ביום שני עלה לעמוד הטיקטוק של "ידיעות ספרים" סרטון בו נראה רומן זדורוב ממליץ על ספרו של פרופ' אזי לב-און: "רצח תאיר ראדה ופרשת רומן זדורוב". הסרטון, שבו מופיע גם פרופ' לב-און בעצמו, זכה לפופולריות רבה - אך נמחק במפתיע. בשיחה עם mako, מסביר פרופ' לב-און מדוע אותו סרטון הורד מהרשת: "אחרי שהסרטון עלה אולגה זדורוב ביקשה ממני, או ליתר דיוק מההוצאה, להוריד אותו. תצטרך לשאול אותם למה בדיוק, אבל אני מכבד".

למה אתה חושב שהם רצו שהסרטון יירד?
"אני חושב שזה בגלל שהם בתקופה כזאת. בסופו של דבר הם אנשים חופשיים עכשיו והם רוצים יותר למדוד את החשיפה התקשורתית שלהם ולווסת אותה. הם שאלו אם אפשר להוריד וזה בסדר גמור. זה היה באוויר ביום שני וברגע שהם ביקשו אז הורדנו כמובן. מכבדים את רצונם".

אילו תגובות קיבלת מאנשים על הסרטון?
"קיבלתי הרבה תגובות מאנשים, חיוביות בסך הכל. יוצאים ספרים חדשים ואנשים רוצים להגיד עליהם מילה טובה. הם חושבים שהתכנים הם ראויים, מצדדים בהם ורוצים לפרגן להם - זה מקובל. רצינו שזה יתחבר לטרנד שיש בטיקטוק, שמישהו רואה מישהו בהפתעה, כאילו מלכלך עליו מאחורי הגב ואז רואה אותו. עשינו קודם חשיבה עם הבת שלי שהיא קצת יותר מבינה בזה ממני. חשבנו איך אפשר לעשות את זה מלא חיים, מעבר לסתם תמונה, וגם שיתאים לרוח הזמן. שאלנו אם זה מקובל עליהם והם כמובן שמחו".

על הספר עצמו אמר פרופ' לב-און: "אני חוקר של אינטרנט ורשתות חברתיות. מעניין אותי איך אנשים, בעזרת הרשת, מתאגדים ביחד כדי לקדם את המטרות שלהם. לסיפור של זדורוב הגעתי לפני שבע שנים כשהערעור שלו לעליון נדחה. אנשים בדרך כלל מגיעים מהכיוון המשפטי או שהם קראו כתבות מעניינות בעיתון, אותי סקרנה הפעילות המטורפת למען זדורוב ברשתות החברתיות".

"זו פעילות מאוד מיוחדת מבחינת ההיקף האדיר שלה, מבחינת האופי האנטי ממסדי ומבחינת העובדה שהיא מסתמכת על חומרים מהתיק המשפטי שעלו לרשת וזמינים לציבור", הוא מסביר. "נכנסתי לסיפור הזה ברבאק. מה שיפה זה שחיכינו לסיום המשפט החוזר כדי להוציא אותו. עניין אותי במיוחד מעבר לפעילות עצמה ומעבר לדיבורים של אנשים ברשת גם תגליות של אנשים".

כזכור, בחודש מרץ האחרון בית המשפט המחוזי בנצרת קבע כי רומן זדורוב אינו אשם ברצח תאיר ראדה ז"ל. מוקדם יותר החודש, פרקליט המדינה החליט שלא לערער על ההחלטה וזדורוב זוכה באופן סופי.