אין תמונה
ג'סיקה אלבה היא "אנונימית" ב-Airtime

מה שהתרחש אמש (ג') לסטארט-אפ החדש של שון פארקר ושון פאנינג יכול ללא ספק להיכנס לרשימת המצגות המביכות ביותר בהיסטוריה של עולם הטכנולוגיה. תקלות שגרמו לתוכנה להיטען במשך דקות ארוכות בזמן שחדר מלא בכתבי טכנולוגיה מגלגל עיניים למעלה. מחזה שאף יזם לא רוצה לראות ביום חשיפת המוצר שלו.

בטח שלא השניים האלה - שון פאנינג שהקים את path והיה השותף בנאפסטר של שון פארקר, הגורו של מארק צוקרברג, נשיאה הראשון של פייסבוק והאיש שג'סטין טימברלייק גילם אותו בסרט.

אבל המזל חייך ל-Airtime המוצר החדש שלהם, פעמיים. פעם אחת כשבזמן התקלות כתבי הטכנולוגיה יכלו לשטוף את העיניים בסלבריטאים כמו ג'ים קארי וג'וליה לואיס דרייפוס שניסו לשעשע את הקהל בזמן ששון פארקר מתנצל על עוד תקלה.

המזל השני הוא שהמוצר שלהם כבר היה מוכן להמונים. והוא מאוד, מאוד מרשים. איירטיים היא אפליקציה שעובדת ישירות דרך הדפדפן, היא מתחברת לחשבון הפייסבוק, למצלמה ולמיקרופון ומוצאת לכם מישהו לדבר איתו בשיחת וידיאו מרחבי העולם.

כמו צ'טרולט, אבל הרבה יותר טוב

עד כה, נשמע דומה למדי לצ'טרולט, נכון? כאן ניכנסים החידושים. פארקר ופאנינג אמנם לקחו את הרעיון שלהם משירות הווידיאו הרנדומלי שהיה פופולרי עד שדעך, אבל הם הכניסו בו מימד נוסף, מימד השיתוף.

(מארק צוקרברג באיירטיים, והוא לא נראה מרוצה)

atme

בחיבור לפייסבוק, האפליקציה סורקת את תחומי העניין שלכם וכשמישהו רנדומלי עולה מולכם היא תוכל להצליב את תחומי העניין המשותפים לשניכם שגם יצופו לכם מול העיניים. חלק נוסף הוא חווית השיתוף, בתחתית המסך אתם מקבלים גישה מלאה ליוטיוב, כולל ההיסטוריה של הסרטונים האחרונים שצפיתם בהם, כך שתוכלו גם להראות בשידור חי לאיש איתו אתם מדברים קטעי ווידאו, וזו יכולת שעוד לא נראתה בטכנולוגיית peer to peer.

כאן העסק מתחיל להיות באמת כיף. אתם מנהלים שיחה עם מישהו שאתם לא מכירים, ולפתע שניכם צופים בווידיאו שאחד מכם מקרין ויכולים לראות גם את הווידיאו וגם את התגובות בזמן אמת. אתם תמצאו את עצמכם צוחקים בתוך דקות ביחד עם אנשים זרים שעד לפני כמה דקות לא ידעתם מקיומם.

כאשר תעלו לשיחה מול פרטנר חדש, שניכם תהיו אנונימיים לחלוטין אחד לשני, וזאת למרות שאיירטיים יודע מי אתם לפי חיבור הפייסבוק. תוכלו לעבור הלאה או להמשיך לשוחח עם האדם. אם נהינתם איתו, תוכלו להציע לו חברות בתוך התוכנה עצמה (ולא חברות בפייסבוק). כך אתם תגלו את השמות אחד של השני ותוכלו להמשיך לדבר בעתיד.

(ג'ים קארי ואד הלמס בצ'ט)

בלי "איברים מגונים"

דבר נוסף ששונה מהותית ב-AirTime מצ'טרולט הוא שאתם כנראה לא תמצאו כאן יותר מדי איברים מגונים. פארקר ופאנינג פיתחו מנגנון שיודע לזהות תכנים חשודים בעלי תווים מסוימים ולסנן אותם מיד. גם משתמשים יכולים לדווח על משתמשים אחרים שפוגעים בשיחה נקייה. עוד סיבה לשמירה על "ניקיון הצ'ט" נובעת מכך שכל המשתמשים מחוברים דרך פייסבוק. נשמע אולי כמו פרט טריוויאלי, אבל זה נותן לאיירטיים לגיטימציה, לא עוד הטירוף הבלתי מרוסן של צ'טרולט, ברוכים הבאים לאיזור הווידיאו הסטרילי של איירטיים.

(יס, דיס איז דוג. גם סנופ דוג באיירטיים)

אמנם הפונקציונליות של איירטיים יכולה להראות קצת מוגבלת כעת, אבל פארקר מבקש להמתין בסבלנות. בקרוב מאוד, פארקר ופאנינג מתכננים להוסיף עוד פיצ'רים רבים כגון יכולת להשמיע שירים מהמחשב, יכולת לפתוח קבוצות שיחה עם מספר משתמשים, רובד נוסף של גיימפיקציה שיצ'פר אנשים שימלאו אחר משימות שונות ועוד.

מבחינתם, איירטיים מחזירה את הכיף לאינטרנט. היא מחזירה מימד של שיתופיות עם אנשים שאתם לא מכירים, הוא מוציאה אתכם מאזור הנוחות וגורמת להכיר אנשים חדשים ולתקשר איתם בדרכים חדשות-ישנות. מה שאיירטיים עושה הוא לקחת הכאוס הראשוני של הרשת שאותה חווינו במקומות כמו IRC ומשלבת בו את הסדר והאירגון שהכניסו לחיינו פייסבוק וגוגל.

מצד אחד, תוכלו לחפש כל ווידיאו אפשרי, מצד שני, האדם שאיתו תחלקו את הווידיאו הזה הוא זר מוחלט מהקצה השני של העולם. פארקר ופאנינג מבטיחים שהאפליקציה שלהם לא תישאר רק בדפדפן ותגיע בקרוב גם למכשירים סלולריים. מבחינתם, הכיף האמיתי של האינטרנט מתחיל עכשיו.

(היוצרים: שון פארקר ושון פאנינג)

>> אייפון 4S וגלקסי S3 במבחן ריסוק - מי ניצח?