אין תמונה
אייפון וכסף, שילוב מושלם

בעבר הרחוק של חנות האפליקציות (אי שם בשנת 2008) הייתה אפליקציה אחת שתג המחיר שלה היה 999 דולר. שמה של האפליקציה היה “אני עשיר” וכל מה שהיא עשתה כשהפעלתם אותה, היה להציג תמונה סטטית של אבן אודם. מה הרעיון? להראות לחברים שלכם שאתם כל כך עשירים שלא אכפת להם לשלם אלף דולר על תמונה של אבן חן. אפליקציה שהיא סמל סטטוס. היה אדם אחד שקנה אותה בטעות, אבל היו עוד שישה שקנו אותה ובאמת התכוונו לזה. מאז האפליקציה הוסרה מהחנות ונראה שזהו זה, לא יהיו יותר אפליקציות יקרות לאייפון.

על פניו, נראה שזה באמת המצב. שוק האפליקציות דוחף את המפתחים להוריד את המחירים ולהציג את המחיר הסקסי 99 סנט, אפליקציות שנחשבות לטובות נמכרות בדולרים בודדים ומשחקים נחשבים מחברות כמו EA מגיעים אפילו ל-10 או 14 דולר. אנשים לא מוכנים לשלם יותר מזה על אפליקציות לאייפון. המפתחים, אם אתם דואגים להם, עדיין מצליחים לעשות כסף בגלל כמות המשתמשים שמשלמים על האפליקציות האלו. ובכל זאת, מדי פעם אתם תגלו אפליקציות שהמחיר שלהן הוא לא רק יקר יחסית – הוא פשוט יקר. אפליקציות שעולות עשרות ומאות דולרים. מה לעזאזל עושות האפליקציות האלו לאייפון שמפתחים מוכרים בסכומים כאלו, ומשתמשים מוכנים לשלם עליהם? בואו נראה.

גישה מהאייפון למצלמות אבטחה: 99 דולר

אם אתם מתקינים מצלמות אבטחה בעסק (או בגן בו הילדה שלכם נמצאת, כי זה הדבר הנכון לעשות) אתם וודאי גם רוצים גישה אליה. כמעט כל מצלמה ומערכת אבטחה היום מאפשרת לכם להתחבר דרך המחשב אל המצלמה ולשלוט בה. אבל, בעולם בו אנחנו בדרכים כל הזמן (נושאים איתנו את האייפון שלנו) למה שלא נבצע את הפעולות האלו מהמכשיר הסלולרי? בעזרת Mobile Cam Viewer ו-99 דולר, ניתן להתחבר למצלמה אחת או למספר מצלמות. הגישה נשארת מקודדת ומאובטחת. המערכת גמישה מספיק כדי לאפשר למספר אנשים בעלי הרשאה להתחבר למצלמות במקביל ממספר אייפונים.

כלי לניהול העסק: 99 דולר

אין תמונה
כל מנהל טוב צריך אייפון. ואולי גם אפליקציה כזאת או שתיים. Business One

בתמורה למחיר המציאה של 99 דולר, תוכלו גם אתם להתחבר למערכת ה-SAP של BusinessOne ולקבל מידע על מוצרים, מכירות, עלויות, לקוחות, מידע שנאסף על ידי נציגי מכירות, מידע על מלאי במחסנים ובקיצור - כל מה שצריך כדי לנהל עסק גדול ישירות ממכשיר האייפון. כמובן שחשוב לציין שהמערכת עצמה עולה כמה אלפי דולרים כך שהייתם חושבים שלפחות את האפליקציה היו נותנים חינם. אבל זהו, שלא.

אפליקציה לעריכת סאונד: 99 דולר

אין תמונה
אם אתם טכנאי סאונד, יש מצב שתרצו להשקיע 99 דולר באפליקציה הזאת. XA1

כראוי למוצר הקשור לתחום המוסיקה גם לאפליקציה הזו יש שם שלא אומר כלום: XA1. מדובר במנתח ספקטרום ואם גם זה לא אומר לכם כלום אז פשוט נגיד שזה בוחן צלילים ומציג אותם בצורה גראפית על המסך של האייפון. כאשר אתם עובדים עם הקלטות ועריכת סאונד בשטח, זו דרך טובה לקבוע עד כמה רעשי הרקע מפריעים, עד כמה הצליל שאתם רוצים להקליט נקי וכן הלאה. המחיר – 99 דולר – לא נורא כל כך לעומת האפליקציות הבאות שנדבר עליהן.

מנוי לניוזלטר רפואי: 179 דולר

חברת Skyscape היא חברה ותיקה שמשרתת אנשים העוסקים ברפואה ומספקת להם מידע עדכני לגבי טיפולים, תרופות, מינונים, המלצות, מאמרים, מחקרים ועוד. המנוי לשירות שלה – Nursing Constellation Plus – הוא לא זול, אבל אנשי מתחום הרפואה מוכנים לשלם על המידע הזה. עבור 179 דולר המנויים יקבלו גישה למספר בסיסי נתונים ויוכלו לארגן את המידע בצורה הנוחה ביותר להם. האפליקציה מספקת מילונים רפואיים, מידע על תרופות, מחשבון שמחשב מינונים ומדריכים טיפוליים, שיכולים להתגלות כנכס עבור מי שלומדים ולומדות להיות אחים ואחיות ועוד.

כלי עזר לרופאי שיניים: 399 דולר

אין תמונה
אם לרופא שיניים שלך אין אייפאד, תמצא אחד שיש לו. DDS GP

נשאר רגע בתחום הרפואה ונספר לכם על האפליקציה שעולה דולר אחת פחות מ-400 דולר.DDS GP נועדה לעזור לרופאי השיניים להכאיב לכם יותר. האפליקציה הזו כבר הותאמה לאייפאד ומאפשרת להציג מאות בעיות שיניים, טיפולים אפשריים, ציורים וצילומים של חניכיים בעיתיים, צילומי קרני X, הליכים רפואיים ועוד. המפתחים מתרברבים בכך שהאפליקציה הזו מספקת חוויה אינטראקטיבית ולכן היא מאפשרת לא רק לרופא המטפל לגלות בצורה נוחה בעיות וטיפולים אלא גם להרתיע ילדים שלא מקדישים את הזמן הנדרש לצחצוח שיניים בבוקר. הורים שרוצים לחסוך מעצמם טיפולים של אלפי שקלים בשלב מאוחר יותר בחיי ילדיהם צריכים לתת לילדים לשחק באפליקציה הזו – שווה יותר מקריוס ובקטוס.

כרטיס ה-VIP האישי שלכם: 999 דולר

חשבתי לשים כאן את האפליקציה שעוזרת לכם לעבור את מבחני הבר (עריכת הדין) בארה”ב, בגלל שהיא עולה 99 דולר, אבל אז מצאתי את האפליקציה השווה יותר. IVIP Black עולה גם היא 999 דולר, אבל זה לא מספיק. אחרי ששילמתם עליה והורדתם אותה אתם צריכים למלא שאלון (ישירות מתוך האפליקציה) שיוכיח שהערך הנקי שלכם עולה על מיליון פאונד (או 5 מיליון ושמונה מאות אלף שקל). לאחר מכן ייצור אתכם קשר איש שירות שינחה אתכם בשימוש באפליקציה הזו.

אין תמונה
אתה מאוד עשיר? תוכיח. iVIP Black

מה היא נותנת? מדובר בכניסה לכל האירועים החשובים, הטבות בלעדיות לעשירון העליון, חיבור לחדשות ולרכילות שהייתם רוצים לדעת, חיבור לאנשים אחרים בעלי ממון והשפעה, כניסה למועדונים שאף אחד לא יודע שהם קיימים בכלל אלא אם יש להם את הקשרים המתאימים, כניסה לאיים פרטיים, קבלת גישה מידית למוצרים יוקרתיים, כלי רכב ועוד. ולא לשכוח - iVIP מספק גם הנחות. למשל תוכלו להיות חלק ממועדון Quadriga, בו עלות מנוי לשנה מתחילה ב-5,000 שקל, אבל מאחר ואתם בעלי iVIP תוכלו לשלם רק 4,500 שקל. במילים אחרות – זו האפליקציה שמסדרת את החיים לאנשים שהחיים שלהם מסודרים. אם תרצו לבדוק את האפשרויות באופן חלקי, תוכלו להוריד את iVIP Red המופצת חינם.

>> הגאדג'טים הכי הזויים שמתחברים ל-USB