יצירה אנטישמית הוצגה בתערוכת אמנות בגרמניה - והוסרה. בעיר קאסל בגרמניה מתקיימת בימים אלו תערוכת אמנות עכשווית. אחת מהיצירות שהציגו בתערוכה היא יצירה של קבוצת אמנים אינדונזים בשם טארינג פאדי, שהואשמה בכך שהיא מכילה אלמנטים אנטישמיים. על פי דיווח של אתר הגרדיאן, שלשום (שלישי) אחרי הצהריים הודיע ראש העיר כי היצירה תוסר המתערוכה.

היצירה, שגם הוצגה בפסטיבל האמנות הדרום אוסטרלי באדלייד בשנה שעברה, כוללת תמונות של חיילים שמחזיקים בציוד לפיזור הפגנות, יש להם ראשי חזיר, ואחד מהם מתוייג כאיש מוסד ועוטה מגן דוד. מאחורי החיילים בתמונה ניתן לראות את מה שתיארו בגרמניה בתור "קריקטורה של יהודי": אדם עם פאות, מחזיק סיגר, בעל שיני ערפד ומגבעת שחורה שעליה מצויר סמל האס-אס.

בבוקר יום שלישי מארגני התערוכה אמרו כי הם כיסו את היצירה. "בשל תיאור של דמות ביצירה 'צדק העם' (2002) של הקולקטיב טארינג פאדי, אותה ניתן לקרוא כאנטישמית, הקולקטיב יחד עם מנהלי התערוכה החליטו לכסות את העבודה המדוברת ולתלות הסבר לצד העבודה".

היצירה, שהוצגה בתערוכה מאז ערב שישי האחרון, ספגה ביקורת מצד המועצה היהודית בגרמניה וגם פוליטיקאים מקומיים יצאו נגדה. שרת התרבות הפדרלית, קלאודיה רות', אמרה בהצהרה כי "הסרת ציור הקיר הזה, שמציג בבירור אלמנטים אנטישמיים, הגיעה באיחור. עצם הכיסוי שלה וההצהרה של קולקטיב האמנים על הנושא הוא בלתי מתקבל על הדעת". רות' הוסיפה ואמרה כי תתקיים חקירה על קבלת ההחלטות שהובילו לתליית היצירה בתערוכה מלכתחילה.

 

יצירת אמנות אנטישמית בגרמניה
יצירת אמנות אנטישמית בגרמניה

קולקטיב האמנים ניסה להסביר את הצד שלו בדיון, ואמר שהיצירה שנוצרה בשנת 2002 היא חלק ממסע נגד המיליטריזם והאלימות של דיקטטורת סוהרטו. "היצירה לא אמורה להיות קשורה בשום צורה לאנטישמיות. עצוב לנו שהפרטים של היצירה הובנו אחרת מאשר הכוונה המקורית. אנחנו מתנצלים על הפגיעה שנגרמה. לכן, בצער רב, אנחנו מכסים את העבודה. כך היצירה נהפכת לאנדרטה של אֵבֵל על חוסר היכולת לדיאלוג ברגע הזה". 

שלשום, ראש העיר קאסל, כריסטיאן גזל, הודיע כי כיסוי של היצירה לא מספיק – והכריע כי צריך להוריד אותה לגמרי. "אנחנו מתביישים", אמר ראש העיר במסיבת עיתונאים. "נגרם נזק עצום לעיר קאסל, למדינה ולתערוכה. קרה משהו שמעולם לא היה אמור לקרות".