פרק הסיום של "הומלנד", שהביא לקצה עונה שזכתה לשבחים רבים, זכה דווקא לביקורות פושרות. אולם, הפרק הצליח לעורר גם שערורייה.

באחת הסצנות בפרק מנהל איש המבצעים דאר עדאל (בגילומו של פ. מאריי אברהם) שיחה עם איש ה-CIA סול ברנסון (מנדי פטינקין) על חייסאם חקאני, מחבל מבוקש מאפגניסטן. עדאל מספר לברנסון כי בכוונתו להוציא את שמו של חקאני מרשימת החיסול של ה-CIA בתמורה להבטחה כי האחרון לא יסייע לטרוריסטים במולדתו. ברנסון זועם על ההחלטה להגן על רב המחבלים הרצחני, ועך כל עונה עדאל כי "מנחם בגין הרג 91 חיילים בריטים במלון המלך דוד לפני שהפך לראש ממשלה".

הרצל מקוב, ראש מרכז מורשת בגין, הביע זעם על ההשוואה בין ראש הממשלה לשעבר וטרוריסט שנברא בצלמו של אוסאמה בן לאדן. מקוב מסר ל-mako כי "הופתענו והזדעזענו מההשוואה המקוממת והמופרכת שנעשתה ב'הומלנד' בין טרוריסט אפגני נורא לבין מנחם בגין. זה מקומם, משום שזה נעשה בנבזות, בבורות, או בשילוב של שניהם. זה כואב במיוחד לאור העובדה ש'הומלנד' מבוססת על הפורמט הישראלי של 'חטופים'".

מנחם בגין, ראש הממשלה השישי של ישראל, היה מפקדו של האצ"ל בתקופת המנדט הבריטי. תחת פיקודו ביצע האצ"ל קרוב ל-400 פעולות נגד השלטון, ביניהן הפריצה לכלא עכו ב-1947 והמתקפה על יפו ב-1948. בגין היה מעורב גם בפרשת ה"אלטלנה" ב-1948, כאשר עמד על סיפונה של ספינת הנשק בשעה שבן גוריון הורה לפתוח עליה באש.

בגין עם נשיא ארה"ב קרטקר. ארכיון (צילום: לע"מ, חדשות)
"השוואה מקוממת" | צילום: לע"מ, חדשות
אולם לכל אלה קדם הפיצוץ במלון המלך הדוד ב-22 ביולי 1946, שנחשב לאחד המבצעים השנויים במחלוקת בתולדות האצ"ל בפרט והמחתרות בכלל. בפעולה זו הצליחו לוחמי האצ"ל להחדיר חומר נפץ למלון הפאר הירושלמי, במטרה לפגוע באנשי מנגנון המנהל של המנדט הבריטי ששכנו בו. הפיצוץ החריב את כל האגף הדרומי של המלון. מספרם המדויק של הנפגעים בפעולה שנוי במחלוקת. הבריטים, כמו גם האצ"ל וההגנה, ציינו שכ-80 בני אדם נפגעו בפעולה, אך לימים תפח המספר. ההיסטוריון הבריטי כריסטופר סייקס טען שמדובר ב-91 בני אדם (כפי שצוין ב"הומלנד"), ויש ההערכות שמגיעות עד לכדי 121 הרוגים. רוב ההיסטוריונים מסכימים כי עם ההרוגים נמנו רבים שאינם חיילים ואנשי ממשל בריטיים, לרבות אזרחים יהודים וערבים.

ההשוואה של בגין לפעילי טרור אינה עניין חדש. ב-2011 אמר שר החינוך לשעבר יוסי שריד כי בגין, כמו גם ראש הממשלה לשעבר יצחק שמיר, "הם לא פחות טרוריסטים מיאסר ערפאת". בגין ושמיר, כמו בכירי מדינה אחרים שהיו בעברם אנשי מחתרות, זכו לא פעם לגינויים דומים, ופעולותיהם במסגרת המאבק במנדט הבריטי הושוו לאלו של פעילי טרור פלסטינים.

מקוב סיפר כי העניין נודע לו כשצפה בפרק הסיום שלשום. "פתחתי את הטלוויזיה, ראיתי את הסצנה המדוברת והרגשתי בוקס בבטן". הוא סיפר כי הוא נמצא בקשר עם ארגונים בארה"ב במטרה "לבדוק איך ומה לעשות בזירה האמריקנית. לדבר על הרג של אנשים בסיפורי האצ"ל... הם לא קראו את דו"חות החיילים הבריטיים. סביר להניח שזה הגיע ממקורות ישראלים. השמצות נגד ישראל, שהמקור שלהן בישראל, הופכות לכלי נגד המדינה".