אין תמונה
ילדה יפה או מכוערת? הגולשים ברחבי העולם יחליטו

"אנשים אומרים לי שאני מכוערת, אז תגידו לי אתם, אני מכוערת?" זאת השאלה שהפנתה צעירה מארה"ב לכל גולשי העולם בסרטון שהעלתה ליוטיוב.

הסרטון של אותה צעירה שזכה לכ-60 אלף צפיות וכ-1,700 תגובות, הוא רק אחד מתוך עשרות קטעים נוספים שעולים ליוטיוב מידי יום ובהם צעירים ובעיקר צעירות בגיל ההתבגרות (11-17) מבקשים מגולשים זרים ברחבי העולם לחוות דעה על המראה החיצוני שלהם.

ממבט חטוף על התגובות ניתן לראות כי המגיבים לרוב תומכים ומפרגנים, אחרים מודאגים ממצבם הנפשי וההשפעה על ההערכה העצמית של המצולמים. 

אין תמונה
כולם אומרים לה שהיא יפה, אבל היא רוצה לדעת דווקא את דעתם של גולשי יוטיוב

מלבד הדאגה למצבם הנפשי של הצעירים שנחשפים ברשת לעיני כל, מתעוררת גם שאלת הפרטיות. מגיבים רבים טוענים שעל הנהלת יוטיוב להסיר את הסרטונים עם הכותרות "אני מכוער/ת?" וה"אם אני יפה?" שמעלים הצעירים ומבקשים במקביל להפוך סוג זה של סרטונים לבלתי חוקי.

נציין כי על פי החוק האמריקני להגנה על זכויות הילד, רק בני 13 ומעלה יכולים להשתמש ביוטיוב, פייסבוק ויתר הרשתות החברתיות ולהעלות לשם תכנים. אלה שמתחת לגיל זה אמורים להיות תחת פיקוח ההורים. כמובן שקשה מאוד לבצע אכיפה לחוק. 

_OBJ

גם הפסיכולוגים לא מרוצים מהתופעה המתגברת וטוענים כי אותם צעירים פוגעים בעצמם כשמבקשים מאנשים אנונימיים שיביעו את דעתם על סמך המראה החיצוני שלהם בלבד: "בני 12 אינם בוגרים מספיק להתמודד עם תגובות והערות אכזריות שנכתבות על ידי צעירים בני גילם לעתים מתוך רשעות, או על ידי 'טרולים אחרים' שיש ברשת", כתבה איימי גראף בלוגרית שעוסקת בנושאי הורות והוסיפה: "גיל ההתבגרות זו תקופה אפלה ופראית  וכשהצעירים עוד חושפים את עצמם ברשת, זה רק מעצים את החוויה הקשה".

והנה כמה דוגמאות לסרטונים:

>> דולר לשעה: הכירו את המצנזרים של פייסבוק