ספאם (צילום: Michael Utech, Istock)
ספאם. לפעמים נדמה שאין מספיק קירות שאפשר לשבור בבית | צילום: Michael Utech, Istock

דואר זבל אלקטרוני, להלן ספאם, הוא האויב הכי גדול של העולם. אתם יכולים לצטט אותי אם אתם רוצים. זה אויב קטלני יותר מאוסמה בן לאדן, מסוכן יותר מ-ג. יפית. הספאם – דואר שיווקי או קידום של דעות כלשהן באמצעות הדואר האלקטרוני – מהווה את רוב ההודעות שאנחנו מקבלים מדי יום למייל. לפי נתוני חברת F1, המייצגת בישראל את פתרונות הגנת הדואר האלקטרוני של חברת SpamTitan, 95% מתוך מיליון הודעות דואר שנבדקו בשנת 2008 היו הודעות ספאם טהור.

דואר הזבל מוגדר כמטריד את מי שמקבל אותו בשל כמותו הגדולה ותוכנו שאינו מעניין את המקבל, מעליב את המקבל או מציג בפניו חומר שאינו מתאים לקבוצה שאליה הוא משתייך (למשל פרסומות לוויאגרה לקבוצה אפרו-אמריקאית). מפיצי דואר זבל רבים עושים שימוש בכותרות מפתות שגורמות לנו לחשוב שהמכתב הגיע מהבנק או מהמשפחה או מכל דבר מפתה אחר שיגרום לנו לפתוח את דואר הזבל שנשלח אלינו. יש בין המפיצים המתוחכמים שאפילו דואגים לשתול בתוך הודעת הפרסומת גם קובץ חביב שידאג להדביק את המחשב שלנו בווירוס יותר חביב, שישלח לכל רשימת החברים שלנו תמונות פחות חביבות של פורנו קשה ווויאגרה זולה. בקיצור, זבל.

>>מצד שני, סיפורי ספאם יכולים להיות מאוד מעניינים. הנה כמה כאלה

רוצים להפחית באופן משמעותי את כמות הודעות הספאם שאתם מקבלים לתיבה שלכם? הנה כמה דרכים טובות לעשות את זה:

הגנו על הכתובת שלכם כאילו הייתה ביתכם

כמו שלא הייתם מוסרים את כתובת הבית שלכם לכל זר ברחוב כך אל תמהרו לתת את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם. תהיו בררנים לגבי מי שאתם נותנים להם את כתובת הדואר האלקטרוני. אל תפרסמו אותה בחיים על גבי דפי פורומים או צ'אטים למיניהם. רובוטי עכביש רצים להם ברשת ומחפשים משפטים הכוללים את הסמל @ וכך משתלטים על עשרות אלפי כתובות דואר אלקטרוני. חלופה אחת להימנע מספאם היא לאיית את הכתובת הדואר האלקטרוני מבלי להשתמש בסמל ה-@ כדי להימנע מהרובוט להבין שזה האימייל שלך. לדוגמה: Sample(A)gmail.com.

אף פעם אל תגיבו לדואר זבל

לא משנה כמה מעניינת הוויאגרה שהדואר מציע או כמה זולה יוצאת החופשה לוורנה מלון הכול. ברגע שהגבתם, נתפסתם – ומפיצי הדואר האלקטרוני ידעו שמעכשיו תחת הכתובת שלכם קיים בנאדם חי שמתעניין בוויאגרה ובפעם הבאה שהם יפיצו ספאם הם יציעו לך גם לרכוש לך בית, רכב או אישה אוקראינית.

"לחץ כאן אם אתה רוצה להסיר את כתובת הדואר שלך" – לא ללחוץ!

יכול להיות שבלחיצת כפתור פשוטה הצרות שמתקיפות את הדואר האלקטרוני שלכם ייעלמו? זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, וזה באמת המצב – זה לא אמיתי, ולא כדאי לכם ללחוץ. כמו בסעיף הקודם, אם לחצתם על הכפתור המורה על הסרה, יפתח דף אינטרנט חדש המודיע כי כעת הדואר האלקטרוני שלכם הוסר מהרשימה. הפלא ופלא, עוד 50 הודעות זבל בדרך אל תיבת הדואר האלקטרוני שלכם.

פתחו כתובת דואר אלקטרוני משנית

קיבלה ספאם (צילום: RyanJLane, Istock)
הנה ספאם אחד שטוב היה אם הייתם מצליחים למנוע ממנו להגיע | צילום: RyanJLane, Istock

כמו שאתם בוודאי יודעים, לא חסר שירותי דואר אלקטרוני חינמיים ברשת. Gmail, Yahoo, וואלה, ועוד. אתרים אלו מאפשרים לכם לפתוח כתובות דואר אלקטרוני כאוות נפשכם. השתמשו בהם ופתחו תיבת דואר אלקטרוני משנית, בה תשתמשו כשאתם מצטרף להגרלות משונות כלשהן, משחקי רשת, אתרי פורנו ועוד דברים הזויים שאתם עושים כשמשעמם לכם בעבודה.

הצטיידו במסנן ספאם

במידה ואתם עובדים עם תוכנת ניהול האימיילים אאוטלוק, תוכלו להתקין מסנן דואר זבל חיצוני שידאג להשאיר את כל הדואר זבל שאתה מקבלים מחוץ לדלת. אחד כזה שאנחנו אוהבים להשתמש בו הוא של חברת Comodo Anti Spam, המוצע בחינם לכל גולש המעוניין בהגנת ספאם לתיבת האאוטלוק שלו.