פרסום התיעוד מחטיפת התצפיתניות מבסיס נחל עוז מכה גלים בעולם. כלי תקשורת רבים הגיבו לסרטון הקשה, שפורסם באישור משפחותיהן של לירי אלבג, נעמה לוי, קרינה ארייב, אגם ברגר ודניאל גלבוע, שנראות בו אזוקות, מדממות וכפותות לקרקע, ועדיין נמצאות בשבי חמאס.

"הניו יורק פוסט", שידוע בקו הפרו-ישראלי שלו, פרסם את התיעוד לצד כותרת המצטטת את דברי המחבלים החמושים שנראים בו. "סרטון חדש ומחליא מראה את חמאס מסדר בשורה חיילות ישראליות בשבעה באוקטובר: 'הנה הבנות שיכולות להיכנס להיריון'", נכתב. בהמשך צוין כי הסרטון "מציג את הרגע שבו חמש חיילות ישראליות, מכוסות בדם ומוקפות בגופות של חברותיהן שנטבחו, אוימו באונס ונחטפו על ידי מחבלי חמאס בשבעה באוקטובר".

סיקור סרטון התצפיתניות  (צילום: "לה רפובליקה")
סיקור סרטון התצפיתניות | צילום: "לה רפובליקה"

עוד נכתב כי "בסרטון המחליא ניתן היה לשמוע את המחבלים מתמוגגים ומודיעים על תוכניותיהם לכאורה לתקוף מינית את החיילות".

התיעוד הקשה גם הגיע לשער העיתון של "הניו יורק פוסט" בבוקר שאחרי, כשהשער כולו הוקדש לנושא - עם תמונה מהתוך הסרטון המדובר, כותרת ענק שזועקת: "ברברים", וכותרת משנה שמתארת: "סרטון מזעזע מראה את מחבלי חמאס מתכננים לאנוס ישראליות".

ב-CNN התייחסו גם לתפקיד החטופות "כמשקיפות צה"ל, תפקיד הכולל מעקב אחר ביטחון הגבולות של ישראל". עוד צוין כי משפחות החטופות ביקשו לפרסם את הסרטון על מנת להערים לחצים על ממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, על מנת "להבטיח את שחרורן". זאת, בעוד ב"וושינגטון פוסט" נכתב כי "המשפחות אומרת כי הן מבקשות להזכיר לציבור את האכזריות שבה נלקחו בנותיהן, בתקווה שזה ידחוף את מנהיגי ישראל להתחיל מחדש במשא ומתן לשחרורן".

סיקור סרטון התצפיתניות (צילום: CNN)
הדיווח ב-CNN | צילום: CNN

בנוסף דיווח ה"וושינגטון פוסט" כי "צילומי מצלמות הגוף היו בין עשרות אלפי שעות וידיאו שנוצרו בשבעה באוקטובר, כאשר רבים מ-3,000 החמושים של חמאס פרסמו תמונות וסרטונים של 1,200 הגברים, הנשים והילדים שהם הרגו ועינו, ולמעלה מ-250 אחרים שהם לקחו כבני ערובה".

"הדיילי מייל" הבריטי ציטט את המחבלים שנשמעים אומרים "האחים שלנו מתו בגללכן, אנחנו נירה בכולכן", וציין כי "בשלב מסוים, נראה שהמחבל מתייחס לנשים כאל 'סבאייה' (Sabaya), מונח איסלאמי עתיק שניתן להשתמש בו כדי לתאר נשים כעבדים". לצד נשים, מדובר במונח באיסלאם המתאר גם ילדים כרכוש של גבר מוסלמי.

"הסאן" הבריטי סיקר את התיעוד תוך שהוא מתייחס לחמאס כאל ארגון טרור וציין כי "צה"ל שינה את הצילומים, כדי להגן על זהות ההרוגים: כתוצאה מכך, כמה ממעשי האכזריות הגרועים ביותר אינם מתועדים". בנוסף, ב"לה רפובליקה" האיטלקי נכתב כי "המחבלים ניסו לנצל את התצפיתניות לשיחת טלפון, ככל הנראה עם כוחות נוספים של חמאס", ואילו ב"די ולט" הגרמני  נכתב כי "מטה משפחות חטופים כינה את הסרטון 'עדות מכריעה לכישלון האומה להחזיר הביתה חטופים שננטשו במשך 229 ימים".

סיקור סרטון התצפיתניות  (צילום: "הסאן")
הדיווח ב"סאן" הבריטי | צילום: "הסאן"

ב"לה רפובליקה" הקדישו מקום לסיקור הסרטון בשער העיתון בבוקר, עם תמונה מתוך הסרטון והכותרת: "אכזריות חמאס כלפי חיילות שמוחזקות כבנות ערובה". בשער העיתון האיטלקי "איל מסג'רו" גם סיקרו את הסרטון עם תמונה מתוכו ותחת הכותרת: "סרטון מזעזע של החיילות שנחטפו ועבור התעללות בידי חמאס".