אתר ההיכרויות האמריקאי What's Your Price ערך סקר לכ-15 אלף נשים וגברים, על מנת לגלות מתי במהלך מערכת היחסים ביניהם הם החלו לעקוב אחד אחרי השנייה ברשתות החברתיות. המשיבים לסקר נחלקו לשלוש קטגוריות המבוססות על התשובות שלהם: אלו שיצרו קשר ברשתות החברתיות עוד לפני הדייט הראשון, אלו שיצרו קשר ברשתות החברתיות לאחר הדייט הראשון, ואלו שהתחברו זה לזה ברשתות החברתיות לפחות חודש אחרי הדייט הראשון.

הסקר מצא שכ-26 אחוזים מהנשאלים יצרו קשר ברשתות החברתיות עוד לפני הדייט הראשון, 42 אחוזים יצרו קשר ברשתות החברתיות רק אחרי הדייט הראשון והיתר, 32 אחוזים, חיכו לפחות חודש אחרי הדייט הראשון כדי ליצור קשר גם ברשתות החברתיות.

mako דייטינג רוצה ליצור איתכם קשר ברשתות החברתיות כבר עכשיו

לאחר מכן נבדק כמה זמן מערכת היחסים של המשיבים נמשכה, בהתאם לכל אחת משלוש הקבוצות. באופן לא מפתיע, אלו שהיו הראשונים להתחבר זה לזה ברשתות החברתיות, היו גם הראשונים לסיים את הקשר ביניהם. למעשה, יותר מחצי מהמשיבים שהפכו להיות חברים או עקבו אחרי הפרטנר שלהם ברשתות החברתיות לפני הדייט הראשון, סיימו את מערכת היחסים ביניהם תוך פחות משישה חודשים. רק 18 אחוזים מהם הצליחו לחגוג את יום השנה הראשון שלהם.

42 אחוזים מאלה שיצרו קשר עם הפרטנר ברשתות החברתיות מיד לאחר הדייט הראשון, החזיקו פחות מחודש במערכות היחסים, ורק 12 אחוזים החזיקו מעמד למשך שנה. לעומתם, 48 אחוזים מאלה שחיכו לפחות חודש מהדייט הראשון כדי ליצור קשר ברשתות החברתיות, העידו שהקשר ביניהם נמשך לפחות שנה אחת.

לא לאבד אמון בפייסבוק - לבנות אמון עם בן/בת הזוג

מה עושים עם המידע המדאיג הזה? לוקחים בחשבון את הנזק שזה עשוי לעשות, ומתחייבים לכמה חוקי יסוד. "לא מעט שיחות זוגיות בקליניקה שלי עוסקות באיך נכון ומתאים להתנהל ברשת החברתית, תוך שמירה על גבולות המכבדים את רגשות שני הצדדים", מתארת גאולה פלדמן, פסיכותרפיסטית מטפלת זוגית ומינית מוסמכת; "יש מי שהמשך חברות פייסבוקית עם אקסים או אקסיות מאיים עליו מאוד וכל לייק או תגובה אוהדת מייצרת תחושות של מצוקה קשה, איום, חוסר בטחון וכעס", מסבירה פלדמן.

אישה בפייסבוק (צילום: Chris Jackson, GettyImages IL)
נראה לי שאחסום אותו | צילום: Chris Jackson, GettyImages IL

"בנוסף", היא אומרת, "יש מי שהחברים בפייסבוק של בן או בת הזוג הופכים למושא עניין וחקירה, ויש מי שרואים בעין לא יפה פרסום תמונות חושפניות או מזמינות מדי. מצאנו כי יש אפילו בני או בנות זוג שידרשו להסיר תמונות מסוימות, ולא מדובר רק בתמונות חושפניות, אלא גם בכאלה בהן נראים האקסים, מרגע שהקשר הפך רציני או משמעותי. מגדילים לעשות מי שמציבים דרישה לפרופיל זוגי, יש מי שמסתפקים בתמונת פרופיל זוגית תוך שמירה על נפרדות בפרופילים, ויש מי שחשים בטחון רק כשהפרופיל זוגי כך שגם ההודעות הפרטיות חשופות לשני הצדדים".

"אמנם הפייסבוק שייך למהפכה הטכנולוגית והוא חדש יחסית, אך הוא בעצם רק פלטפורמה לנושא עתיק יומין - ביטחון ואמון בתוך קשרים זוגיים" מסבירה פלדמן. "כשאנו מסכימים להיקשר רגשית למישהו אנחנו מסכימים להיות חשופים ופגיעים בתוך מרחב חסר וודאות. רגשות הם עניין נזיל וחמקמק, ואין לדעת מתי הקשר ייגמר. יש מי שמטבעם הם חסרי בטחון ועל כן יחושו איום מול אקסים ולייקים רבים מדי לפרטנר שלהם ושלהן, ויש מי שיבינו שגם פרופיל זוגי ומחיקת כל קשר לבני הזוג מהעבר לא יבטיחו שהפרטנר הנוכחי יאהב אותם לנצח".

אז מה הפתרון? התשובה היא כמובן וכמו תמיד - תקשורת פתוחה בין שני בני הזוג. כך למשל, אם יש פוסט או תגובה מסוימים, שכתבו בני או בנות הזוג החדשים שאינם מוצאים חן בעינכם, מומלץ להעלות את הנושא לדיון בהקדם. יש לעשות זאת בצורה עדינה ומכבדת כמובן, כך שלא תגרמו לפרטנרים להרגיש מאויימים או מותקפים. התסכלו על זה כעל עוד דרך לייצר תקשורת בריאה, כנה ונעימה ביניכם.

בנוסף, אם אתן מוצאות ומוצאים את עצמכם בודקים בצורה יומיומית את הפרופיל של בן או בת הזוג, כמו גם של אחד האקסים שלכם, חשוב להיות כנים עם עצמכם ולברר למה אתם עושים זאת. כלומר, בדקו האם החששות והחשדות שלכם מבוססים על משהו שהפרטנרים אמרו או עשו, או שהמעשים הללו נובעים מתחושה של חוסר ביטחון בעצמכם ובמערכת הזוגית בה אתם נמצאים. חוסר ביטחון הוא עניין טבעי בתחילתו של קשר רומנטי, אך בהמשכו הוא יכול להצביע על כך שהגיע הזמן לחקור ולבדוק מול עצמנו ומול הפרטנר מה יוצר את התחושות הללו.

ואנחנו שואלות, מה רע בבלוק?