הסופרת טורי פיטרס הצליחה להגיע להישג מרשים למדי, והייתה האישה הטרנסג'נדרית הראשונה להיות מועמדת לפרס היוקרתי לספרות נשית עלילתית בבריטניה. פיטרס אמנם שברה את תקרת הזכוכית ונתמכה על ידי הקהילה הטרנסית, אבל מועמדותה גררה גם לא מעט תגובות נגד, והסופרת מצאה את עצמה תחת מתקפה מצד נשים סיסג'נדריות (שנולדו בגוף נשי) שטענו שהיא אינה ראויה למעמד.

בריאיון למגזין i, פיטרס התייחסה לטענות הקשות נגדה. "כולם רוצים שפרס יהיה תענוג טהור. מכיוון שאני טרנסית, אני לא זוכה להכרה הזו. דקות לאחר שקיבלה את הידיעה בדבר מועמדותה סיפרה פיטרס כי היא הבינה שהשלכות פוליטיות עוד עומדות להגיע: היא נזכרה בסערה האינטרנטית שהתחוללה כשהסופר.ת אווקה אמזי, שמזדהה כא-בינארי.ת, הועמד.ה לפרס זהה (ובהמשך גם סירב.ה להגיש רומנים בשנה שלאחר מכן, כשנדרש ממנו.ה לשתף במין שלו.ה כפי שמוגדר על פי חוק).

כאמור, עבור פיטרס קבלת המועמדות הייתה אמנם מרגשת ומשמחת אך מהר מאוד הפכה לסיוטית, כשעם פרסום מועמדותה הסופרת הייתה קורבן להודעות נאצה והתבטאויות טרנספוביות נגדה ברשת. לדבריה, זו הייתה ההתמודדות האישית הראשונה שלה עם טרנספוביה: "היו אנשים שהגיבו בעמוד שלי ושלחו לי הודעות. מעולם לא הרגשתי את הרוע הזה כל כך מקרוב. זה ערער אותי למשך שבוע". "Detransition, Baby" נחשב לאחד הספרים הראשונים פרי עטה של אישה טרנסית שיצא לאור בחמישה גופי הוצאה לאור אמריקאים וגדולים. הספר המדובר שוזר את סיפוריהן של שלוש דמויות: אישה טרנסג'נדרית שמעוניינת לגדל ילד, הגבר הסיסג'נדר (גבר שנולד בגוף זכרי) שנשבר לאחר הפרידה ממנה, ואשתו, ואישה סיסג'נדרית איתה הוא מביא תינוק לעולם.

הכללת ספרה של פיטרס ברשימה הארוכה לפרס הנשים לספרות בבריטניה הביא קבוצת נשים בשם "קבוצת כתיבה נשית פראית" להעביר מכתב לוועדת הפרס, ובו נטען כי זהותה מונעת ממנה להיות זכאית לפרס וכי העמדתה פוגעת בפמיניזם ובזכויות האישה. ספרה תואר במכתב ההוא כ"פנטזיה מינית גברית". על המכתב חתומות לא פחות מ-160 נשים שחתמו בשמות בדויים, והשתמשו בשמותיהן של כמה סופרות מפורסמות דוגמת אמילי דיקנסון, שרלוט ברונטה ודפנה דה מוריאה, החלטה שהכעיסה גולשים שנחשפו למכתב. 

אבל המחאה לא הצליחה להשיג את שלה, ו"Detransition, Baby" ימשיך במירוץ לפרס. יום לאחר מסירת המכתב, גוף הצדקה העומד מאחורי הפרס פרסם הצהרה, לפיה "כללי הזכאות של הפרס נותרים ללא שינוי מאז שהושק לפני 26 שנה. כל מי שמוגדרת כחוק כאישה יכולה להיות מועמדת לפרס על ידי המוציא לאור. המילה 'אישה' מתייחסת לאישה סיסג'נדרית או לאישה טרנסג'נדרית שמוגדרת באופן חוקי כאישה". פיטרס עצמה, בינתיים, מסבירה כי מאז שהסיפור התפוצץ היא זכתה לאהדה רבה: "ראיתי שזה משנה לאנשים בצורה טובה יותר מאשר שזה משנה לאנשים בצורה רעה". 

למעשה, זו איננה הסערה היחידה בנושאי טרנספוביה שפוקדת את עולם הספרות. בשנים האחרונות, כידוע, מחברת ספרי "הארי פוטר" ג'יי קיי רולינג התבטאה לא פעם נגד הקהילה הטרנסית באמירות שנויות במחלוקת. ב-2019, רולינג פרסמה ציוץ תמיכה במאיה פורסטייטר, שפוטרה אחרי שהתנגדה לכוונה לאפשר לאנשים לבחור בעצמם את המגדר שהם מזדהים איתו. כחצי שנה לאחר מכן, הסופרת מצאה את עצמה שוב במרכזה של שערורייה ברשת, לאחר שאמירה מפוקפקת נוספת שלה הכתה את חובבי "הארי פוטר" בתדהמה וזעזוע, כשאחד מהם אף הכריז כי "את פוגעת בכל ילד שאי פעם העריץ אותך".