נעה ויכנסקי - דליה רביקוביץ'

(נועה ויכנסקי - דליה רביקוביץ - גבירול)

אל סיור העיתונאים שהתקיים בשבוע האיור הראשון, שהתקיים בשנה שעברה, הגיע צוות צילום של הערוץ הראשון. אני זוכר עד היום את השאלה הראשונה ששאלה אותי העיתונאית: "למה בכלל לעשות שבוע איור?". אני גם זוכר את התשובה שעניתי בלי לחשוב יותר מדי: למה לא?

ובאמת, למה לא? הרי בכל העולם יש שבועות שלמים שמוקדשים לתחומים שונים ומשונים; יש את שבוע האופנה, ואת שבוע העיצוב, ושבוע הספר, ושבוע הגאווה, ושבוע החדשנות, ועוד ועוד. אז למה שלא יהיה גם שבוע האיור?

(אורור וין - Smile - המכון הצרפתי בתל אביב)

אבל מובן ש״למה לא״ היא לא תשובה מספקת.

שבוע האיור החל את דרכו כהזדמנות אישית לעבוד עם מאיירים, לאחר שנים שבהן כיסיתי את התחום בעיתונות. מה שהתחיל כעבודה על תערוכה קטנה אחת לפני שלוש שנים, הוביל מבלי להתכוון לחגיגה רחבה של התחום, במטרה לספק לקהל הרחב הזדמנות להיחשף לכשרונות יוצאי הדופן שפועלים בתחום בארץ, להתבונן במוכר מזווית אחרת, ולהכיר את העוסקים במלאכה שבדרך כלל נמצאים מאחורי הקלעים.

(גילי קומפורטי - Cosmic Mess - נחמה וחצי)

בדומה לשנה שעברה, גם השנה התערוכות שיוצגו בשבוע האיור ישקפו את המנעד הרחב שבו פועל עולם האיור, שלעתים קרובות יש שנוטים לבלבל בינו לבין ציור או עיצוב. הן יציגו את המרחב שבו נעים המאיירים - בין התפקיד המסורתי של האיור כמתן פרשנות לטקסט, לבין איורים שזכות קיומם טמונה בכוונה האמנותית של היוצרים שלהם. יותר מכך, האיור הוא אחד מהתחומים העולים בתרבות החזותית: הוא נגיש ואהוב משום שהוא נמצא בין העיצוב המסחרי לבין האמנות הקונספטואלית; יש לו סיפור וקל להתחבר אליו.

אבל התשובה האמיתית למי צריך בכלל שבוע האיור נמצאת, כמו במקרים רבים, במקום אחר.

ציינתי את זה בעבר בהזדמנויות רבות ואתוודה גם כעת. כל מי שקצת מכיר אותי יודע עד כמה אני מקנא במאיירים: בכישרון שלהם ליצור עולם יש מאין, ובקשר המופלא שיש להם בין היד לראש. יש כל כך הרבה מאיירים מוכשרים בישראל, ואם יש דבר שאני גאה בו במיוחד זה הפלטפורמה שקמה יש מאין, שמאפשרת למאות (!) יוצרים להציג את העבודות שלהם.

וזו תשובה נוספת לשאלה למה לעשות שבוע איור - בגלל המאיירים.

(אסף בן ארוש - סנדלים באורוגון – מנשר)

כ-350 מאיירים ותיקים, צעירים ובעלי שם עולמי יציגו את עבודותיהם ב-40 תערוכות, ישתתפו במפגשים, יקיימו סיורים, יעבירו סדנאות ויקחו חלק בחגיגה הגדולה הזו. והדובדבן בקצפת: רוב העבודות שמוצגות השנה בשבוע האיור הן עבודות איור חדשות ומקוריות שנוצרו במיוחד לרגל האירוע, ורובן גם מוצעות למכירה במחירים סבירים לחלוטין. העבודות עוסקות בשאלות של מגדר, זהות מינית, זוגיות, משפחה, ילדות וטכנולוגיה; בוחנות את גבולות מושג האיור; או מעניקות פרשנות חזותית חדשה לסיפורי ילדים ומבוגרים. במהלך השבועות הקרובים יהיה לי הכבוד להציג לכם בכל יום כמה כמה מהאירועים ומהתערוכות שיקחו חלק בשבוע האיור. אני מזמין אתכם להצטרף לחגיגה, לא תצטערו.

(רחל סטולרו - תאכלי בפה סגור – א-לה רמפה)

---

שבוע האיור ייערך בין התאריכים 12-3 בספטמבר, במסגרת אירועי ״אוהבים אמנות. עושים איור״ של המחלקה לאמנויות בעיריית תל-אביב - יפו ובחסות חברת Wix. לפרטים מלאים כנסו לאתר שבוע האיור: http://www.illustrationweek.co.il

אין תמונה
יובל סער
יובל סער, מעצב גרפי בהכשרתו, הוא עיתונאי, אוצר והעורך הראשי של אתר "פורטפוליו". בשנה שעברה יזם את שבוע האיור, והוא משמש כאוצר הראשי של האירועים

עיצוב לוגו "שבוע האיור": אלון בריאר