על פניו, הפודקאסט על מקרה הרצח של וינסנט צ'ין היה פרויקט מושקע ומחושב ולא נראתה באופק כל סיבה אפשרית לכשלונו. בפועל, התכנון המוקפד שהוקדש להסכת לא היה מפסיק - וכשל אחד גרם לגזיזתו הסופית. הפודקאסט המדובר הוסר מפלטפורמות האודיו על ידי המפיקים, זאת לאחר שבני משפחתו של הנרצח ומקורבת לפרשה טענו כי לא נערכה כל התייעצות איתם לפני עליית הפודקאסט לאוויר.

צ'ין היה מהנדס סיני-אמריקאי ונרצח לפני כמעט ארבעה עשורים. ב-19 ביוני 1982, ארבעה ימים בלבד לפני חתונתו, בילה צ'ין בבר בדטרויט עם חבריו לרגל מסיבת הרווקים שלו והותקף צ'ין על ידי שני מכונאים לבנים, רונלד אבנס ובנו החורג מייקל ניטס. השניים הניחו כי צ'ין הוא ממוצא יפני ונטען כי הם האשימו אותו בהצלחה של תעשיית הרכב היפנית, והשתמשו בעלבונות גזעניים נוספים. מאוחר יותר, נפטר צ'ין מפצעיו. אותה תקופה הייתה סוערת במיוחד בכל הנוגע לגזענות של אמריקאים לבנים כלפי אמריקאים ממוצא אסתיאתי, במיוחד כאשר חדירת הרכבים היפניים לשוק האמריקאי גרמה לירידה במכירות של מכוניות אמריקאיות. אבנס וניטס הואשמו ברצח מדרגה שנייה, אך התמקחו והשיגו אשמה בהריגה בלבד - והודו באשמה ב-1983. הם חויבו לשלב 3000 דולר ולא ישבו יום אחד בכלא. השניים מעולם לא הכחישו את הקטטה, אך טענו כי לא היה לה כל מניע גזעני.

מאחר והתוקפים קיבלו עונשים מקלים ושוחררו מבלי לשהות יום אחד בכלא, המשפט עורר מחאה רחבה של הקהילה האסיאתית אמריקאית: עד היום, המקרה נתפס כנקודת מפנה קריטית בכל הנוגע למעורבות המדינית בזכויות האדם הבסיסיות של הקהילה וכאחת הזעקות הזכורות ביותר למען חקיקה פדרלית שתמנע פשעי שנאה כמו זה.

ג'מה צ'אן, 2019 (צילום: Gareth Cattermole, Getty images)
מפיקת הפודקאסט. ג'מה צ'אן | צילום: Gareth Cattermole, Getty images

כאמור, משאבים רבים הוקדשו על מנת להוציא לפועל את ההסכת על מותו של צ'ין: בין מפיקיו של "Hold Still, Vincent" ניתן היה למצוא את ג'מה צ'אן ("עשיר בהפתעה", "קפטן מארוול"); שחקנים מוכרים אחרים לקחו חלק בקריינות עצמה של מה שתואר כקריאת תסריט לסרט פוטנציאלי, כאשר בין המשתתפים נכללו רמי היי ("ספיידרמן: רחוק מהבית") ורוזלינד צ'או ("מולאן"); נוסף על כך, הפודאקסט הכיל ריאיונות עם אמנים ואקטיביסטים אסיאתיים-אמריקאים. כדי למסגר ולתווך את התוכן נבחר המנחה ג'ון צ'ו ("הרולד וקומאר משתוללים באמריקה").

ששת הפרקים של "Hold Still, Vincent" עלו לאוויר ב-26 במאי. כעבור יום, צרות החלו להגיע: העיתונאית והאקטיביסטית הלן זיה, דמות מרכזית בתנועה לזכויות האזרח שהוקמה בעקבות רצח צ'ין, פרסמה פוסט בנושא בחשבון הטוויטר שלה. במסגרת הפוסט, טענה זיה כי לא היא ולא האחראים על עיזבנו קיבלו פנייה בנושא הפודקאסט המתוכנן. "לכל החברים שלי שמברכים אותי על הפודקאסט החדש על וינסנט צ'ין - אני לא מכירה מישהו שקשור לפרויקט הזה והם מעולם לא יצרו איתי קשר. גם האחראים לעיזבונו לא קיבלו פנייה". בהמשך, שיתפה זיה בקריאה ישירה אל היוצרים: "לפחות תבדקו עם אנשי הקהילה שחיו את החוויות האלה".

View this post on Instagram

A post shared by Helen Zia (@helenziareal)

זיה המשיכה וכתבה כי "עם זאת, מדובר בסיפור כל כך חשוב וראוי. כל אמריקאי צריך לדעת על מה שקרה לווינסנט צ'ין ועל תנועת זכויות האזרח הזו. אני מקווה שהפרויקט יספר את הסיפור בצורה הולמת, כי המסרים שמעבירה התנועה שמחפשת צדק עבור צ'ין רלוונטיים למציאות היומיומית - לצונאמי של השנאה לאסיאתיים". למעשה, זיה עצמה גם היא מוזכרת בפודקאסט - ומדובבת על ידי קלי מארי טראן ("ריה והדרקון האחרון"). "אני עדיין לא מתה", כתבה האקטיביסטית, "וזה מוזר לראות שאנשים המציאו דימוי שלי אחרי שהם מעולם לא ניסו לדבר איתי".

אנני טאן, בת דודתו של וינסנט צ'ין, אישרה בשרשור הטוויטר בנושא כי ההפקה אכן לא יצרה קשר עם משפחתו של הנרצח. "ניסיתי להקשיב לפודקאסט (האמת, ששם הפודקאסט עשה לי טריגר). הדיסקליימר בהתחלה שמודיע שהאירועים הוקצנו לשם האפקט הדרמטי גרם לי להפסיק להקשיב. קשה לי לומר את זה כי אני רוצה שאנשים יכירו את סיפורו של בן הדוד שלי, אבל אני פשוט לא מבינה את זה". 

ההתנצלות מטעם האחראים על הפודקאסט מיהרה להגיע. בפוסט שפורסם ברשתות, נמסר כי "בשם המפיקים, אנו מביעים התנצלות עמוקה בפני הלן זיה ואחראי עזבונו של וינסנט. אנחנו מצטערים גם בשמם של כל השותפים הנדיבים בפרויקט שתרמו מזמנם ולא נושאים באחריות לטעות שלנו - ג'מה צאן והקאסט המדהים שלנו. המוטבציה היחידה שלנו הייתה לחלוק את סיפורו של וינסנט עם העולם. אנחנו בקשר עם הלן זיה והצענו להוריד את הפודאקסט מהאוויר. בינתיים, אנחנו משביתים את הפודקאסט מתוך כבוד להלן ולמשפחה ונמשיך להתנהל על פי רצונם".