חיילי גולני נגד אירן
פלס"ר גולני מול צבא אירן

משחקי מחשב הם צורת הבידור הנפוצה בעולם – יותר מהקולנוע, יותר מהטלוויזיה. ואם בתקופות של מלחמה טבעי שהקולנוע יעסוק בקרבות ובאלימות, האם זה נכון גם לגבי תעשיית המשחקים?

"יש עלייה במספר האנשים שמשחקים משחקי מחשב בזמן מלחמה", אומר יובל בירב, עורך אתר המשחקים הישראלי Vgames. "אנחנו רואים את זה בבירור באתר בשבועיים האחרונים. זה בגלל שגם ילדים וגם הורים יושבים בבית ומחפשים תעסוקה".

האם מי שיושב במקלטים מחפש משחקים שעוסקים במלחמה בחמאס? 

"אני לא יכול להגיד שיש גידול משמעותי במשחקים האלו. המשחקים הפופולריים ביותר בימינו סובבים סביב מותגים של ילדים – כמו דורה ובוב ספוג. אבל יש לא מעט משחקים שמשמשים במלחמת התעמולה".

גם תומכי החמאס וגם הצד הישראלי עושים הפעם שימוש מאסיבי ברשת כדי לקנות דעת קהל. שני הצדדים מפיקים סרטים, עושים שימוש ברשתות חברתיות ובשירותי הודעות מיידיות. משחקי רשת קטנים, שמופקים במהירות ומופצים מפה לאוזן, הם חלק מהמלחמה הזאת.

המשחק הראשון שנוצר הוא "Raid Gaza", משחק פרו-פלשתינאי, שיש לו כבר מאתיים אלף כניסות ופרסום ברויטרס ובחדשות טלוויזיה ברחבי העולם, כולל באתר Newsground – אתר משחקים עולמי.

ממש בימים האחרונים התפרסם משחק נוסף, הפעם מהצד הישראלי, אם כי הוא פחות טוב – משחק בו נשלחים טילים וצריך להפעיל את האזעקה ביישובים השונים ולנסות לפוצץ את הטילים.

אפשר גם להזכיר את המשחק הזה, שהוא מהוקצע והסברתי יותר.

אין תמונה
חסל ת'קסאם. אולמרט כגיבור על

המשחק הישראלי Rising Eagle מתרחש בחלקו בעזה, במלחמה של פלס"ר גולני מול יחידות הצבא האירני המשחק יצא בשנה שעברה ובחודשים האחרונים זוכה להצלחה יפה מאוד בישראל. הקונטקסט של המשחק הוא אחר – מיועד יותר לגיימרים, כזה שפונה לקהל הרבה יותר מצומצם.

ואצלנו ב-mako אפשר לשחק ב"חסל ת'קסאם", שבו צריך לבחור באחת מהדמויות – ביבי, ברק, אולמרט או גאידמק שמופיעים כגיבורי על ולחסל בעזרתם קסאמים.