טיפים וטריקים לחלונות 7 (צילום: itbananas)
צילום: itbananas

נראה כי אין סוף לכמות הפיצ'רים המובנים בווינדוס 7. משתמש סקרן עשוי לגלות קיצורי דרך לכלים המובנים מערכת ההפעלה שלא היה מודע להם יום לפני כן. חלקם ניתנים להבחנה כבר בהתחלה: סרגל המשימות, רשימות קופצות. חלקם מפורסמים יותר מאחרים: ספריות התוכן, XP Mode, הורדת חבילת שפות, גיבוי לאימג'. חלקם מוכרים מגרסאות קודמות אך שופרו משמעותית: צריבה, שחזור קבצים, תיקון בעיות. חלקם מוזכרים במאמר זה ואחרים מסתתרים להם ומחכים שמישהו יגלה אותם: הערכת זמן האקטיבציה, שדרוג מגרסאות בטא, דיסק אחד לכל הגרסאות.

סרגל המשימות
בכל פעם שאנו פותחים יישום מסוים, ווינדוס ממקמת אותו בסרגל המשימות (Taskbar). בווינדוס 7, סרגל המשימות הפך ליותר דומיננטי ונוספו לו כמה יכולות חדשות. למשל, ניתן להצמיד קיצורי דרך לסרגל המשימות ע"י קליק ימני על היישום או הקובץ שברצוננו להוסיף ולהקליק על אופציית ה Pin to Taskbar. טיפ- לחיצה על ה- Shift וקליק ימני על קובץ מסוים מרחיבה את האופציות הניתנות לביצוע ובמיוחד את האפשרויות של ה SendTo.

pin to taskbar (צילום: itbananas)
צילום: itbananas

 הג'אמפליסט -רשימות קופצות
הרשימות הקופצות הינן סוג של לאנצ'רים המקלים ומיעלים את אופן השימוש בסרגל המשימות. רשימות הג'אמפליסט נגישות בכל פעם שנבצע קליק ימני על אחד מהאייקונים הפתוחים בסרגל המשימות. על מנת להוסיף קיצורי דרך שישמשו כג'אמפליסטים לסרגל המשימות נצטרך לגרור אותם לאובייקטים המתאימים. לדוגמה, ניתן לגרור דף אינטרנט לאייקון של הדפדפן וליצור ג'אמפליסט שישמש כמועדפים. סוג האינפורמציה והפעולות שניתן לבצע באמצעותן משתנה מאובייקט לאובייקט. יש לציין כי ישנן תוכנות שלא נוספה להן עדיין תמיכה בפיצ'ר זה ולכן אנו עשויים להבחין בשוני באינפורמציה המוצגת בין יישום ליישום. מעבר לכך, אם ברצוננו להוסיף קיצורי דרך של ספריות, נוכל להצמיד אותן לאייקון של ווינדוס אקספלורר בלבד ולא לשורת המשימות. ניתן כמובן לעקוף זאת ע"י שימוש בטריק קטן או ע"י יצירת ג'אמפליסט באופן עצמאי. מכיוון שבווינדוס 7 לא ניתן ליצור ג'אמפליסט, נוכל להיעזר ב Jumplist Launcher על מנת לבצע זאת .

 

הג'אמפליסט כשלעצמו מכיל את הנתונים הבאים:

1. Pinned - קיצורי דרך שהוצמדו לאותו האובייקט.
2.  Tasks -  פעולות ופקודות השייכות ספציפית לאותו היישום.
Recent. 3  - מסמכים, קבצים, ספריות וכד' שנפתחו לאחרונה ע"י אותו היישום.
ישנם משתמשים המעדיפים לבטל את אופציית ה- Recent שאחראית על
הצגת הפריטים האחרונים שנפתחו (מטעמי פרטיות). ניתן לבצע זאת ע"י קליק
ימני על שורת המשימות ->Properties  -> Start Menu ולהסיר את הסימון
"Store and display recently opened items".

jumplist (צילום: itbananas)
צילום: itbananas

 תיבת סימון לקבצים וספריות
על מנת להעתיק או לפתוח מספר קבצים באופן סלקטיבי, בדרך כלל אנו נוהגים להשתמש במקש Ctrl. בווינדוס 7 קיימת אופציה המאפשרת הוספה של תיבת סימון לצד כל ספרייה או קובץ, כך שניתן יהיה לבצע פעולה זו באופן יותר אינטואיטיבי. כל מה שצריך לעשות הוא לכתוב Folder Options בחלון החיפוש, לעבור לטאב ה- View ולסמן את האופציה Use check boxes to select items.

folder check boxes (צילום: itbananas)
folder check boxes | צילום: itbananas

 גישה לספריות המערכת
בווינדוס ישנן מספר רב של ספריות מערכת המפוזרות במקומות שונים. ספריות אלו מיועדות לשמירת הגדרות המשתמש (%localappdata%), קבצים זמניים, קבצי צריבה, יישומים שעולים בסטארט-אפ, קוקיס, פרופיל המשתמש (%UserProfile%), ספריית ה- SendTo וכד'… הבעיה היא שקשה לזכור את המיקום של כל ספרייה וספרייה, במיוחד כשחלק מהן נסתרות.  ניתן להיעזר ב- SpecialFoldersView, תוכנת Portable השוקלת 39KB, המציגה רשימה מסודרת של הספריות הללו ומאפשרת גישה לתכולתן בקלות יתר. את התוכנה ניתן להפעיל על כל גרסאותיה של ווינדוס כולל ווינדוס 7.

Special Folders View (צילום: itbananas)
Special Folders View | צילום: itbananas

 הצגת שעונים מרובים ב 7
משתמשים המרבים בנסיעות לחו"ל או עובדים עם לקוחות הממוקמים במדינות אחרות, יכולים להיעזר בפונקציה של השעונים המרובים בווינדוס 7 כדי להוסיף שעונים נוספים ולהגדיר אותם בזמן האזורי הרצוי. כל מה שצריך לעשות הוא לכתוב Add Clock for different time zones בחלון החיפוש ולבחור את הזמן האזורי המתאים לכל שעון (שני שעונים נוספים). כדי להציג את השעונים, נקליק עם העכבר על הצלמית של התאריך המוצגת בשורת המשימות. ניתן אף להוסיף את השעון כגאג'ט על שולחן העבודה ע"י כתיבת add the clock gadget בחלון החיפוש. אפרופו, שתמשי אאוטלוק יכולים להתקין תוסף בשם Sender's Time Zone המציג את הזמן האזורי של נמענים הממוקמים במדינות שונות.

Add-Clocks (צילום: itbananas)
Add-Clocks | צילום: itbananas

חשבון המשתמש בווינדוס 7
משתמשי XP רגילים התרגלו לעבוד עם חשבון משתמש ה- Administrator אשר נוצר במהלך ההתקנה באופן אוטומטי. משתמש זה כולל הרשאות ניהוליות למערכת ההפעלה שבאמצעותן ניתן לבצע התקנות, להוסיף ולהסיר התקני חומרה, ערכים לרג'סטרי ולשנות את הגדרות המערכת. בויסטה ובווינדוס 7, חשבון זה מנוטרל ברירת מחדל אפילו ב safe mode) ולחלופין המשתמש עובד עם חשבון בעל הרשאות מוגבלות (ללא הרשאות ניהוליות). הסיבה העיקרית לכך היא משיקולי אבטחה והגנה על מערכת ההפעלה מתוכנה זדונית או מאדם שהצליח לחדור למערכת.

כמובן שאין זה אומר שהמשתמש לא יוכל לבצע התקנות או לשנות את ההגדרות במידת הצורך. כל מה שעליו לעשות הוא לבצע קליק ימני על היישום שברצונו לפתוח בהרשאות המלאות, להקליק על אופציית ה- Run As ולספק את סיסמת ה- Administrator. אם מסיבה כלשהי רוצה המשתמש לעבוד עם חשבון ה- Administrator כברירת מחדל
(מומלץ שלא), ניתן לבצע זאת ע"י פתיחת חלון דוס בהרשאות ניהוליות (Run as) והרצת הפקודה "net user administrator /active:yes" לאחר מכן ניתן יהיה לצאת מהמערכת ולהתחבר עם חשבון זה. במידה ושכחנו את
סיסמת המשתמש, נוכל להיעזר ב ophcrack על מנת לפצח אותה.

administrator-account (צילום: itbananas)
administrator-account | צילום: itbananas

איפה ווינדוס מייל?
לפי דיווחים, כ- 26% מהמשתמשים שהתחילו לעבוד על ווינדוס 7, נותרו מבולבלים בעודם מחפשים את היישומים שלפתע נעלמו מהמערכת. מדובר בעיקר ביישומים כגון ה- אאוטלוק אקספרס (משתמשי XP) או הווינדוס מייל (משתמשי ויסטה). בווינדוס 7, תוכנת הדואר כבר לא מובנת במערכת, אך ניתנת להורדה כחלק מחבילת
ה- Windows Live Essentials הכוללת בין השאר גם את המסנג'ר והמובימייקר. המשתמש יכול להוריד את הווינדוס לייב מייל ולהגדירה באותו אופן שבו היה רגיל לעבוד בעבר או לחלופין להשתמש בתוכנת דואר אחרת כגון Thunderbird. ניתן לשנות את הגדרות השיוך לתוכנת הדואר הרצויה ע"י כתיבת Default Programs
בחלון החיפוש ולבצע את שינוי השיוך לתוכנה המועדפת.

Windows-Live-Mail (צילום: itbananas)
Windows-Live-Mail | צילום: itbananas

 לכידת מסך ומתעד הבעיות
ווינדוס 7 כולל כלי מובנה המאפשר לנו לבצע לכידת מסך (Print screen) בצורה נוחה ואפקטיבית יותר מבעבר ע"י כתיבת Snipping Tool בחלון החיפוש. ניתן לגזור וללכוד איזור ספציפי, לצייר ולקשקש על המסך ואף לשלוח את תצלום המסך המוגמר באימייל- ראה גם כלים עם יכולות נרחבות יותר.

ווינדוס 7 כוללת בתוכה אופציה נוספת ללכידת תצלומי מסך המיועדת לתיעוד בעיות. משתמשים שחווים בעיה מסוימת בווינדוס (הודעת שגיאה, בעיות תפעול וכד') יכולים לתעד אותה ע"י ביצוע הקלטה של היישום או החלון הבעייתי ולשלוח זאת לאדם המתאים לצורך קבלת סיוע. כל מה שצריך לעשות הוא לכתוב psr בחלון החיפוש וללחוץ על כפתור ה Start record. בזמן ההקלטה כל חלון או תוכנה שנפתח יתועדו כתצלומי מסך. ניתן אף ללחוץ על כפתור ה- Add Comment ולהוסיף הערות הרלוונטיות לאופי הבעיה. בסיום התהליך נלחץ על כפתור ה- Stop Record ונשמור את הקובץ (Zip) לספרייה מקומית. קובץ זה מכיל בתוכו מצגת תמונות עם אינפורמציה נלוות לגבי הפעולות שבוצעו במהלך ההקלטה. את הקובץ ניתן לשלוח באימייל לאותו אדם שאמור לסייע לנו בפתרון הבעיות. במידה ברצוננו לאפשר לאותו אדם להשתלט לנו על המחשב ניתן להשתמש ב TeamViewer המאפשרת זאת בקלות יתר.

הערה! נראה כי ישנם משתמשים שקיבלו את הרושם כי ניתן להשתמש בפתרון ה psr לביצוע הקלטת המסך שמירתו בפורמט של ווידאו, אך לא כך הדבר. במידה וזוהי המטרה ניתן להיעזר בכלים המיועדים לכך.

הובא ברשות, פורסם במקור ב-itbananas.com

>> כל מה שרציתם לדעת על כל אחד מהדפדפנים המובילים