השחקנית נטלי פורטמן, משתתפת ותיקה באירועי מחאה ומי שלא מהססת לחלוק את דעותיה הפוליטיות, הצטרפה השבוע באופן רשמי לתנועה האמריקאית אשר קוראת להפחית את המימון למשטרה בארצות הברית. זאת בעקבות הריגתו של ג'ורג' פלויד על ידי כוחות המשטרה, והמהומות שפרצו בעקבות פרסום סרטון ההרג. פורטמן פרסמה הצהרה באינסטגרם המלווה בתיוג DefundThePolice#, והסבירה כי התלבטה רבות עם עצמה לפני ההחלטה אבל בסופו של דבר הגיעה למסקנה כי זו התשובה להפחתת האלימות המשטרתית.

"כל החיים שלי, המשטרה גרמה לי להרגיש בטוחה", כתבה פורטמן בת ה-38, "אבל זה בדיוק המרכז של הפריבילגיות הלבנה שלי: המשטרה גרמה לי, כאישה לבנה, להרגיש בטוחה בעוד המשפחה, השכנים וחבריי השחורים מרגישים את ההפך: המשטרה גורמת להם לפחד וטרור". פורטמן אף ציינה כי מדובר בפחד מובן, שכן "המשטרה היא הגורם השישי בגודלו לאובדן של גברים שחורים במדינה הזו". פורטמן מצטרפת בהצהרה הזו לשורה ארוכה של יוצרים מפורסמים, שהביעו בשבועות האחרונים את מחאתם נגד מדיניות המשטרה בארצות הברית וקראו להפחתת כוחות השיטור ברחבי המדינה. בין הסלבס שפרסמו את תמיכתם במטרה נמנים ג'יין פונדה, דה וויקנד, יארה שהידי, ליזו וג'ון לג'נד.

בפוסט שכתבה, פורטמן הסבירה כי הריגת אזרחים שחורים על ידי שוטרים איננה רצף של תקריות מבודדות, ושמדבור בדפוסי פעולה וחלק ממערכת של שיטור-יתר של אפרו-אמריקאים. היא מציינת ש"הרפורמות לא עבדו", ונותנת כדוגמה את משטרת מדינת מינסוטה, שעל ידיה נרצח ג'ורג' פלויד - היא אחד מכוחות המשטרה המתקדמים במדינה, והשוטרים בה עברו סדנאות ואימונים למניעת שיפוט מקדים, וכל אלו לא הצליחו למנוע את מותו של פלויד.

View this post on Instagram

When I first heard #defundthepolice, I have to admit my first reaction was fear. My whole life, police have made me feel safe. But that’s exactly the center of my white privilege: the police make me as a white woman feel safe, while my black friends, family and neighbors feel the opposite: police make them feel terror. And for good reason. Police are the 6th leading cause of death for black men in this country. These are not isolated incidents. They are patterns and part of the system of over-policing of black Americans. Reforms have not worked. Minneapolis, where George Floyd was murdered, is one of the most progressive police forces in the country, having undergone extensive anti-bias training. I am grateful to the leaders in the @mvmnt4blklives who have made us question the status quo. And who have made us imagine, what a world could be like in which we invested in nourishing people; (in their education, healthcare, environment, shelter)— rather than putting all of our money into punishment. I’ve gotten to the age in my life, where if my gut feels uncomfortable, I take the situation as wrong. But this concept initially made me uncomfortable because I was wrong. Because the system that makes me feel comfortable is wrong. #defendblacklives#defundthepolice Swipe right for additional resources via @theslacktivists

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

"אני אסירת תודה למנהיגים שלנו שגרמו לנו לפקפק בסטטוס קוו", כתבה, "וגרמו לנו לדמיין איך ייראה עולם שבו אנחנו משקיעים בפריחתם של אנשים (בחינוך, בבריאות, בסביבה ובביטחון שלהם) - במקום להזרים כסף לענישה".

הקריאה להפחית את המימון למשטרה בארה"ב, כאמור, לא קוראת להפסיק לחלוטין לממן את כוחות המשטרה כדי לפרק אותה, אלא להקטין את הסמכויות שלה באופן משמעותי ולפזר חלק מהם לגופים אחרים. כך שבמקום שהמשטרה תהיה הגוף הראשון אליה פונים בכל מקרה חירום שהוא, שירותי הרווחה, עובדים סוציאליים וגופים חברתיים וקהילתיים מקומיים אחרים ייקחו גם עליהם את העול בכל הנוגע לטיפול והענקת עזרה לאזרחים, במיוחד בקהילות אפרו-אמריקאיות. 

"הגעתי לגיל בחיים שבו אם יש לי תחושה לא נוחה בבטן, אני מסיקה שהסיטואציה לא טובה", כתבה פורטמן, "אבל הקונספט הזה גרם לי להרגיש לא נוח בהתחלה כי טעיתי. כי המערכת שגורמת לי להרגיש נוח היא שגויה".

פורטמן אף צירפה לפוסט שלה מספר יצירות אמנות, דימויים ואובייקטים ויזואליים שמסבירים את תנועת DefundThePolice#, והפנתה את העוקבים שלה למספר מקורות מידע נוספים. כמו כן, היא קראה להם ליצור קשר עם גופי התקציב בעיריות ובשלטונות המקומיים שלהם כדי ללמוד יותר על הנושא, ואף סיפקה "תסריט" שבו אפשר להשתמש בשיחת הטלפון או באימייל.