1. שמו של אש קאטצ'ם בגרסה היפנית הוא סטושי, כנראה על שם יוצר הסדרה סטושי טג'ירי.

2. נכון להיום, כולל הפרנצ'ייז 722 פוקימונים המחולקים לשבעה דורות (השביעי הוכרז רק לאחרונה), עשרות משחקים, סדרת טלוויזיה ו-18 סרטים (הסרט ה-19 ייצא ב2016).

3. השמועה אומרת שהפוקימון הראשון שעוצב אי פעם היה ריידון. זה עשוי להסביר למה פסלים שלו מפוזרים במקומות אקראיים במשחקים:

4. אורי גלר תבע את יוצרי פוקימון בטענה כי קדברה (בגרסה היפנית "Yungerer"), פוקימון בעל כוחות טלפתיה האוחז בשתי כפיות, מבוסס על דמותו. גלר הגדיר את הדמות "שטנית ומרושעת", בטענה כי סימני הברק שמופיעים עליה מזכירים את לוגו ה-SS. התביעה נדחתה ע"י בית המשפט.

5. כל דור של פוקימונים חדשים כולל גם כמה פוקימונים אגדיים וחזקים במיוחד. רף העוצמה של הפוקימונים האלה עולה מדי דור. כבר יש פוקימון שיכול לנסוע בזמן, פוקימון שמגשים משאלות (אבל רק כשהוא מתעורר - פעם במילניום), שלושה פוקימונים ששולטים במזג האוויר, "שלישיית בריאה" השולטת בזמן, במרחב ובאנטי-חומר, פוקימון שעשוי מהפנים הרותח שבמרכז כדור הארץ ופוקימון אלוהים שברא את היקום הפוקימוני:

6. פרק בשם "Beauty and the Beach" מתוך העונה הראשונה של הסדרה נפסל לשידור בארה"ב כי היה סקסיסטי מדי. בפרק מתקיימת תחרות יופי בה משתתפת מיסטי (אש וברוק מגיבים בהתרגשות כשהם רואים אותה בבגד ים) וגם ג'סי וג'יימס מצוות רוקט. ג'יימס מופיע בביקיני עם שדיים מזויפים ומתגרה במיסטי על גודל החזה שלה.

7. לסדרה המצוירת יש בעיית תזמון חמורה - כמה וכמה פעמים פרקים נפסלו לשידור בגרסה היפנית או האמריקאית בעקבות דמיון מסוים לאסון שבדיוק התרחש - רעידות אדמה, צונאמי וטביעת ספינה. שני פרקים נפסלו זמנית בעקבות אסון התאומים: האחד הציג התקפה על עיר חוף, כולל הצפת העיר והריסה של גורדי שחקים ע"י מדוזות ענקיות, ונפסל שנית לאחר הוריקן קתרינה; השני נפסל בגלל שמו בלבד ("מגדל האימה").

8. הפרק הפסול המפורסם ביותר הוא "פוריגון החייל החשמלי". הפרק, ששודר ביפן בדצמבר 1997, מתרחש בתוך מחשב וכולל פלאשים של אור כחול ואדום שאפילו הדמויות עצמן הגדירו כ"בהירים מדי". סצנה בעייתית במיוחד גרמה לצופים לסחרחורות, ראייה מעורפלת ואפילו התקפי אפילפסיה ואובדן הכרה. למעלה מ-600 ילדים נזקקו לעזרה רפואית דחופה. נפגעים נוספים נרשמו לאחר שמהדורות חדשות שידרו את הקטע הבעייתי. דוח שחקר את המקרה גילה בהמשך כי 12 אלף ילדים חוו סימפטומים כאלה ואחרים בעקבות הצפייה בפרק. הוא לא שודר מחוץ ליפן מעולם, אבל זמין לצפייה ביוטיוב

9. בשנת 2014 יצר מתכנת אוסטרלי מערכת שאפשרה משחק חי קבוצתי באתר הוידיאו Twitch למשחק "פוקימון אדום", באמצעות תרגום של הודעות בצ'אט לפקודות פעולה. היוזמה התפשטה ברשת ובמשך 16 ימי המשחק השתתפו בו עשרות אלפי אנשים בכל רגע נתון, הישג שהכניס אותה לספר השיאים של גינס כמשחק החי ליחיד בהשתתפות מספר השחקנים הרב ביותר. הערוץ עדיין פעיל והמשתתפים כבר השלימו למעלה מ-15 כותרים בסדרת פוקימון. ברגעים אלה ממש משחקים שם ב"פוקימון קריסטל".

10. יש משחק מחשב שבו פיקאצ'ו הוא בלש עם כובע שרלוק הולמס ומשרד פילם נוארי. באמת. זה דבר אמיתי שקיים.

11. יש שני פוקימונים שמבוססים על דמות הגולם מפראג:

יש גם פוקימון בשם "גולם", שבכלל נראה כמו צב, וארבעה "גולמים אגדיים" שנראים כמו מקררים.

12. לאחר שארגונים נוצריים האשימו את הסדרה בהחדרת מסרים שטניסטיים סמויים, הוותיקן שיחרר בשנת 2000 הצהרה כי אין פסול מוסרי בצפייה בפוקימון. בערב הסעודית, לעומת זאת, מוצרי פוקימון הוחרמו בטענה כי הפרנצ'ייז מקדם את הציונות, מעודד הימורים ומשתמש בסמלים דתיים כמו צלבים ומגני דוד.

13. בסדרה המצוירת, הדמויות הראשיות אוכלות לעיתים קרובות כדורי אורז (אוניגירי, ביפנית). בגרסה האמריקאית הוחלט לחסוך מהאמריקאיים מנהגים יפניים, לתרגם את שם המאכל ל"דונאטס", או אפילו להחליף את כדורי האורז במאכלים אחרים.

14. ג'ינקס, הפוקימון ה-124, עוצב(ה) בדמות אישה שחורת עור עם שפתיים עבות ושיער בלונדיני וארוך. לאחר שחוקרת תרבות אפרו-אמריקאית בשם קרול בוסטון וויט'רפורד טענה כי הפוקימון מבוסס על סטריאוטיפים גזעניים, היא עוצבה מחדש עם עור סגול. פרקים וקטעים מהסדרה שהציגו את ג'ינקס בעיצוב המקורי נפסלו לשידור בארה"ב.

15. רשימה חלקית של חפצים דוממים שהפכו לפוקימונים: חרב, גביע גלידה, פנס רחוב, גלגל שיניים, נר, מגנט, שנדליר, שקיות זבל, מחזיק מפתחות:

16. מלבד מאמני, חוקרי ומטפלי פוקימונים, עולם הפוקימונים כולל מקצוע נוסף הזמין לבנות בלבד - Pokemon Performer, שמאמנות את מפלצות הכיס שלהן למופעי ראווה בסגנון המתקתק היפני (כלומר, עם הרבה פפיונים, מלמלות, נצנוצים ובועות).

17. הפוקימון קאבצ'ו הוא דובון קוטב זב חוטם. ליטרלי, העיצוב שלו כולל טיפת נזלת מתנדנדת מהאף והשם שלו נשמע כמו צליל של עיטוש. ברצינות.

18. הארגון PETA, הנאבק למען זכויות בעלי חיים, שחרר משחק פארודי בשם Pokemon Black and Blue בו פיקאצ'ו יוצא לקרב על החופש ומתקיף את בני האדם שהתעללו בו (כולל גרסה פסיכוטית ורודפת בצע של אש קאצ'ם). בהופעת אורח: האחות ג'וי, שמעניקה לפוקימונים המשוחררים מתנה בדמות קליפ המתעד בעלי חיים כלואים בתעשיות הבשר והניסויים. גם בסדרה ובמשחקים יש ארגון שנאבק למען זכויות פוקימונים: צוות פלזמה, ארגון טרור שנאבק לשחרור כל הפוקימונים, אם לא בדרכי נועם אז בגניבת הפוקימונים ממאמניהם. מובן שיש גם תוכנית זדונית מאחורי המטרות הנעלות: אחד ממנהיגי הארגון מעוניין להיות היחיד שמחזיק בפוקימונים משלו ולהשתמש בהם כדי לצבור כוח.

19. חוץ מחיות אמיתיות וסיפורים מיתולגיים, יש גם פוקימונים שמבוססים על דמויות אמיתיות או ספרים: יש גרסת פוקימון לשלושת המוסקטרים + דרטניאן, פוקימונים ששמם מבוסס על ג'קי צ'אן וברוס לי ופוקימון כבשת-חשמל מאריפ שהוא כנראה רפרנס ל"האם אנדרואידים חולמים על כבשים חשמליות?" של פיליפ קיי דיק. במשחק "פוקימון אדום אש" יש רפרנס לקפקא במגדיר הפוקימונים, הפוקדקס: "It happened one morning - a boy with extrasensory powers awoke in bed transformed into Kadabra".

20. יש הרבה סיפורים קריפיים לגמרי בפוקימון, אם מחפשים מספיק טוב: הפוקימון דרווזי אוהב לאכול חלומות ("של ילדים טעימים הרבה יותר משל מבוגרים"); ההתפתחות שלו, היפנו, חוטף ילדים, וכך גם דריפלון שמתחזה לבלון כדי שילדים יחזיקו בו; קיובון לובש את הגולגולת של אמא שלו בתור קסדה ופרסקט הוא פוקימון סרטן שפטרייה ענקית השתלטה עליו ומשתמשת בגופו בתור בובה. ועוד לא דיברנו על פוקימוני רוח, למשל רוחות רפאים של ילדים שמתו ביער והשתלטו על גזע עץ; בובה שנזרקה לפח ומשוטטת במזבלות בחיפוש אחר הילד שנטש אותה או רוח של איש מת שמסתובבת עם מסכה של פניה האנושיות ("לפעמים היא מסתכלת עליה ובוכה").