להסתכל על הטלוויזיה ולהזדעזע, אבל האם אתם בעצמכם נותנים דוגמא?".

כזכור, לפני כשבוע פורסם כי שי מיקה ובר זוהר קיבלו תשלום מעמותת "נשים מנהיגות שינוי" ומיזם "שעשני אישה" בהובלתה של רותי לבייב יליזרוב, על כך שחשפו כי הן שומרות נידה בחייהן הפרטיים - מה שעורר סערה לא קטנה. בקטע שרץ ברשתות החברתיות, שי מיקה התראיינה לבלוג של בר זוהר ביוטיוב וחשפה כי לבעלה יש בעיה עם זה שהיא שומרת נידה. על פי הפרסומים, כל אחת ממשתתפות הקמפיין קיבלה בין 30 ל-40 אלף ש"ח לכל התקופה.