הקרקס הנסתר / ג'ניפר איגן (עם עובד)

אין לכם כוח לחפירות וחיכיתם למשהו אינטליגנטי אך מגניב לקרוא? הנה הוא. "מפגש עם חוליית הבריונים", הספר האחרון של ג'ניפר איגן, היה יצירת פופ מעודכנת ומלאת סטייל, ועד שאיגן, ברוקלינאית ואקסית של סטיב ג'ובס, תכתוב עוד אחד – הוציאו בעם עובד את הספר הביכורים שלה, הקרקס הנסתר. גיבורתו, פיבי, היא נערה בת 18 בסוף הסבנטיז, שזה די מגניב אבל לא ממש מעניין אותה, כי היא מתגעגעת לסיקסטיז, ויוצאת למסע בעקבותיהם.

 

הורות ללא מסכות / דריה מעוז ודבש ניב (מטר)

"כשנולד הילד השני הרגשתי אשמה כלפי הגדול. אז בהתחלה, עשרה חודשים, לא התייחסתי לתינוק. לא דיברתי איתו, לא יצרתי איתו קשר עין, טיפלתי בו רק כדי לעשות מה שצריך. לא הרגשתי שאני אוהבת אותו, לא היה לי שום יחס אליו. הוא גם היה מוזר לי, זר בעיניי. לא ראיתי מה הקשר שלו אליי, כאילו הוא לא שלי". דיכאון אחר לידה אתם מכירים. דריה מעוז, אנתרופולוגית של חיי המיינסטרים בישראל, פותחת בספרה החדש כמה צנצנות קשות יותר: העדפת אחים, השוואה בין הילדים, נרקיסיזם ומה לא.

 

סילנד / נגה אלבלך (עם עובד)

נגה אלבלך היא העורכת הספרותית שהביאה לישראל את דיוויד פוסטר וואלאס, אבל אין דבר רחוק יותר מפוסטר וואלאס מאשר הכתיבה שלה עצמה. "סילנד", ספרה השלישי, יוצא לאור בבמה המכובדת של עם עובד, וממצב אותה בין הסופרים הצעירים בישראל כקול מינורי, מתמיד וסבלני. שני הגיבורים הכתובים היטב של "סילנד" הם גליה ונתן, שכנים באותו בניין, אנשים סולידיים ועדינים, שהמפגש עם מופעים אגרסיביים של המציאות גורם להם לצאת מגבולותיהם.

 

ילדותו של ישו / ג'.מ. קוטזי (עם עובד)

"ילדותו של ישו" נפתח בסצנה קפקאית שברור שאין דבר אפשרי יותר ממנה. גבר וילד מגיעים נשטפים אל חופיה של ארץ דוברת ספרדית ומגיעים למחנה פליטים. אנשים טובים נותנים להם חדר לישון בו, אבל הגברת שמחזיקה במפתחות לחדר כבר הלכה הביתה, ולאף אחד אין מפתח. ספרו החדש של קוטזי כתוב כמעט כולו בדיאלוגים, והוא פורט את הטופיק הגדול "בעיית הפליטים" לבעיות קיומיות, קונקרטיות, כמו שמיכה להתכסות בה, חיפוש אחר אם שהלכה לאיבוד, שעמום ורעב.

 

הגזמה וחצי / אלי ברוש (ידיעות ספרים)

נראה כאילו הדמות החמודה והאינפנטילית הזאת, עם השמלה הורודה ואניץ השיער הצהוב, היא חלק בלתי נפרד מהאינטרנט, משהו שנבט באופן אורגני מתוך איזו קבוצת ממים בפייסבוק והתרבה. אבל יש יוצרת מאחוריה, קוראים לה אלי ברוש – היא לא ישראלית למרות שזה נשמע ככה – והיא כותבת בשנים האחרונות את "Hyperbole and a half", אחד הבלוגים הפופולריים והמצחיקים בעולם. "הגזמה וחצי" מקבץ פוסטים מוצלחים במיוחד שלה, מאוירים ומודפסים על נייר כרומו ומתורגמים לעברית – ומוצר כזה מושקע באמת שלא ראינו הרבה זמן בארץ.

 

ים ביני לבינך / נורית גרץ (כנרת-זמורה-ביתן)

שמונה שנים עברו מאז שנורית גרץ פרסמה את "על דעת עצמו", אחד הרומנים ההיסטוריים היפים והפופולריים שיצאו פה בשנים האחרונות. "ים ביני לבינך" משחק באותו מגרש: זה ספר פרוזה שמתמקד בסיפור אהבתם של רחל המשוררת ושל מיכאל ברנשטיין, והוא מבוסס על ערימות של מחקר היסטורי שקדני, שהופך את המשוררת המיתולוגית מעלה נידף עם אובסס לכנרת לאישה בשר ודם.

 

אמה / ג'יין אוסטן (סנדיק ואהבות ספרים)

התרגום הזה יוצא לאור לכבוד 200 שנה ל"אמה", אבל אל תראו אותו ככה, כמו איזה רומן ויקטוריאני מהמאה ה-19: "אמה" = קלולס, חוץ מההתקפה עלי ידי צוענים. אמה הצעירה, היפה והעשירה מעבירה את זמנה בתעופה עצמית ומשתעשעת בלשדך את מכריה העניים אחד לשני, עד שהחיים מכים אותה באמצעות התאהבות. יחד עם אמה יוצא עכשיו לאור גם ל"תבונה ורגישות", ובהמשך ייצאו לאור תרגומים נוספים לספריה, גם כאלה שמעולם לא תורגמו לעברית, במסגרת מיזם של המעריץ הראשי של אוסטן בישראל, שי סנדיק.

 

ועוד כמה שיצאו החודש

שום דבר באמת / קליה מור (ידיעות ספרים). חברתנו למערכת מספרת על הרווקות התל אביבית כפי שהיא באמת.

גרנטה 3 – קרוב לבית (סיפור פשוט). גליון שלישי למהדורה העברית של כתב העת הספרותי הידוע. בין השמות: אורית גידלי, תהילה חכימי, אלמוג בהר ואיה אליה.

ימינו הספורים האינסופיים (קלייר פולר). ספר מתח על ילדה בת שמונה שאביה לקח את חרדות המלחמה הקרה רחוק מדי.

החלילן הנעלם / פיליפ לברו (ספרית פועלים). שלושה סיפורים קצרים של הסופר והעיתונאי הצרפתי המוערך.

אז ככה/ בטיסט בולייה (ספרית פעולים). רשימות של רופא בחדר מיון במשך שבעה ימים ולילות.

פסבדו / רומן גארי (ספרית מעריב). הוצאה מחודשת לביוגרפיה שכתב גארי לבן דמותו אמיל אז'אר.