אנחנו כבר כמעט רגילים לשמוע על הפרעות אכילה בקרב נשים, אבל השחקן כריסטופר אקלסטון, שמוכר בעיקר מתפקידו כדוקטור התשיעי בסדרה "דוקטור הו" (ולחלקכם בתור הכומר מאט מ"הנותרים", מלאקית' המרושע מ"ת'ור: העולם האפל" ביקום הקולנועי של מארוול או מהסדרה "The A Word" - הגרסה הבריטית ל"פלפלים צהובים"), מזכיר שהפרעת גוף דיסמורפית היא לא סקסיסטית, ולגמרי יכולה להתפתח גם אצל גברים. באוטוביוגרפיה חדשה שנקראת I Love The Bones Of You - משחק מילים על Bones, שהן גם עצמות הגוף וגם יסודות או שלד של בניין - השחקן בן ה-55 חושף שהוא סובל עד היום מההפרעה, נאבק עם אנורקסיה ודיכאון קליני קשה.

"אני שונא-גוף כל חיי", הוא כותב שם, בקטע שהתפרסם אתמול גם במגזין הבריטי "דיילי מייל". "רציתי לחשוף את זה כל כך הרבה פעמים, אבל לא עשיתי את זה. חשבתי על זה בתור סוד מלוכלך, בין השאר בגלל שאני גבר". כמו רוב האנשים שסובלים מהפרעות אכילה והפרעת גוף דיסמורפית (הפרעה שגורמת לסובלים ממנה לראות את הגוף שלהם באופן שונה ממה שהוא נראה במציאות), גם אקלסטון אומר שמדובר בשדים שליוו אותו כל חייו. "המחלה הייתה שם, בוערת בתוכי כשהייתי הדוקטור" הוא כותב בספר, "אנשים אוהבים איך שנראיתי בסדרה, אבל הייתי מאוד חולה. התגמול על המחלה הזאת היה התפקיד, וככה כל המצב האומלל הזה הונצח".

אקלסטון החל להופיע בתור הדוקטור בשנת 2005, אבל אובחן עם דיכאון קליני רק עשור לאחר מכן, לאחר שנפרד מרעייתו מישקה בשנת 2015. באותה התקופה, הוא הצטלם לדרמה של ה-BBC, וחושף בספר שהוא שקל להתאבד ואף פנה לאשפוז פסיכיאטרי: "הייתי במצב של חרדה קיצונית, משוכנע שאני הולך למות או להתאבד. מתוך הייאוש שלפתי את הטלפון שלי, חיפשתי בית חולים פסיכיאטרי, התקשרתי, תפסתי את התיק שלי ורצתי לשם. בזמן שהייתי בבית החולים הייתי בטוח במאה אחוז שאלה השבועות האחרונים שלי בחיים". רק שם, לאחר שאובחן כסובל מדיכאון, אקסלטון החל טיפול תרופתי.

"אני נוטל תרופות עד היום. יכול להיות שאני אהיה עליהן עד סוף חיי", הוא כותב. "יש לי בעיה עם זה. הייתי רוצה לנסות ולהוריד את המינון בהדרגה, לחוות שוב את המציאות, לראות איך אני מסתדר.. ומצד שני, באופן מעניין, קיבלתי כמה מהביקורות הכי טובות של חיי מאז שהתחלתי לקחת תרופות".