שלושה חודשים אחרי ש-MegaUpload, אתר ההורדות ושיתוף הקבצים הגדול בעולם נסגר ומייסדיו נעצרו והואשמו בהפרת חוקים נגד פיראטיות, גורל המידע הרב שהיה שמור בשרתיו עדיין לא ידוע.

אין תמונה
במשך שבע שנים השירות צבר 25 מיליון גיגה בייט של מידע המתפרסים על פני 1,100 שרתים

במשך קצת יותר משבע שנות קיומו, הצליח MegaUpload לצבור 25 מיליון גיגה בייט של מידע. אלה הם 25 אלף טרה בייט המתפרסים על פני לא פחות מ-1,100 שרתים שמאוחסנים במחסן מקורר בעיר האריסבורג שבארה"ב, על ידי חברת Dulles.

החברה עצמה הפסיקה לקבל תשלום ממגה אפלוד עבור האחסון רגע אחרי שהאתר נסגר ונכסיו הוקפאו. היא מפסידה אלפי דולרים בכל יום שעובר עבור תחזוקת השרתים וכעת מבקשת את הכוונת בית המשפט באשר לעתיד כמות המידע הבלתי נתפסת הזו ששרתיה מאחסנים.

בית המשפט עדיין לא נתן תשובה רשמית, זאת משום שלכל הגופים המעורבים בעניין, כולל המשתמשים עצמם, יש תוכניות משל עצמם באשר למידע ששמור על שרתי MegaUpload.

ממשלת ארה"ב יחד עם כל הגופים שהפסידו, על פי ההערכות, כ-620 מיליון דולרים בגלל שיתוף המידע הפיראטי שנמצא על אותם שרתים, מבקשת למחוק את כל המידע ולא לאפשר לאף אחד גישה. הממשלה הודיעה כי העתיקה בצורה סלקטיבית חלקים מהמידע והיא מוכנה לחלוק את המידע שהועתק עם בעלי מגה אפלוד לפי הוראת החוק.

קים דוט קום , גרמני האקר מחשבים שנעצר (צילום: חדשות 2)
במעצר בית באחוזתו בניו זילנד עם אזיקים דיגיטליים וקצבה חודשית של 48 אלף דולר. קים דוטקום | צילום: חדשות 2

בית המשפט מצידו דוחה, בינתיים, את הבקשה בטענה כי המידע שעל השרתים יוכל לשמש בתור הוכחות במשפטו של קים דוטקום, בעל האתר. למרבה ההפתעה, גם עורכת הדין שמייצגת את דוטקום מבקשת לשמור את המידע עם טענה הפוכה. היא טוענת כי המידע שעל השרתים יוכל דווקא להוכיח את חפותו.

רבים מהמשתמשים מבקשים גם הם לשמר את המידע ואף לקבל גישה אליו. אחרי הכל, לא מעטים השתמשו באחסון שהציע האתר גם למטרות חוקיות לחלוטין ולא רק לשיתוף תכנים דיגיטליים. נציין כי מלבד אותו תוכן פיראטי שקיים ועובר על פי האישום במגה אפלוד, מאחסנים באתר עוד קבצים פרטיים השייכים לכ-50 מיליון משתמשים, חברות וארגונים, ביניהם תמונות משפחתיות, מסמכים חשובים, מידע לצורך גיבוי ועוד.

רבים מהמשתמשים אף רכשו מנוי פרימיום על מנת להגדיל את שטח האחסון, ונכון לעכשיו נראה כי כלל המשתמשים לא יקבלו לא את הקבצים ולא את הכסף. זאת בעיקר בגלל חוק הגנת זכויות היוצרים שה-FBI פועל על פיו.

בית המשפט בינתיים לא מאשר שום נגיעה במידע וגם מזהיר מפני האפשרות כי מגה אפלוד פשוט יעביר אותו לשרתים שימוקמו במדינה אחרת וימשיך בפעילותו הבלתי חוקית משם. כמו כן, הממשלה מסרבת לשאת במימון ההוצאות שיגרמו כתוצאה מסינון הקבצים וניפוי כל המידע הלא חוקי, זאת על מנת להחזיר את הקבצים החוקיים בלבד לבעליהם.

בינתיים, קים דוטקום נמצא במעצר בית באחוזתו בניו זילנד עם אזיקים דיגיטליים על הרגל שמתריעים לשוטרים במידה והוא עוזב את שטח אחוזתו. על פי דיווחים שונים, סוכני ה-FBI כבר החרימו לא מעט מהאחוזה, כולל כמה טלוויזיות, רהיטים ואת מכונית הרולס רויס שלו. כמו כן מדווחים ברשת כי דוטקום מקבל קצבה חודשית של כ-48 אלף דולר.

>> מכירים את כל הטריקים באייפון?

>> אופס: תמונות מביכות שהרקע שלהן השתבש קשות