לא למפונקים: איך מבשלים עם שימורים (תמונת AVI: mako)
איך אוכלים את זה? צילה פוגשת בשימורים | תמונת AVI: mako
מישהו צריך להגיד את זה: השנה, יותר מתמיד, להיות מתמודד במאסטר שף ישראל זה די סיוט. המשימות איתם מתמודדים הבשלנים החובבים הפעם נראות כאילו נגזרו מתוך ספר עינויים סיני מתוחכם: טיפה אחת על המצח המיוזע ממילא מרוב מאמץ בצורת משימת מיקרוגל, עוד טיפה בצורת קינוחי פרווה ועוד אחת, ניצחת, בצורת משימת בישול משימורים.

משימת השימורים הייתה אומנם אחת מהמשימות היותר מאתגרות של העונה, אבל בניגוד למשימת המיקרו, בה ברוב המנות היינו מעדיפים שלא להיתקל בסמטה חשוכה, השימורים עברו חתיכת שדרוג בשנים האחרונות. מלבד בתחום אחד: בשר. בשר משומר לא יכול להיות באמת מוצלח.  אז למה צילה, מסרט, ריקי, איתן, עידו ושלמה בחרו להשתמש במשימה דווקא בבשר עתיר המלח הזה? השד יודע. קופסאות הטונה האומללות שמלמלו לעצמן "אבל מה עשינו לא בסדר?" בתחילת המשימה, חיככו את ידיהן המשומנות בהנאה במהלכה.   

באופן טבעי, מי שהתמודד הכי טוב עם המשימה הוא עידו קרוננברג. בעוד האחרים בזבזו את רוב הזמן שניתן להם בתלישת שערות ומלמול מיואש, קרוננברג, בוגר פנימייה צבאית ובעל חיתוך דיבור של מפקד סיירת מטכ"ל, פרח והצליח להוציא את המנה המצטיינת של הפרק.

הלחץ משפיע על ריקי (תמונת AVI: mako)
אבל למה עם קוקוס? ריקי נלחצת מהמרק | תמונת AVI: mako
והנה עוד טעות נפוצה בקרב המתמודדים שהגיע הזמן להיגמל ממנה. על פי הסטטיסטיקה של מאסטר שף, יש חומר גלם אחד שזורע הרס אפילו גדול יותר מזה של בשר משומר: חלב קוקוס הוא השטן. הורס כל תבשיל שנקרה בדרכו, מחריב כל מנה וגם נהנה מזה. ריקי המסכנה הייתה הקורבן התורן כשהרסה לעצמה את מרק האפונה. למזלה , איתן, שגם היה המודח של הפרק, הגיש מנה אומללה בהרבה.

ייתכן ואיתן החביב היה ניצל אם שלמה לא היה מחליט שהגיע הזמן, רגע לפני הגמר הגדול, להתחיל ולהקשיב לשופטים. אחרי שכבר החליט לחבר בין בשר משומר וסופר מלוח ששכן בקופסת שימורים לבין פירות משומרים וסופר מתוקים, הגיעו השופטים והציעו לו לשקול מחדש – ולו מתוך רחמים על החך העדין שלהם – את המנה שהוא הולך להגיש. שלמה החליט לצאת רגע מפאזת האמן המעט שחצן והחליט לתרגל צניעות. השופטים ניצלו וכך גם שלמה.

והנה עוד שאלה בסוגיית הצניעות, יותר נכון, חידון קצרצר: מה עושה ריקי למחייתה? ומסרט? ושי? ואיתן? לא זוכרים? צריכים לחשוב רגע? הגיוני. ומה עושה נוף? נכון שגם אם יעירו אתכם באמצע הלילה תזכרו שהיא מדענית ושיש לה דוקטורט? כמו כתבת תוכן שיווקי, נוף מוצאת דרך להזכיר את הרזומה העשיר והמרשים שלה בכל פרק ופרק. אז כן, אנחנו גאים, אפילו מצדיעים, אבל בבקשה לשחרר, לפחות עד שתוסיפי לעצמך תואר נוסף, המאסטר שף.  

קופסת השימורים הרעננה של נוף (תמונת AVI: mako)
במה אני עובדת? זה מתחיל ב-ד' ואז 'וקטור' | תמונת AVI: mako
אמש, אולי כדי לתת למתמודדים להירגע קצת מתופת פתיחת הצנצנות והקופסאות, ניסו השופטים להחליט את מי כדאי להחזיר לתחרות. אחד אחד עברו המודחים מול עיניהם של השופטים ובזה אחר זה הודחו מחדש, מי בצדק (ג'וש ההיסטרי, שאם היה עליו לעבור את משימת השימורים היה עובר שחיטה כשרה רק מפתיחת המכסה), ומי פחות. אבל אל קו הגמר הגיעו איתן וסרנדה, שני מודחים טריים יחסית, כשלבסוף סרנדה הייתה זו שחזרה לנבחרת. "באתי לפה כדי לנצח", הבהירה המודחת המתקמבקת. נהדר, מעורר השראה, אבל אל תשכחי: הישמרי מקרם הקוקוס.

מאסטר ציטוט:

"אין חוביזה משומרת ולעולם לא תהיה!", נוף יוצאת בהצהרות פומפוזיות.

"הייתי מעדיף לרוץ 120 קילומטר ולא לעשות תורנות מטבח", גם בשירות הצבאי שלמה הלך על אקסטרים

"יש שלושה יסודות למטבח הצרפתי: חמאה, חמאה וחמאה", איתן יורד על הבישול הצרפתי הקלאסי וחוטף הדחה לפנים

קציצות במרק תירס של עידו קרוננברג (צילום: דניאל בר און)
סיירת מטכ"ל של המרקים. המנה של עידו | צילום: דניאל בר און
הכי יו, תכין לי צלחת! לא ייאמן על מרק התירס של עידו עם הקציצות הרכות והדשנות שלו נראו כמו אושר גדול.

הכי תודה, אבל יש לי אירוע בערב: מנת תחתיות הארטישוק של איתן, שנראתה כמו מנה בתחרות המאסטר שף של כלא שש.