פסטיבל דוקאביב לקולנוע דוקומנטרי חוגג 25 שנים: אירוע הסרטים הגדול לקולנוע תיעודי יתקיים בין התאריכים 20-11 במאי. כמו בשנים האחרונות, הפסטיבל יתקיים בסינמטק תל אביב ובמוקדים שונים ברחבי העיר. כמו כן, החל מ-17 במאי מבחר סרטי הפסטיבל יהיו זמינים לצפייה אונליין. הבוקר (חמישי) חשפה הנהלת הפסטיבל את רשימת הסרטים הישראליים שיציגו השנה.

לתחרות הישראלית נבחרו 13 סרטים: "ענבל פרלמוטר – אם זה נגמר" של אביגיל שפרבר ושרון לוזון, המציג דיוקן על חייה ויצירתה של ענבל פרלמוטר, אמנית פורצת דרך ואגדת רוק מקומית; "סרט בסנטר" של קובי פרג' ומוריס בן-מיור, שמציע מבט היסטורי ועכשווי על דיזנגוף סנטר, המקום שהפך להרבה יותר מסמל תל אביבי; "1948" של נטע שושני על המלחמה המכוננת של הסכסוך הישראלי-פלסטיני, מנקודות המבט של האנשים שחיו אותה אז וחיים אותה היום; "המרד של עמוס" של הבמאי דן שדור, על מייסד קהילת הרשת לסחר בסמים "טלגראס"; "ימי תום של גיא דוידי", שמביא סיפורם של צעירים שהתגייסו לצבא למרות הזרות שחשו כלפיו ובניגוד לצו מצפונם ו"האסירה X" של לימור פנחסוב, שעוקב אחרי מיכל, שמחפשת תשובות לחידת חייה בראיונות וידאו עם הפסיכופטים הגדולים בעולם. 

עוד יתחרו על הפרס בתחרות הישראלית: "התזמורת" בבימויו של עופר פנחסוב, שמביא סיפורה של תחנת הרדיו "בית השידור הישראלי", שעסקה בתעמולה במדינות ערב, "המדרשיה", סרטם של טל בכר ויאיר אגמון, על עלייתה ונפילתה של המדרשיה – אם הישיבות התיכוניות בישראל; "הרף התחתון ביותר", סרטה של נור פיבק בו ארבעה שחקנים חושפים תיק חקירה על התעללות מינית שעברה במאית הסרט בילדותה; "יומן תצפית", מסע בעקבות יומניו של עמית גפן, נער שהיה צפר מושבע, מאת הבמאי איתי מרום; "שקרים שסיפרתי לעצמי" של הבמאי יפים גרבוי, שמתואר כ"מסע קולנועי משפחתי על אהבה, שקרים, בגידות וכל מה שביניהם"; "ציפורה ורחל לא מתות", סרטן של הדר מורג ותהל רן, העוקב אחרי תהל המשכנעת את אחותה לעזוב את אברבנאל ולעבור לגור עמה, לאחר 30 שנה של ניסיונות; ו"נורה" של מתן בן מורה, על אישה החיה עם 500 עטלפים בבית מחסה שהקימה עבורם ועבור כל חיה נטושה שנקרית בדרכה.

סרט בסנטר (צילום: יעקב סער, לעמ)
סרט בסנטר | צילום: יעקב סער, לעמ

בפסטיבל יוענק פרס פרנק לאוי לסרט הישראלי הטוב ביותר בסך 70 אלף שקלים, בנוסף הסרט הזוכה יקבל מענק כספי בסך 100 אלף שקלים מטעם דוקאביב עבור שיווק וקידום הסרט לקראת המרוץ לאוסקר. כמו כן יוענקו במסגרת התחרות גם פרס ראש עיריית תל אביב -יפו לסרט ביכורים, פרס חבר השופטים, פרס יוסי קאופמן לבימוי, פרס העריכה, פרס הצילום ופרס התחקיר, ולראשונה יוענק פרס עמותת פליציה בלומנטל ליצירת הפסקול. גם השנה יינתן "פרס כדר למספר הסיפור הישראלי" על סך 50 אלף שקלים  לסרט תיעודי בהשראת תולדות המדינה והחברה הישראלית. הסרט הזוכה ייבחר מבין סרטי התוכנית הישראלית.

במסגרת פנורמה יוקרנו הסרטים "50 השבועות ו-5 הימים של יוסי שריד כשר חינוך" של אבידע ליבני, שמביא את סיפור חייו הרלוונטי מתמיד של האופוזיציונר הנצחי שסירב להתפשר; "סוף עונת האהבה" של הבמאי שי גל המתאר מסע משפחתי מצחיק, כואב ומפתיע של פירוק זוגיות אחרי 55 שנה; "שיחה נכנסת" של שרון יעיש וגולן רייז, שמביא הצצה ראשונה לדרמות המתרחשת בקווי הסיוע של ער"ן; "חילוניות - דת ומדינה" בבימויה של ענת זלצר - פרק בסדרה על סיפורה של החילוניות הישראלית ו"חיים ומוות בלוד", סרטה של הילה מדליה, על גורלן של שלוש משפחות שנקשר זה בזה, כתוצאה ממעגל אלימות אכזרי בעיר המעורבת לוד.

במסגרת תוכנית סרטי המוזיקה יוקרנו הסרטים "פוליקר, הילד שבי" של אתי אנטה ויניב אמדואי, שמציג מפגשים מתועדים באופן פתוח באינטימיות נדירה, ללא זכר לגמגום; "ימי הפיק" מאת הבמאי שי להב בשיתוף רון עומר, על סיפור חייו הדרמטי של צביקה פיק, כוכב הפופ הראשון של ישראל שלא נתן אף פעם לנפילות להפריע לעובדה שהוא מלך. הסרט מורכב מקטעי ארכיון נדירים וראיונות, כולל עם פיק עצמו, מעט לפני מותו.

ימי הפיק (צילום: גבריאל בהריה)
ימי הפיק | צילום: גבריאל בהריה

במסגרת סרטי אמנות ותרבות יוקרנו: "האקטיביסט" של בנימין פריידנברג' המתאר סיפור חייו האקטואלי של קרל מרקס, האיש שלא מפסיק לשנות את העולם ו"נורית אביב – אישה עם מצלמה" בבימויה של זהר ברנט - סיפורה פורץ הדרך של הקולנוענית נורית אביב.

כמו כן, תתקיים תחרות הסטודנטים, במסגרתה נבחרו השנה 11 סרטים ממיטב בתי הספר הגבוהים לאמנות ולקולנוע בישראל: כמדי שנה יוקרנו בפסטיבל סרטים ישראליים ובינלאומיים בנושאי חופש, שוויון ודמוקרטיה.