נועה שניר

בתערוכה אהובותיו של הירשל הורוביץ תציג נועה שניר איורים עדכניים בהשראת ספרו של ש״י עגנון, "סיפור פשוט". אהבה בלתי ממומשת, שיגעון ובורגנות מרכיבים את חייו של הורוביץ, גיבורו הראשי של הסיפור. התערוכה, המוצגת ב"סיפור פשוט" - חנות ספרים עצמאית הקרויה על שם סיפורו הנודע של עגנון, שחי ויצר בשכונת נוה צדק - מתחקה אחרי הלכי נפשו, כמו גם אהובותיו (זו האמיתית וזו הנכספת), מעלליו וחלומותיו.

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלך?

כדאי לבוא לבקר בתערוכה כדי לקבל מבט חדש ורענן על יצירתו של ש״י עגנון, ״סיפור פשוט״. היצירות מהוות מעין הארכה מדומיינת של הטקסט הכתוב, ומטרתן להעשיר את חוויית הסיפור.

2. את מי/מה היית רוצה לאייר ולמה?

מכיוון שאני נהנית לאייר אנשים וסצינות מרובות פרטים, הייתי שמחה לאייר יום אחד את רחובות טוקיו - במיוחד אם זה ידרוש ממני לנסוע לשם לצרכי עבודה! 

2. את מי/מה היית רוצה לאייר?

קשה לבחור מאייר אחד אהוב, אבל אם חייבים: מיירה קלמן (Maira Kalman), שההתבוננות בעבודותיה לימדה אותי יותר משאני יכולה להסביר במילים.

4. על איזה תערוכה בשבוע האיור את ממליצה?

תערוכת היחיד של אסף בן ארוש, סנדלים באורגון, שתתקיים במנשר. אסף הוא אחד המאיירים האהובים עלי בארץ, שמוכיח ביצירותיו וירטואוזיות בעבודה עם המחשב שאני יכולה רק להתקנא בה.

5. מה תאחלי לנו לשנה החדשה?

שיהיה לכולנו בחיים יותר איור ופחות כיעור. 

 

עמרי כהן (Omriku)

סיפורים של בני נוער גאה מהפריפריה, שאייר עמרי כהן (Omriku), הפכו לסיפורי קומיקס קצרים ולכרזות מאויירות בתערוכה קוויריפריה, במרכז הגאה בגן מאיר. התכנים עוסקים בהתמודדות עם סטיגמות, לחץ חברתי, יציאה מהארון, נושאים של מגדר (רצף מגדרי), דחיה וניכור מצד המשפחה וכד׳. כהן - שנבחר השנה להשתתף בתכנית המעצבים של טרמינל עיצוב בת-ים של עמותת לצאת מהקופסא - הוא מאייר קבוע במגזין ״המקום הכי חם בגיהנום״ ובמגזין ״פנאי פלוס״.

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלך?

מפני שהיא מציגה 12 סיפורים יחודיים של יציאה מהארון באמצעות קומיקס וכרזות. הכותבים הם נערים ונערות לסביות, הומואים, בי וטרנס מהפריפריה.

2. את מי/מה היית רוצה לאייר?

הייתי רוצה לאייר רומן גרפי על חייה של איימי ויינהאוס, משהו בהרס העצמי שלה מאד מושך אותי.

3. מי המאייר/ת שאתה הכי אוהב?

המאיירת הכי אהובה עלי כרגע היא אולימפיה זגנולי (Olimpia Zagnoli) האיטלקיה, מפני שהיא יוצרת דימויים מלאי חיים, תנועה וצבע על ידי שימוש בצורות מופשטות ומינימליזם מדוייק.

4. על איזה אירוע בשבוע האיור אתה ממליץ?

על התערוכה של קרן כץ ולירון כהן. בגלל שהן מעולות ובגלל החוויה האינטרקטיבית שעוברים בתערוכה.

5. מה תאחל לנו לשנה החדשה?

חופש, אהבה ושיויון זכויות לכולם.

 

אלון ברייאר

מעצבים ו-14 מאיירים ישראלים נבחרו ושודכו בכדי ליצור סדרת מוצרי עיצוב ישראלי פרימיום מאוירים בתערוכה סינדיקט, שתוצג ב-SAGA TLV. הפרויקט הייחודי מבקש לשדך בין מעצבי מוצר למאיירים מובילים לעשייה משותפת והפריה הדדית, והתוצרים יוצגו בתערוכה יחד עם עבודות אישיות של המשתתפים. אלון ברייאר, אחד המשתתפים בתערוכה, מאייר קבוע למגזין ליברל, ואייר השנה את התדמית של כל שבוע האיור 2015.

דקל חברוני. צילום: עידו אדן

1. למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלכם?

התערוכה שלנו בגלריית SAGA מציגה שילובים מעניינים ולא צפויים בין איור לעיצוב מוצר. מדובר בסוג של ניסוי מעבדתי שהצליח מעבר למשוער: המפגש בין שני העולמות ושיתוף הפעולה בין המאיירים למעצבים הצליח לייצר אובייקטים מיוחדים ולא שיגרתיים. יש הרבה מה לראות. אני והמעצבת המוכשרת כרם קמינסקי, שותפתי לפרוייקט, נהיה שם גם.

2. את מי/מה היית רוצה לאייר?

אני חושב שלכל שכונה בעיר מגיע לוגו מאוייר משל עצמה, ולצורך העניין, הייתי שמח לאייר את הלוגו של שכונת פלורנטין, שבה אני מתגורר ועובד בשנתיים וחצי האחרונות.

3. מי המאייר/ת שאתה הכי אוהב?

המאייר המקומי האהוב עלי הוא ללא ספק אוריטור, הוא עובד מאוד בחופשיות ויש באיורים שלו המון אופי וצבע, וגם לא מעט הומור. קשה להישאר אדיש לסגנון שלו.

4. על איזו תערוכה בשבוע האיור אתה ממליץ?

אני ממליץ לקהל להצטרף לשרבוט הקבוצתי בלאביט הבימה עם קבוצות אורבן סקצ׳רס המקסימים. אני והסקצ׳בוק שלי נהיה שם בוודאות.

5. מה תאחל לנו לשנה החדשה?

נאחל לכולכם שנה צבעונית, מלאה דמיון ועשיה חיובית, לחיי פרוייקטים מפרים. 

שבוע האיור ייערך בין התאריכים 12-3 בספטמבר, במסגרת אירועי ״אוהבים אמנות. עושים איור״ של המחלקה לאמנויות בעיריית תל-אביב - יפו ובחסות חברת  Wix

לפרטים מלאים כנסו לאתר שבוע האיור: http://www.illustrationweek.co.il
 
לכל כתבות שבוע האיור ב- mako תרבות
 
עיצוב לוגו "שבוע האיור": אלון בריאר