אין תמונה
כל החיים הדיגיטליים שלכם במרחק נגיעה

אז יש לכם את האייפון החדש ביותר ומלוא תפארת 16 הג‘יגה שלו. כל הכבוד, יש לכם מכשיר נהדר ביד. אבל אם אתם רציניים ומשתמשים בכל הפונקציות האפשריות של המכשיר – הורדת סרטים, קבצים, מוסיקה ופודקאסטים – בוודאי גיליתם מאוד מהר את הבעיה הגדולה ביותר שלו: 16 ג‘יגה מתמלאים ממש מהר. שלא לדבר על הגרסה הרזה יותר בת 8 הג‘יגה. אז מה עושים?

האפשרות הראשונה היא לזרוק קבצים אל תוך המכשיר ואז למחוק אותם מידי פעם ולהכניס קבצים חדשים בכל פעם. זו דרך הגיונית, אבל רק אם אתם חיים במאה ה-18. מה שאתם באמת רוצים לעשות הוא:
א. למצוא דרך אוטומטית להטעין את המכשיר שלכם בחומרים חדשים.
ב. למצוא דרך בה תוכלו לדחוס הרבה יותר מידע על המכשיר (שזו הייתה הסיבה שהתחלתם לקרוא את הכתבה הזו, לא?)

תיקיות חכמות

הטריק הראשון שאנחנו הולכים לדבר עליו נשען על העובדה שאתם אף פעם לא רוצים לקחת את כל האוסף שלכם אתכם באייפון, כי הרי במילא לא תצליחו לשמוע או לצפות בכל כך הרבה תוכן. ברגע שתבינו שמה שאתם באמת רוצים הוא רק להיות מעודכנים בכל מה שחדש, אתם בדרך הנכונה לקראת הרעיון של תיקיות חכמות.

אין תמונה
רשימות מוזיקה חכמות

מה זה תיקיות חכמות? אם יש לכם אייפוד או אייפון אז יש לכם iTunes ואם יש לכם אייטיונס יש לכם רשימות חכמות – רשימות שמע שמתעדכנות בצורה דינמית על פי הגדרות שאתם קובעים מראש. לדוגמה, מתוך עשרת אלפי השירים שיש לי במחשב, יש רק כמה מאות שאני ממש אוהב. אני יכול להגדיר רשימה חכמה ובה יופיעו רק השירים הטובים. לאורך החודשים שאני מאזין למוסיקה אני משנה את הרשימה, מוסיף מוזיקה ומדרג אותה או מוחק שירים שנמאס לי מהם. הרשימה החכמה מתעדכנת כל הזמן.

אם תבחרו בהגדרות הנכונות, כאשר תסנכרנו את המכשיר עם אייטיונס רק השירים הטובים ביותר הם אלו שיזרקו פנימה לתוכו.

הרשימות החכמות יכולות לקבל הרבה יותר קריטריונים. לדוגמה, אייטיונס יכולה להציג לכם רק את השירים להם אתם מאזינים הכי הרבה. אתם יכולים להגיד לרשימה לא להוסיף מוזיקה קלאסית או פודקאסטים. אתם יכולים גם לבחור באפשרות לעדכן למכשיר רק שירים שלא האזנתם להם בתקופה האחרונה. בכל סנכרון עם האייפון תגלו שיש לכם מבחר חדש של שירים להאזין להם. אתם פשוט תגלו את האוסף שלכם מחדש ויופי הוא שהכול נעשה בצורה אוטומטית.

מוזיקה יש גם ברדיו

אם אתם רוצים רק מוזיקה חדשה ויש לכם חיבור לרשת במקום בו אתם נמצאים, תמיד תוכלו לוותר על הטענת האייפוד במוסיקה משלכם ולבחור באחת מתוכנות הרדיו שנמצאות בחנות של אייטיונס. חשוב להבין שלא מדובר בתוכנות רדיו אמיתיות אלא רדיו אינטרנט ולכן חייבים להיות מחוברים לרשת.

רוצים עדכון אוטומטי של סרטים?

אין תמונה
רשימות סרטים חכמות

הרשימות לא חייבות להיות רק במוזיקה. גם סרטים - שחייבים לעבור סנכרון דרך אייטיונס - יכולים להיכנס לרשימה חכמה. אתם יכולים לבנות רשימה בה יופיעו רק ארבעה מתוך הסרטים האחרונים שהעליתם למחשב ושמעולם לא ניגנתם. סנכרנתם את המכשיר? הסרטים עולים לתוכו. צפיתם בהם מתוך האייפון? הם יעופו מיידי ויוחלפו בסרטים חדשים בסנכרון הבא. הפסקתם סרט באמצע וסנכרנתם את המכשיר? אתם יכולים לראות את הסרט על המחשב בדיוק מאותה הנקודה ואם תסיימו אותו על המחשב, אייטיונס תבין שסיימתם את הצפייה ותסנכרן סרט חדש לחלוטין אל האיפון.

אבל מה לגבי הדחיסה?

אוקי, הבטחתי שאלמד אתכם איך לדחוס יותר קבצים ולא רק לרמות את עצמכם ולרענן את התוכן בלבד. אז איך עושים את זה? הבעיה הגדולה ביותר בקבצים הם קבצי מדיה ומתוכם הבעייתיים ביותר הם הסרטים. אם אתם רוצים לקחת אתכם הרבה סרטים על המכשיר אתם חייבים לקדד אותם בצורה הנכונה כך שיספקו לכם איכות צפייה מהנה וגודל שקל לשאת במכשיר עם הגבלת זיכרון כמו האייפון.

התוכנה הראשונה שאתם רוצים להוריד היא Handbrake שמופצת בחינם בגרסת מק, לינוקס וחלונות. התוכנה הקטנה הזו היא אחת מהפנינים שהאינטרנט מכיל ואחרי שתשתמשו בה פעם אחת לא תרצו לעבור לאף תוכנה אחרת.

אין תמונה
handbrake

החלון שיפתח לכם מול העיניים כאשר תפעילו אותה יפחיד אתכם אבל זו לא סיבה להיכנע. זה לא באמת מסובך. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לזרוק די.וי.די אל תוך המחשב ולבחור בו מתוך רשימת המקורות (Sources). התוכנה תסרוק את הדי.וי.די, תזהה איזה מהקטעים שעליו הוא הסרט ותבחר בו. כעת, מצד ימין תראו חלון ובו הגדרות מוכנות מראש להמרת התוכן למגוון של מכשירים. ברגע שתבחרו באייפון תראו שבחלון הגדול והמבלבל הרבה מאוד דברים השתנו. אל תתרגשו.

מה שאתם רוצים לעשות הוא לבחור בכפתור הגדול של ה-Start ואז לעזוב את המחשב. הנדברייק תתחיל לעבוד על הסרט שלכם, להעתיק אותו אל המחשב, לעשות עליו קצת קסם טכנולוגי ואת הוודו הנדרש ובסופו של דבר תקבלו קובץ אותו תוכלו לזרוק אל תוך אייטיונס ומשם אל האייפון. מאחר והסרט הותאם למכשיר בעל מסך קטן יחסית ונעשו לו עוד מספר התאמות, הקובץ שקבלתם יהיה קטן יותר מכל קובץ אחר שאולי המרתם בעבר או הורדתם מהרשת.

נכון שאמרתי שאחרי שתרצו להשתמש בהנדברייק לא תרצו להשתמש בשום מכשיר אחר, אבל יש בכל זאת תוכנה נוספת שכדאי להכיר: DoubleTwist, שמופצת גם היא בחינם למק ולחלונות. נכון לזמן כתיבת שורות אלו התוכנה תומכת באייפון בגרסת החלונות שלה (עם הבטחה שהדבר ישתנה בעתיד הנראה לעין).

אין תמונה
Doubletwist

מה טוב כל כך בתוכנה הזו? Doubletwist ממירה כל מדיה (תמונה, סרט, מוסיקה) לקובץ הנכון ביותר. יש לכם סרט ואתם רוצים אותו על האיפון? גררו אותו אל צלמית המכשיר שבתוכנה וזהו זה. דאבלטוויסט תמיר אותו לגודל הנכון ובהגדרות הנכונות. אתם לא צריכים לבחור שום דבר, אתם לא צריכים לנחש כלום. מה שהופך את התוכנה הזו לסקסית אפילו יותר (חוץ מהלוגו שלה שמזכיר תנוחה מהקאמא סוטרה) היא העובדה שהיא תומכת בעשרות מכשירים אחרים. כמעט כל טלפון סלולרי או מכשיר מדיה נישא (PSP) שתחברו אליה יזוהה והתוכנה תדע מה לעשות עם הקבצים שתזרקו לתוכה.

ועוד כמה טריקים להוספת אחסון

כל עוד אתם מחוברים לרשת, בין אם זה Wifi (באייפון ובאייפוד טאצ‘) או דרך הרשת הסלולרית (אייפון בלבד) אתם יכולים לגשת למסמכים שזרקתם אל ”הענן“.

פיתרון הענן הוא פיתרון אלגנטי לאנשים שנמצאים בדרכים. כל המסמכים שלכם, השירים שלכם או כל קובץ אחר יכולים לחיות להם בנחת על גבי שרתים באינטרנט. בעזרת שירותי ענן שונים כמוMobileMe, SugarSync, DropBox, אמאזון S3 ואחרים אתם יכולים לגשת לקבצים האלו מכל מקום.

בחנות האפילקציות של אייטיונס יש תוכנה לכל אחד משירותי הענן. הורידו את התוכנה למכשיר ולא משנה היכן אתם בעולם תוכלו להפעיל אותה ולגשת מייד אל הקבצים שלכם. נכון לרגע זה כ-30 ג‘יגה של מסמכים, מצגות, קבצי קול ותמונות מאוחסנים להם בנחת בחשבון הענן החביב עלי (SugarSync). אני יכול לפתוח כל אחד מהם, אני יכול לשלוח אותם לאחרים, אני יכול לאפשר לאנשים אחרים לערוך את המסמכים האלו מרחוק או במילים אחרות - האייפון הקטן שלי מכיל עכשיו לא 16 ג‘יגה אלא 46 ג‘יגה. אם הייתי משתמש בשירותים של אמאזון הייתי יכול לדחוס (במחיר אפסי כמעט) מאות נוספות של ג‘יגות בלי כל בעיה ולגשת אליהם דרך אפליקציה ששמה ReaddleDocs. האפליקציה מאפשרת לכם לשמור כל סוג קובץ על האיפון אבל גם לגשת ישירות ממנה לרוב שירותי האחסון ברשת. אתם יכולים לפתוח חשבון ב-Box.net ובאמאזון S3 ובעוד כמה שירותים דומים, ורדלדוקס תאפשר לכם גישה מלאה אליהם.

למרות שאין באמת דרך להגדיל פיזית את כמות הזיכרון במכשיר שלכם אין סיבה שהמציאות הזו תכתיב לכם את החיים. בעזרת שירותים מתקדמים ברשת והתוכנות הנכונות אתם יכולים לדאוג לכך שכמעט כל החיים הדיגיטלים שלכם יסתובבו אתכם לכל מקום. ואם בכל זאת יהיה לכם משעמם, תמיד תוכלו להשתמש באייפון לדבר הזה שאנשים אחרים עושים עם הסלולרים שלהם - אתם יודעים, ממש לחייג ולדבר עם אנשים אחרים.