לקהל הישראלי היותר שמרן שיגיע בפברואר הקרוב למופע הקברט האגדי מפריז "קרייזי הורס" אולי יקח נאמבר או שניים להתרגל לעובדה שמאחורי משחקי התאורה המיוחדים והתפאורה המינימליסטית והמדויקת, הרקדניות המרשימות האלו באמת ערומות. מהר מאוד מתמסרים למה שנשות הקרייזי הורס  בעצמן רואות כאקט פמיניסטי של העצמה וכוח נשי. בשיחה איתן הן גאות לספר שזו בחירה והחלטה שהן מרגישות מאוד בנוח איתן, והן גם לא ממש מעריכות את הצקצוקים והניסיונות להפוך את המופע למשהו זול או המוני. מדובר בפרפורמריות ענקיות ומקצועניות בכל פרמטר תיאטרלי, עם התלבושות והפאות או בלעדיהן, ומטרת המופע היא חגיגת נשיות, חושניות, יצר, עוצמה והרבה יופי.

המופע "FOREVER CRAZY" מאגד לתוכו את מיטב הקטעים מהמופע המקורי, שרץ כבר יותר מ-60 שנה, והוא שילוב של העולם הישן והחדש של הקברט – גם הומאז' ליוצר והאמן המקורי שייסד את הקרייזי הורס, אלן ברנרדין, וגם אינטרפרטציות יותר מודרניות בניצוח הניהול האמנותי הנשי שמוביל את הקרייזי הורס כיום. בכרזה של המופע של כתוב בקטן "60 שנות עירום קוטור", ובאמת – אין דרך יותר טובה לתאר את האירוע הזה. הרמה הגבוהה של האסתטיקה, הדיוק והשיק מתבטאים בכל אספקט, אם זה ברקדניות, בלבוש, בהנעלה, באביזרים, בתאורה, בכוריאוגרפיה, במוזיקה, בבימוי ובשלל שיתופי הפעולה של הלהקה במרוצת השנים.

קרייזי הורס. צילום: יח"צ (צילום: AntoinePoupel,  יחסי ציבור )
קרייזי הורס 3 | צילום: AntoinePoupel, יחסי ציבור

הלהקה מונה בסך הכל 40 רקדניות (12 מתוכן יגיעו לישראל), כשכל שנה לפחות 500 מנסות להתקבל. ושלא יהיה ספק - כולן נבחרו בקפידה ועברו אימונים מפרכים עד שנקלטו בשורות הקברט ורק בתום שלושה-ארבעה חודשים של עבודה קשה גופנית ומנטלית הן מקבלות בטקס מיוחד את שם הבמה שלהן (דוגמאות עסיסיות: אנני גמטיק, לונה טיק, דקה דאנס, פוקסי קומדי ועוד רבות וטובות באווירת שמות של חשפניות ודראג קווינז). אגדה שערורייתית ביותר גורסת כי אחד מתנאי הקבלה הוא מרווח של 21 סנטימטרים בין הפטמות - מיתוס שהמנהלת האמנותית שמחה מאוד לנפץ. גם העבודה עצמה עם הרקדניות היא מאד פרטנית וייחודית, משום שכולן מגיעות מרקע של בלט קלאסי או מחול מודרני והגוף שלהן לומד להשתנות: הוא מתחזק, האגן מתרחב, השרירים נבנים אחרת, וכל הגוף לומד לזוז ולהתעקל לפי שפת הריקוד הבלעדית והמזוהה כל כך של המוסד המיתולוגי הזה.

מעצב הנעליים של המופע הוא כריסטיאן לובוטין, חביב הכוכבות ומי שהפך לשם נרדף לסוליה האדומה המפורסמת, מעצבי התלבושות עבדו עם מיטב המעצבים וכל בגד, מעט בד ככל שיהיה, נתפר בתשומת לב ומתיישב פרפקט על הגוף כך ששום דבר לא יזוז והבנות יוכלו לבצע את כל הקטעים שלהם בלי חשש.

בסיור מאחורי הקלעים של בית קברט הקרייזי הורס בפריז המקורי ניתן להתרשם מרשימה ארוכה מאד של סלבס מתחומי האמנות, האופנה, המוזיקה, הקולנוע: פדרו אלמודובר, קארה דלווין והאקסית מישל רודריגז, ריהאנה, סקרלט ג'והנסון ועוד, וזה עוד לפני שדיברנו על שיתופי הפעולה האדירים של המועדון עם מעצבים, אמנים ומוזיקאים: רוברטו קוואלי, קארל לגרפלד, סלבדור דאלי, וודי אלן, כריסטיאן לובוטן, כריסטינה אגילרה, מרלין מנסון ואולי המוכר ביותר – הקליפ של ביונסה partition, שגם נעשה בהשתתפות רקדניות הקרייזי הורס, גם כלל כוריאוגרפיה מתוך הקברט, וגם צולם במועדון המקורי בפריז. ואם תעבירו ל3:03, תבינו מאיזה מושב זכיתי לצפות ברקדניות המיוחדות והמוכשרות האלו. הלוואי עליכם.

המופע "Forever Crazy" של הקברט "קרייזי הורס" יוצג בתל אביב החל ב-6 בפברואר. רכישת כרטיסים דרך האתר

הכותבת הייתה אורחת ההפקה בפריז