המחלוקות סביב "מולאן", גרסת הלייב אקשן של סרט האנימציה המצליח של דיסני, פשוט מסרבות לגווע: לאחר שנשמעו קריאות להחרמת הסרט עקב תמיכת הכוכבת שלו באלימות משטרתית בהונג קונג, כעת מתברר שמפיקי הסרט תמכו - בצורה כזו או אחרת, ביודעין או שלא - במחנות ריכוז של מוסלמים הפועלים בסין.

עיתונאית שצפתה בסרט עד הסוף, כולל בקרדיטי הסיום, הבחינה כי תחת הסעיף של "תודות מיוחדות" מצוינת "לשכת הבטיחות הציבורית של עיריית טורפן". לכאורה שורה תמימה, אבל יודעי דבר מספרים כי ללשכה הזו יש תפקיד מרכזי ומעורר מחלוקות בכל הנוגע לרדיפת מוסלמים במחוז שנג'יאנג בשנים האחרונות. חלקים מ"מולאן" אכן צולמו בשנג'יאנג בשנת 2018, סביב התקופה בה המפלגה הקומוניסטית בסין החלה לעצור ולעכב לחקירה את הוויגרס (Uyghurs), בני מיעוט אתני המזדהים עם הדת המוסלמית.

השלטונות בסין אף הקימו מחנות מיוחדים לצורך "חינוך מחדש" של הוויגרס, ולפי הדיווחים יותר ממיליון נשים עם רעלה וגברים בעלי זקן נעצרו והוכנסו למחנות הללו, שם סבלו מעונשים והתעללות נפשית ופיזית (חלק מהדיווחים טענו כי נשים נאלצות לעבור טיפולי עקרות בעל כורחן). הממשלה בסין מצד אחד מכחישה את קיומם של "מחנות הריכוז", ומצד שני טוענת שהם הכרחיים להגנה ובטחון העם נגד טרור, אך ממשלות העולם גינו אותם באופן רשמי וטענו כי מדובר בלא פחות מרצח עם. בשנת 2019, לשכת הבטיחות הציבורית של עיריית טורפן נכללה ברשימה של 28 ארגונים סיניים שמעורבים באופן ישיר בפרשה הזו, כאשר הייתה אחראית לבניית המחנות והצבת שוטרים בהם. 

רבים ברשתות החברתיות מציינים כי עצם העובדה שהפקת "מולאן" מוקירה תודה לגוף אשר מפר זכויות אדם בסיסיות ואחראי להתעללות בבני מיעוטים היא, לכל הפחות, בעייתית. בנוסף שמו לב גולשים אחרים כי גוף נוסף שמופיע בחלק התודות המיוחדות הוא מחלקת יחסי הציבור של ועדת האזור האוטונומי של בני הוויגר בשנג'יאנג, שאחראי באופן ישיר לתעמולה של הממשלה הסינית בכל הנוגע לאיזור.

מומחה מטעם ה-BBC אף טען כי "דיסני היא ארגון בינלאומי שמספסר בצלם של מחנות ריכוז". "זה פשוט הולך ונהיה גרוע יותר", סיכם אחד הגולשים, "כשאתם צופים במולאן, אתם לא רק מעלימים עין מאכזריות משטרתית אלא גם אולי משתפים פעולה עם כליאה המונית של מוסלמים".