יש כמה דרכים לעשות כסף. הדרך הראשונה היא למצוא תומך או תומכת עשירים שיספקו לכם את כל הצרכים שלהם וידחפו לכם כסף, לחשבון הבנק כמובן. האפשרות השנייה היא למצוא עבודה שמכניסה הרבה מאוד כסף. הדרך השלישית, ואולי הריאלית ביותר, היא לעקוב אחרי ההוצאות שלכם. מסתבר, שאם יודעים לנהל כסף בצורה חכמה אפשר לקנות כל מה שרוצים (גם אם לא עכשיו ומייד) ועדיין להישאר בצד של הפלוס בחשבון הבנק. כל מה שצריך זה דרך לעקוב אחרי ההוצאות ובמקביל למצוא את העסקה הטובה ביותר. בעזרת האייפון תוכלו לעשות את שני הדברים, ועוד הרבה יותר.

לעקוב אחרי ההוצאות שלכם

אין תמונה
לעקוב אחרי ההוצאות, בקלות. moneybook

רוב האנשים לא עוקבים אחר ההוצאות שלהם כי זה מסורבל ומעצבן. לאף אחד אין כוח לכתוב על נייר כל הוצאה. את החשבוניות שאנחנו אוספים לארנק (תוך שכנוע עצמי שבסוף השבוע נרשום את הכל איפשהו) אנחנו זורקים פעם בחודשיים ואנחנו בטח לא יושבים מול תוכנת חשבונות מורכבת במחשב כדי לבדוק את המאזן שלנו. האייפון פותר את הבעיות האלו בשתי צורות:

1. האייפון כל הזמן אתכם אז אתם לא צריכים לזכור להכניס הוצאה, אתם פשוט עושים את זה.

2. הוא מספק לכם לא מעט יישומים נוחים מאוד וחזקים מאוד שפשוט מזמינים את השימוש בהם.

דוגמה טובה לסעיף השני הוא יישום חדש יחסית בחנות - MoneyBook. בתמורה ל-2‪.‬990 דולר בלבד היישום יאפשר לכם לעקוב אחרי ההוצאות וההכנסות שלכם ולהיות בטוחים שאתם לא חורגים מהתקציב. מעבר לממשק הנאה של היישום הזה תמצאו מערכת נוחה להכנסה מהירה של הוצאות (וגם הכנסות), וזה כנראה הדבר החשוב ביותר.

לאחר ההפעלה של היישום הקישו על החץ שלצד התקציב החודשי שלכם והקלידו את הסכום שאתם רוצים לעמוד בו. רמז, אם אתם מרוויחים 8,000 ש”ח, אתם רוצים לשים תקציב נמוך בהרבה, נגיד 5,000 ש”ח. זהו זה. אתם מוכנים לעבודה.

בכל פעם שאתם מוציאים כסף הפעילו את היישום בחרו באפשרות New Transaction ותגיעו למסך ובו אייקונים שמייצגים סוג הוצאות: אוכל, בידור, סרטים, מוצרי חשמל וכן הלאה. הקלידו את הסכום שהוצאת וזהו זה. בחזרה במסך הראשי אתם תראו שהבר שמציג את התקציב שלכם ירד מעט. תוכלו להוסיף גם הכנסות (משכורת או כסף שהגיע אליכם בדרכים אחרות) וכך לעקוב אחרי מצבכם בזמן אמת. בנוסף, תוכלו לייצא את כל הנתונים לקובץ csv אותו יכולות לקרוא numbers על המק או Excel בחלונות. גם אם לא תעבירו את הנתונים למחשב, MoneyBook יאפשר לכם לראות גראפים של כל ההוצאות שלכם, פשוט השכיבו אותו על צידו והתצוגה תשתנה.

MoneyBook

להשוות מחירים

אין תמונה
תראו למוכר שאפשר למצוא את המוצר בזול יותר.זאפ

כשאנחנו בבית ואנחנו חושבים לעשות קנייה גדולה - מקרר למשל, אנחנו מחפשים ברשת אחרי מחירים ועושים השוואה זריזה לפני שאנחנו מחליטים לבצע את הקנייה. המשתמש המשוכלל יותר הולך לאתר zap‪.‬co‪.‬il, שם הוא מקבל השוואת מחירים מיידית ונוחה יותר, שכוללת גם המלצות והערות של משתמשים אחרים.

כשאנחנו נמצאים מחוץ לבית ועומדים בחנות אין לנו דרך לעשות השוואת מחירים אמיתית. אנחנו יכולים לעזוב את החנות ולמצוא חנות אחרת בטווח הליכה, אבל זה אולי הדבר היחיד שנעשה. עם האייפון, יש לכם גישה למאגר המידע של zap בכל מקום. שלפו את האייפון, הפעילו את היישום ובדקו את מחיר המוצר עליו אתם מסתכלים בכמה מקומות. אם מצאתם מקום טוב יותר אתם יודעים בדיוק לאן ללכת, תוכלו אפילו להראות את המחיר למוכר שלפניכם ואולי הוא יחסוך לכם הליכה ופשוט ייתן לכם הנחה. Zap‪.‬co‪.‬il הוא אולי לא היישום היפה או הנוח ביותר (ולא פעם הוא לא מצליח לגשת לרשת), אבל זה הכלי העיקרי שיש לנו בארץ עושה את העבודה בצורה סבירה.

Zap‪.‬co‪.‬il

לקבל מידע במהירות מהחברים

אין תמונה
חבר'ה, כמה שווה לשים על פלזמה חדשה? טוויטי

כלי מצוין נוסף שהאייפון מספק מגיע אלינו בצורת טוויטר. הרבה אנשים משתמשים בשירות של טוויטר כדי לספר לכולם מה הם אכלו לארוחת ערב, אבל לטוויטר יש יתרון הרבה יותר גדול. מאחר ולא מדובר ברשת סגורה, כשאתם שולחים שאלה כל מי שנמצא באותו הזמן בטוויטר יכול לענות לכם. אם אתם רוצים לדעת אם טלוויזיה מסויימת שווה את הכסף שדורשים מכם, או שאתם רוצים לדעת אם יש מבצע מגניב על בגדים בתל אביב, לפני שאתם נכנסים לאוטו ונוסעים 30 ק”מ בפקקים, טוויטר יוכל לעזור לכם.

לאייפון יש כמה יישומי טוויטר טובים המומלץ שבהם הוא ‫Tweetie 2 ( שעלותו 2.99 דולר)‬ שמכיל כל מה שרק צריך. בפעם הבאה שאתם צריכים תשובה או דעה של מספר אנשים על מוצר פשוט שלפו את האייפון, הקלידו את השאלה בטוויטר והמתינו למבול התשובות.

Tweetie 2

>> מדריך האייפון השלם - כל הכתבות