תיאטרון חיפה הציג הבוקר (שני) את הרפרטואר לעונת 2023-2022 עם ההצגות החדשות שיעלו במהלכה. בין המחזות הבולטים: "שירת אלאור", מחזה הכתוב בסגנון טרגדיה יוונית המגולל את פרשת אלאור אזריה. 

המחזה, שצפוי לעלות בפברואר 2023, יחזור לעדויות בין כותלי בית המשפט, שליוו את הפרשה שהסעירה את המדינה ב-2016, ותנסה להביא תמונת מצב של המחלוקות והקרעים הזכורים מרגעי הכרעת הדין - אפקט שאותו ניתן לראות עד היום.

בהפקת המקור של התיאטרון, יעלו בזה אחר זה הגיבורים הראשיים בפרשה: החבר העד שהודה כי שמע את מילותיו הראשונות של אלאור לאחר הירי ("יריתי במחבל כי הגיע לו למות") ולאחר מכן שינה את גרסתו, המפקד שחקר את אלאור מיד לאחר האירוע והחליט לגלגל מעליו את האירוע, והמג"ד המעלה ספקות אתיים בנוגע למניעי הירי.

הצגת הרפרטואר תיאטרון חיפה, יולי 2022 (צילום: N12)
הצגת הרפרטואר תיאטרון חיפה, יולי 2022 | צילום: N12

פרט להם, יופיעו בהצגה דמויות הוריו של אלאור, שעדיין לא יודעים על קיומה של ההצגה - צ'רלי, שנשמע בהקלטה עם המג"ד ימים לפני האירוע וטען להפקרות בנו - ואימו של אלאור, אושרה, שהתפרצה לדיון וקראה בשם האימהות השולחות את בניהן לצה"ל. עוד בהצגה ישתתפו התובע, הסנגור, השופטת, ואיך לא - אלאור עצמו.

משה נאור, המנהל האומנותי של תיאטרון חיפה ובמאי ההצגה סיפר ל-N12: "עודד ליפשיץ כתב את סיפור המשפט. על פניו לא דבר חדש, משהו שהציבור נחשף אליו כבר בזמן שנערך המשפט, אבל הוא כתוב בשפה של טרגדיה יוונית, בשפה גבוהה יותר, על משקלים, כמו שירה. בשלב הראשון מה שזה עושה, זה שם מילים אחרות בפה של הדמויות. זה מנטרל את האפשרות שבה תסתכל על הדמות ותהיה לך דעה קדומה עליה בגלל דיבור או מראה כזה או אחר, זה מייד עושה הבדל".

אלאור אזריה למגזין (צילום: הדס פרוש פלאש 90)
"לא הגיבור הטרגי של המחזה". אזריה | צילום: הדס פרוש פלאש 90

"התוכן הוא תוכן של טרגדיה", ממשיך נאור, "זו לא הטרגדיה של אלאור אזריה, הוא לא הגיבור הטרגי כאן. אני חושב שאנחנו הגיבור הטרגי - המקהלה, העם, אולי מערכת המשפט שמתפוררת, שהופכת לאט-לאט להיות מעט מנותקת. אני חושב שהמחזה הזה, שיש בו משפט ואנשים שמחזיקים במילים כמו בבית משפט, מול אנשים שהם פשוטי עם - אלאור, ההורים שלו, החיילים האחרים, אני חושב שזה ממחיש בצורה חזקה מאוד את הנתק הזה".

פרט ל"שירת אלאור", יעלו בעונה הקרובה של התיאטרון הצגות נוספות, כמו "עמירם", על עמירם בן אוליאל שביצע את הפיגוע הקשה בדומא, המחזמר "השנה היפה בחיי" מאת אוהד חיטמן ובבימויו של משה קפטן, המחזמר "סוניה" בהשראת מערכת היחסים של סוניה ושמעון פרס, וכן עיבוד מחודש לקומדיה "הכתובה" מאת אפרים קישון ובהשתתפות שלמה בראבא.