חודש יולי הוא חגם של מעריצי "הארי פוטר", ושיאו מגיע ב-31 ביולי, יום הולדתו של גיבור סדרת הספרים (וגם יום הולדתה של ג'יי. קיי. רולינג, שכתבה אותם). זהו גם החודש בו יצאו לראשונה הספרים במהדורות העבריות - אירוע שקרה לראשונה לפני עשרים שנה. כן-כן, חלפו עשרים שנים מאז צאת "הארי פוטר ואבן החכמים" בעברית, וזו סיבה למסיבה. או לפחות להקמת מתחם פעילויות מיוחדות בדיזנגוף סנטר.

לאורך השבועות הקרובים ייערכו מכירות, הרצאות, פעילויות, תערוכות ואירועים מיוחדים ברחבי הסנטר - כולם בהשראת העולם שיצרה רולינג בספריה. בין השאר, תיערך במקום מכירה בלעדית של מהדורות עבריות חדשות עם כריכות חדשות לספרים (שיצר המאייר הנודע של בריאן סלזניק), כולל מארזים למי שחייב לקנות בבת אחת את סדרת הספרים כולה, חנות פופ-אפ עם כ-300 פרטי מרצ'נדייז של "הארי פוטר", בדומה לחנויות הייעודיות שבפארקי השעשועים בחו"ל, תיפתח בסנטר והפריטים יימכרו בחנויות שונות, ואולמות הקולנוע של קולנוע לב יקרינו את סרטי "הארי פוטר", שיצאו החל מ-2001 והפכו את דניאל רדקליף, אמה ווטסון ורופרט גרינט לכוכבים. מבקרים יוכלו גם להתמיין לבתי הוגוורטס בעזרת מצנפת מיון, להצטלם על רציף ¾ 9 ובשאר האתרים המפורסמים מהספרים (באמצעות מסך ירוק) וללגום בירצפת, ממש כמו בימים הטובים ההם בהוגסמיד. _OBJ

וכיוון ששום ביקור בהוגוורטס לא שלם בלי כמה שיעורים, לאורך כל החודש הקרוב יערכו גם הרצאות בעברית ובאנגלית על מקומם של ספרי "הארי פוטר" בתרבות הפופולרית. גילי בר-הלל סמו, המתרגמת המוכרת שאחראית במידה רבה להצלחת הספרים בישראל, תספר על עבודתה, בר פישביין תנסה לפרק את קוד הלבוש של עולם הקוסמים, ליאו תנא ידבר על הממים הוויראליים שנוצרו בהשראת הספרים והדס נבנצל תשוחח על קהילת המעריצים (פאנדום) שנוצרה ל"הארי פוטר" ברבות השנים. וזו רשימה חלקית מאוד, כן? נוסף לכל אלה, יערכו משחקי קווסט ברחבי הסנטר, מפגש למעריצים בוגרים של הספרים וחידון שיגלה מי באמת הפוטר-הד הכי פוטר-הדי בישראל.

הפעילויות השונות יחלו ב-22.7 ויימשכו עד ה23.8, לכן כדאי להיכנס לדף הפייסבוק של חגיגות העשרים ולצאת משם ל… הרפתקה קסומה, נו מה.

עיצוב העטיפות:  Cover art by Brian Selznick © 2018 by Scholastic Inc.. Cover Design by Brian Selznick and Headcase Design