אין תמונה
אין מה לעשות, אתם פשוט מבקשים את זה

יצאתם לבילוי, רציתם להיות מגניבים ודיווחתם לחברים שלכם בפייסבוק איפה אתם מבלים? כדאי שתארזו את עצמכם ותקפצו הביתה מיד לאחר מכן – יכול להיות שמישהו מרוקן לכם את הדירה.

אם התרחיש הזה נשמע לכם מפחיד, תדעו שהוא אמיתי לחלוטין. המשטרה בניו המפשיר עצרה שלושה גנבים שביצעו 50 פריצות לבתים וגנבו תכולה בסך כולל של 100,000 דולר. המשותף לכל הפריצות הללו, ניחשתם נכון, הוא שכל בעלי הדירות שגנבו מהם (כנראה) השתמשו בשירות "מקומות" (places) של פייסבוק.

פייסבוק Places הוא שירות מבוסס מיקום המאפשר למשתמש לעדכן סטטוס הקשור למקום בו הוא נמצא כרגע. הטכנולוגיה מאחרי העניין מאד פשוטה; מדובר בתוכנה המותקנת על הטלפון הנייד שלכם, שעושה שימוש בשירות המיקום (GPS) המובנה בטלפון. המטרה של השירות הזה היא חיובית כמובן ונועדה לקדם את כל עניין השיתוף ברשתות החברתיות ולאפשר עדכונים בזמן אמת. "מקומות" של פייסבוק אינו השירות היחיד וקיימים שירותים נוספים כמו "פורסקוור" ו"לטיטיוד" של גוגל, שמאפשרים לכם לעדכן את החברים והמשפחה מכל מקום שתהיו.

מצד שני, השירותים המאפשרים לכם לעדכן סטטוס בהתבסס על שירותי מיקום יכולים לגרום לא מעט בעיות הקשורות לפרטיות שלכם, כפי שבעלי הדירות בניו המפשיר גילו. כדי להעלות את המודעות לבעיה, אתר "בבקשה תשדדו אותי" העלה רשימה של בתים שבעליהם הודיעו כי הם נמצאים במקום אחר. בין דפי האתר תוכלו למצוא הסברים על השירותים השונים והפניה לכתבות בנושא. המטרה: תבינו לאן אתם נכנסים ומה אתם עושים בטרם תתחילו להשתמש.

פייסבוק: "אנחנו לא אשמים"

אם מישהו נכנס לפאניקה ושוקל להסיר את השירות מהטלפון הנייד שלו, כדאי שידע לפחות את תוצאות החקירה במקרה שארע בניו המפשיר. על פי דובר מטעם פייסבוק שהתראיין לאתר necn.com, שירות "מקומות" אינו אשם בפריצות: "אנחנו בקשר עם המשטרה והם דיווחו לנו כי במסגרת המעצרים והחקירות שהם ביצעו עד כה, הקשר היחיד שנמצא לפייסבוק הוא שלאחד מהעצורים היה חבר שדיווח בפרופיל שלו שהוא יוצא מהעיר בעתיד הקרוב - ואין כל קשר לשירות "מקומות". בנוסף אישרה המשטרה כי לשאר העצורים אין קשר לפייסבוק", הוא מסכם.

אם להאמין או לא לדברים זה כבר עניין פרטי. פייסבוק הרי רוצה שנמשיך להשתמש בשירות והדוברים שלה ימשיכו לשכנע אותנו שהוא לא מהווה בעיה. על השאלה אם מישהו עוקב אחרי העדכונים שלנו אין תשובה חד משמעית וצריך לצאת מנקודת הנחה שכן, מישהו עוקב ואם לא ניזהר מתישהו זה יכול לפגוע בנו. אבל, קיים גם צד שני למטבע. אנחנו בפייסבוק כדי לשתף. ואם עד היום שיתפנו את החוויות שלנו, התמונות שלנו והמאמרים שלנו למה לא לשתף גם את הרכוש שלנו? ולמי שזה מפריע – שלא יהיה בפייסבוק.

>> ניסיתם לחפש את אלוהים בגוגל? לא בטוח שתצליחו