כוכבת "עולם היורה" ברייס דאלאס הווארד חשפה שהרוויחה "הרבה פחות" כסף על השתתפותה בסרט מאשר הקולגה כריס פראט, והוא נלחם כדי שהם יקבלו שכר שווה. ב-2018 דווח כי הווארד תרוויח 8 מיליון דולר על "עולם היורה: נפילת הממלכה" בזמן שפראט יקבל 10 מיליון. אך כעת, בראיון חדש לאתר Insider, חשפה השחקנית כי היא למעשה הרוויחה "הרבה פחות" מפראט על השתתפותה בסרטי המותג.

הווארד לא חשפה מה הסכום המדויק של הפערים בינה לבין הקולגה. "הדיווחים היו כל כך מעניינים כי אני הרווחתי הרבה פחות ממה שהם אמרו אפילו. כל כך הרבה פחות", שיתפה, "כשהתחלתי את המגעים על 'עולם היורה', זה היה 2014 וזה היה עולם אחר, ואני הייתי בחיסרון משמעותי. למרבה הצער, את צריכה לחתום לשלושה סרטים קדימה ולכן העסקאות שלך כבר סגורות".

הכוכבת הסבירה כי פראט ניסה לתקן את העוולה וחתר לכך שיובטח להאוורד שהיא תקבל את הרווחים שמגיעים לה מנכסים אחרים שמחזיק המותג - דוגמת משחקי וידאו ופארקי שעשועים ממותגים. "מה שאני כן אגיד זה שכריס ואני דיברנו על זה, ובכל פעם שהייתה הזדמנות להשפיע על משהו שעדיין לא נעשה עליו משא ומתן, כמו משחק או מתקן בפארק שעשועים, הוא ממש אמר לי, 'את לא צריכה לעשות כלום, אני הולך לעשות את כל המשא ומתן. אנחנו הולכים להרוויח את אותו הסכום ואת לא צריכה להתעסק בזה, ברייס'".

"אני כל כך אוהבת אותו על זה שהוא עשה את זה", סיכמה הווארד. "באמת, כי אני הרווחתי בזכות הדברים האלה יותר מאשר שהרווחתי על הסרט".

בסך הכל, מותג "עולם היורה" הרוויח מעל מיליארד דולר מסרטי הקולנוע בלבד. הסרט האחרון בסדרה, "עולם היורה: עולם חדש" שהגיע לאקרנים ביוני האחרון, הכניס 373 מיליון דולר בארה"ב ו-974 מיליון דולר ביתר העולם, ונחשב להצלחה גדולה - וגדולה במיוחד ביחס לסרטים שיצאו אחרי הקורונה.

במחקר שנערך באוניברסיטת לנצ'סטר בבריטניה בשנת 2017 נמצא כי פערי השכר בין המינים בהוליווד עומדים על קצת יותר ממיליון דולר. החוקרים גילו כי הפער גדול עוד יותר, ועומד על מעל 2 מיליון דולרים בין גברים לנשים, ושנשים מרוויחות כ-56 אחוזים פחות מגברים - אך כי חלק מהפערים האלה נובעים ממשתנים כגון ניסיון קודם, ז'אנר הסרט ולהיטים אחרים בהם כיכבו. אחרי ניקוי כל המשתנים האחרים, הפער הקיים נותר כ-25 אחוזים פחות לנשים. 

ב-2020 מצא מכון המחקר האמריקאי פיו, כי נשים בארה"ב מרוויחות 84 סנט על כל דולר של גבר. בהתבסס על הממצאים האלו, ייקח לאישה 42 יום נוספים כדי להרוויח את מה שגברים הרוויחו ב-2020. גם בישראל המצב גרוע, ואפילו גרוע יותר מארה"ב: אנחנו נמצאים במקום האחד לפני האחרון בפערי השכר בין המינים מתוך מדינות ה-OECD (כשקוריאה הדרומית נמצאת במקום האחרון).