עוד לפני שהגיע למסך, הסרט הירדני "פארחה" עלה לכותרות בישראל. עלילתו של הסרט, מבית היוצר של הבמאית הירדנית דורין ג'יי סלאם, מתרחשת ב-1948 והוא מכיל סצנה בה נראים חיילי צה"ל רוצחים משפחה, ובתוכה תינוק. הסרט, שיגיע לנטפליקס מחר (חמישי), אף נבחר לייצג את ירדן בטקס פרסי האוסקר. 

היום נודע כי "פארחה" יוקרן הערב בתיאטרון אלסראיא ביפו, שנתמך על ידי המדינה. עקב כך, שר התרבות והספורט חילי טרופר התרעם וביקש לבחון את תקצוב המוסד, ולשם כך פנה ישירות לשר האוצר אביגדור ליברמן, שבידו הסמכות. בהמשך לפניית טרופר, הודיע ליברמן כי יפעל לשלילת התקציב של התיאטרון.

"ההחלטה של תיאטרון נתמך בישראל להקרין סרט שעל פי הדיווחים כולל עלילות שווא כלפי חיילי צה"ל ומתאר טבח של משפחה תוך השוואה להתנהגות הנאצים בשואה, היא מקוממת במיוחד", כך אמר טרופר בהצהרתו. 
"העובדה שתיאטרון ישראלי נותן בימה לשקרים ולעלילות היא חרפה. אני קורא להנהלת התיאטרון לחזור בה מההחלטה להקרין סרט זה. כמו כן, אני פונה לשר האוצר מר אביגדור ליברמן, אשר הסמכות נתונה בידו, לבחון את סוגיית תקצוב מוסד זה, לאור בחירתו להקרין סרט זה."

אחרי הצהרתו של טרופר, כאמור, הנחה ליברמן את הדרג המקצועי במשרדו לפעול לשלילת התקציב של תיאטרון אלסראיא, מתוקף סמכותו בסעיף 3ב בחוק יסודות התקציב.

בהצהרה, אמר ליברמן כי "הזוי מבחינתי שנטפליקס בחרה להעלות אצלה סרט שכל מטרתו הוא לייצר מצג שווא מסית נגד חיילי צה"ל, אך בחירה של מוסד תרבות מתוקצב ע"י מדינת ישראל להקרין את הסרט הנ"ל היא כבר החלטה בלתי מתקבלת על הדעת שדורשת לנקוט את כלל הצעדים האפשריים - לרבות שלילת תקציבים מאותו מוסד וזאת במטרה אולי עוד למנוע את הקרנת הסרט המזעזע הנ"ל או סרטים דומים בעתיד".

ליברמן המשיך ואמר כי "מדינת ישראל היא מקום להצגת יצירות ישראליות ובינלאומיות, אך בטח לא מקום להכפיש את חיילי צה"ל וכוחות הביטחון שפועלים לילות כימים כדי להגן ולשמור על כלל האזרחים והתושבים שחיים בה".

השר חילי טרופר המחנה הממלכתי  (צילום: מהדורה ראשונה, קשת 12)
חילי טרופר | צילום: מהדורה ראשונה, קשת 12

על פי סלאם, "פארחה" מבוסס על סיפור אמיתי. הוא מגולל את סיפורה של נערה פלסטינית בת 14, שאביה נועל אותה במרתף על מנת לגונן עליה מפני ההפצצות הישראליות על הכפר שבו הם מתגוררים. 

בריאיון שהעניקה במסגרת פסטיבל קולנוע בערב הסעודית, סיפרה הבמאית כי שמשום שהדמות הראשית נעולה במרתף בסרט, היו מי שהקבילו את סיפורה לזה של אנה פרנק. "לא חשבתי על זה כשעשיתי את הסרט, אבל אני יכולה להבין למה חשבו על הסיפור הנורא שלה. הדמות בסרט שלי עוברת מסע דומה". לשאלה האם מדובר בסרט פוליטי ענתה: "כל סיפור הוא פוליטי. 'פארחה' לא עוסק בפוליטיקה, אבל זה תקריב על איך הנערה הזו משתנה על רקע האירועים והופכת לאישה".