התסריטאי מני אסייג, שהוא אחד מיוצריו של הסרט החדש והמדובר "ההילולה", פרסם ציוץ בחשבון הטוויטר שלו (שאותו מחק מאז) ובו ביקש מ"האנרכיסטים", כך לדבריו, שלא להגיע לצפות בסרט. "אנרכיסטים ותומכיהם, לא יודע אם יש לחלקכם כוונה כזו, אבל אם יש כזו, אני מבקש שלא תגיעו לצפות בסרט, וגם לא למופע האישי שלי, ולשום אירוע שאני קשור בו", כך כתב אסייג.

היוצר המשיך וכתב כי "אני לא מעוניין ולא רוצה להתפרנס ממי שהורס את המדינה היהודית, ופוגע ברבנים ולומדי תורה בחסות הדיפ סטייט. מעדיף לרעוב ולא להיות תלוי בכם". הסרט, שמבוסס על סדרת הטלוויזיה "שנות ה-90", הגיע לבתי הקולנוע בסוף השבוע האחרון. על התסריט, מלבד מני אסייג, אמונים גם דניאל אסייג ושלום אסייג – שמככב בתפקיד הראשי. 



שלום אסייג, שהוא כמובן אחיו של מני אסייג, הגיב בחריפות. "הסרט הזה הוא לא של מני, הוא שלי!", כך נמסר ממנו. "מני לקח חלק בכתיבה בתחילת הדרך, אבל מי שעמל על התסריט בשנה האחרונה הם דניאל אסייג ואור כהן. לסרט שלי כולם מוזמנים, הפוליטיקה נשארת בחוץ".

בנוסף צילם שלום אסייג סרטון שבו הוא שוב מדגיש כי כולם מוזמנים ל"ההילולה" – אנשים מימין וגם משמאל. "חברים וחברות אהובים ואהובות שלנו אני מזמין אתכם לצפות בסרט 'ההילולה', הקומדיה של הקיץ", אמר אסייג בסרטון. "זה סרט מצחיק ומרגש, יש מזגן ויש פופקורן בכל הגדלים. יהיה לכם כיף, תתרגשו איתנו. כולכם מזומנים, מימין ומשמאל בעד או נגד, לא מעניין אותנו. הפוליטיקה נשארת בחוץ. אנחנו באים כולנו ליהנות, אנחנו עם אחד שבא לצחוק יחדיו".

מתוך "ההילולה" (צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג )
מתוך "ההילולה" | צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג

מאז עלייתו לאקרנים רושם "ההילולה" נתונים מרשימים. ל-mako נודע השבוע כי יותר מ-100 אלף ישראלים צפו בסרט בארבעה הימים הראשונים שלו בבתי הקולנוע (חמישי-ראשון) - כך לפי חברת יונייטד קינג, שמפיצה ומפיקה את הסרט. מדובר באחת הפתיחות החזקות ביותר בתולדות הקולנוע המקומי, והיא מצטרפת ל"לשחרר את שולי", שאותו ראו בשלושת הימים הראשונים שלו באקרנים כ-102 אלף צופים. לפי המפיצים, המספרים של "ההילולה" צפויים לעלות משמעותית במהלך השבוע בעיקר בשל הקהל המסורתי הגדול של הסרט, שלא יכול היה לצפות בו בסוף השבוע. 

עלילת "ההילולה" מתרחשת בימי מלחמת המפרץ. סבו המנוח של פרוספר (שלום אסייג) מתגלה אליו בחלום נבואי ואומר לו שבעקבות נדר שנדר בבית הכנסת, ובו ביקש שהמלחמה תסתיים, עליו לנסוע יחד עם משפחתו ותושבי השכונה להילולת הבאבא סאלי בנתיבות. אם לא יעשה זאת - מישהו ימות. הדברים מסתבכים כשבדרך להילולה האוטובוס והנוסעים מגיעים בטעות לעזה ונחטפים.

מני אסייג ממוקם על הצד הימני של המפה הפוליטית ונוטה להתבטא רבות בנושא. בחודש אפריל האחרון נודע כי שר התרבות והספורט מיקי זוהר מינה את אסייג לחבר המועצה הישראלית לקולנוע - מינוי שנעשה כחלק מכוונותיו של השר "לדאוג לריבוי דעות ולקולות נוספים גם במועצה הישראלית הקולנוע", כפי שאמר אז ל-mako. כשנודע על המינוי, במהלך אירוע שהתקיים בסינמטק תל אביב, מחאה פרצה מצידם של מתנגדי התוכנית המשפטית, שנכחו במקום כסמויים על מנת להפגין במהלך נאומו של השר זוהר. כחודשיים אחרי שמונה לתפקיד, התפטר אסייג - ובמקומו מונה השחקן והזמר גיל ססובר, מינוי שעורר סערה גם כן.