רהול טלוקדר (בנגלדש, 71 Sangbad Bangladesh)

ב-24 באפריל קרס בניין בן שמונה קומות בסוואר, ליד דאקה, עיר הבירה של בנגלדש, והביא למותם של יותר מ-1,000 בני אדם. רנה פלאזה, שאכלס חמישה מפעלים לייצור בגדים, תוכנן כבניין בן שש קומות והיה מיועד לאכלס חנויות ומשרדים בלבד. עוד שתי קומות נוספו לבניין, ונראה שהקריסה נגרמה גם עקב משקלן הרב של מכונות הטקסטיל והוויברציות שהן יוצרות. רנה פלאזה נסגר לזמן קצר יום לפני הקריסה, כאשר סדקים הופיעו על קירותיו ועמודיו, אולם עובדי המפעלים נקראו לחזור לעבודתם שעות ספורות לפני שהבניין קרס. פעולות החילוץ וההצלה נמשכו כמעט שלושה שבועות. בתמונה: צופים מתאספים סביב רנה פלאזה ביום שלאחר הקריסה.

טיילר היקס (ארה“ב, The New York Times)

ב-21 בספטמבר, חמושים עוטי מסכות פתחו באש במרכז הקניות ווסטגייט שבניירובי, קניה. ווסטגייט הוא קניון יוקרתי הפופולרי בקרב זרים והאליטה של קניה. לפחות 60 בני אדם נהרגו ו-200 נפצעו במצור שנמשך ארבעה ימים. ארבעת המבצעים העיקריים של ההתקפה נהרגו, וכמה גברים נשפטו מאוחר יותר כשותפים לדבר עברה. ארבעת החמושים היו כולם ממוצא סומלי. קבוצת הג׳יהאד הסומלית אל-שבאב נטלה אחריות להתקפה, וטענה שהייתה זו אזהרה לקניה להוציא את חייליה מסומליה, שם הם מהווים חלק מהכוח האפריקאי המאוחד לשמירת השלום, הנמצא בעימות עם הלוחמים הסומלים. בתמונה: אישה ושני ילדים מתחבאים במהלך ההתקפה. הם נמלטו לבסוף ללא פגע.

מויסס סמאן (ספרד, Magnum Photos עבור Wired)

אדם המייצר פצצות עבור הכוחות המורדים הסוריים עובד בבית חרושת מאולתר לפצצות בחאלב, סוריה. כאשר מלחמת האזרחים התמשכה אל תוך שנתה השנייה, פרץ עימות בין פלגים בכוחות האופוזיציה החמושים. חלק גדול מהלחימה בין הפלגים כוון נגד קבוצות אסלאמיות המתמקדות באכיפת חוק השריעה. כוחות המשטר הסורי ניצלו את ההזדמנות כדי לפתוח במתקפות מרוכזות על אזורים המוחזקים בידי המורדים.

ג׳ון סטנמייר (ארה“ב, VII, עבור National Geographic)

תמונת השנה של וורלד פרס פוטו 2013

מהגרים אפריקאים עומדים בלילה על חופה של העיר ג'יבוטי ומרימים את מכשירי הטלפון שלהם בניסיון לקלוט אות סלולרי זול מסומליה השכנה – קשר קלוש לקרוביהם בחו"ל. ג'יבוט היא תחנת ביניים משותפת למהגרים בדרכם ממדינות כמו סומליה, אתיופיה ואריתריאה, המבקשים חיים טובים יותר באירופה ובמזרח התיכון.

דנילה טקצ׳נקו (רוסיה)

אנשים שבחרו לפרוש מהחברה חיים כנזירים באזורי טבע מבודדים ברחבי רוסיה ואוקראינה.

סטיב ווינטר (ארה“ב, עבור National Geographic)

הפומות, שבעבר הלכה אוכלוסייתן והצטמצמה, חזרו ב-40 השנים האחרונות לחיות ברחבי מערב ארצות הברית, למרות שהן עדיין מראה נדיר. הפומות מוגנות בקליפורניה ובפלורידה, אך ב-13 מדינות אחרות הן מהוות חיות ציד יקרות ערך. הצלחת התאוששות אוכלוסיית הפומות תלויה בחלקה בסובלנות הציבור לנוכחותן, וכן באסטרטגיות ההתמודדות עם הקשיים הנובעים מאינטראקציות בין אנשים לפומות באזורים מאוכלסים. בתמונה: פומה פוסעת על שביל בפארק גריפית׳ בלוס אנג׳לס, לאחר שחצתה שני כבישים מהירים עמוסי תנועה.

פטר הולגרסון (שוודיה)

האתלטית נדיה קאסאדיי, המתחרה בקרב שבעה, השתתפה גם באליפות העולם באתלטיקה וגם באליפות אירופה באתלטיקה, לפני שאובחנה כחולה בסרטן הלימפה בקיץ 2013. קאסאדיי הייתה נחושה להמשיך בקריירה האתלטית שלה והמשיכה להקפיד על משטר אימונים במשך כל תקופת הטיפול במחלה. קרב שבעה הוא תחרות מפרכת הנמשכת יומיים, וכוללת ריצת משוכות, קפיצה לגובה, קפיצה לרוחק, הדיפת כדור ברזל, הטלת כידון, ריצת 200 מטר וריצת 800 מטר. במשך תקופת הכימותרפיה הקפידה קאסאדיי על משטר אימונים ושמרה על מצב הרוח, והצהירה על כוונתה לנסות להשתתף באולימפיאדת ריו דה ז׳ניירו ב-2016.

אליסה שוקר (ארה“ב, Omaha World Herald)

חברות ליגת הפוטבול לג׳נדס מקוות לעזור לייסד ליגת פוטבול לנשים לא רק בארצות הברית, אלא גם באוסטרליה ובאירופה. הליגה הייתה ידועה בעבר כליגת הפוטבול לנג׳רי (הלבשה תחתונה) אולם השחקניות אומרות שהן מקוות שבעתיד המשחקים לא יעסקו במשיכה מינית אלא יהוו תצוגה של ספורט נשים. הן שינו את הסיסמה שלהן מ“פנטזיית פוטבול אמיתית“ ל“נשות המגרש“, ואומרות שבעתיד הן לא תשחקנה לבושות בהלבשה תחתונה בלבד. בתמונה: ג׳קלין סמית׳ מוטחת אל הקיר כאשר היא ומורגן אנדרסון (ימין) מתקילות את נסירה ג׳ונסון מאטלנטה סטים (הקיטור של אטלנטה).

תערוכת World Press Photo ותערוכת הצילום הישראלית "עדות מקומית" יפתחו ב-16.12.2014 ויוצגו עד ה-24.1.2015 במוזיאון ארץ-ישראל בתל-אביב