החיפוש הקולי של גוגל עכשיו גם בעברית וערבית (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", גוגל)
מהיום גם בעברית וגם בערבית. חיפוש קולי | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", גוגל

גוגל הודיעה הלילה בבלוג שלה כי החל מהיום (ג') יהפוך יישום החיפוש הקולי (Voice Search) לזמין גם בעברית ובערבית. החיפוש הקולי יופעל במכשירים עם מערכת ההפעלה אנדרואיד גרסה 2.2 ומעלה וגם במכשירי אייפון.

ה-Voice Search מאפשר לגולשים לערוך חיפוש ברשת באמצעות דיבור ישירות אל הטלפון החכם והוא משתמש לשם כך בטכנולוגיית הזיהוי הקולי של ענקית החיפוש שהופכת את המילים המדוברות לטקסט כתוב.

השימוש באפליקציה מתאים למצבים שבהם ההקלדה אינה נוחה או נגישה, בעיקר כשאנו הולכים ברחוב וממהרים לפגישה, או כאשר השאילתה המבוקשת הינה ארוכה במיוחד.

החיפוש מייצר לעתים דרך פשוטה יותר לקבל תשובות לחיפושים, לאתר מסעדה מקומית או כתובת ומיקום על מפה. בנוסף, העובדה שהאפליקציה מופעלת ומתעדכנת הישר מהאינטרנט (ולא מופעלת במכשיר הסמארטפון עצמו), מאפשרת לשירות להתעדכן ולשפר את איכות התוצאות המוצגות שכן הוא מתבסס על התנסות ושימוש של גולשים רבים. כלומר, ככל שיותר אנשים משתמשים ביישום, המערכת לומדת להציג תוצאות מדויקות יותר.

כיצד מפעילים את החיפוש הקולי?

במידה ובתיבת החיפוש במכשיר הסמארטפון מופיע אייקון של מיקרופון, כל מה שעליכם לעשות הוא להקיש עליו ולהקליט את השאילתה. בכדי לבצע חיפוש קולי בעברית או בערבית, יש להכנס להגדרות האפליקציה ולבחור בעברית או ערבית כשפת הקלט הקולי.

במקרה ולא מופיע אייקון המיקרופון, ניתן להיכנס ל-Android Market  ולהתקין את היישום (Voice Search/ חיפוש קולי).

להתקנת החיפוש הקולי באייפון, ניתן להיכנס לחנות האפליקציות של אפל, App-store, ולחפש את היישום Google Mobile App או דרך קישור זה.

אם היישום כבר מותקן, ניתן להפעיל את החיפוש הקולי באמצעות בחירת השפה העברית או הערבית מתוך פאנל ההגדרות המופיע ביישום.

לדברי גוגל, בתהליך הרחבת השירות לשפה העברית והערבית, נאספו דוגמיות קול בארצות שונות: ישראל, לבנון, מצרים, ירדן ועוד, כאשר תהליך עיבוד הדוגמיות נעשה על ידי צוותים בארה"ב.

בתהליך היו מספר אתגרים ייחודיים המשותפים לשתי השפות: גורמים כמו ניקוד- הפיכת ההגייה הייחודית לדוברי השפה לטקסט כתוב. מבטא ייחודי לדוברי השפות הגרוניות, שתיהן נחשבות לעשירות מבחינה לשונית, כלומר מילים כמו "ו" המוספות בכדי לשנות את משמעות המילה ויוצרות אוצר מילים הכולל וריאציות רבות של מילים או ביטויים.

>> אייפון 4S מגיע רשמית לישראל