טרנד שהתפשט בימים האחרונים בקרב חובבי הקולנוע בטוויטר דוחק בגולשים לספר מה הם הסרטים שגורמים להם לבכות. הכל עבר בשלום כשגולשים סיפרו שהם בכו בגלל סרטים כמו "סיפור אהבה בלתי נשכח" או "נס בתא מספר 7", אבל כשגולשת אחת שיתפה שהיא תמיד בוכה מהסרט "הזדמנות שנייה" מ-2009, בכיכובה של סנדרה בולוק, טוויטר, כמו טוויטר, געש וסער - מה שהוליד דיון על הדרך בה הסרט מנציח סטריאוטיפים גזעניים, ועל הקלישאה הבעייתית והידועה שמככבת בו: "המושיע הלבן".

"המושיע הלבן" היא קלישאה שחוזרת על עצמה בסרטים וסדרות רבים, בהם דמות לבנה מצילה ומחלצת אדם שחור (או פשוט אדם לא-לבן) מנסיבות חייו האומללות. זה, בעצם, מה שקורה ב"הזדמנות שנייה", כשדמותה של בולוק, אישה דרומית, לבנה ועשירה, פוגשת נער שחור גדל-גוף וחסר בית, מאמצת אותו לביתה ושולחת אותו לקבוצת הפוטבול המקומית, שם הוא נהיה לכוכב פוטבול מבוקש. הסרט מבוסס על סיפורו האמיתי של מייקל אוהר, שאכן אומץ ע"י ליאן טוהי, אישה לבנה ממיסיסיפי, ונהיה לכוכב פוטבול לאומי.

הסרט היה לשובר קופות, הרוויח מעל 300 מיליון דולר, וזיכה את סנדרה בולוק, שאז הייתה ידועה בעיקר כשחקנית קומית, באוסקר הראשון שלה. עם זאת, במשך שנים הסרט אכן נתפס ככזה שמציג בצורה בעייתית את היחס בין לבנים לשחורים בארה"ב. כעת, השיח הזה הוצף בשנית, וכל זה בגלל פוסט תמים בטוויטר על סרט שגרם לצייצנית נחמדה לבכות. 

"בבקשה תגידי לי שזה בצחוק. הסרט הזה הוא פח אשפה בוער", כתבה אחת הגולשות. צייצנית אחרת הסבירה שהסיפור האמיתי עליו הסרט מבוסס הוא "נהדר", אבל "הסרט איום. במקום להתמקד בנער ובמאבקו, הבמאי בחר להתמקד במה שמה". "מה שמה" היא, כמובן, ליאן, שגולמה ע"י בולוק. הסרט, כך נראה, נתפס עד כה כסרט מרגש על קשר בין אישה עשירה ולבנה לנער שחור ועני, ורבים רצו לדעת מה הופך אותו לכל-כך בעייתי. על כך הגיבו צייצנים אחרים ש"הסרט מספר על מושיעים לבנים. אפילו מנסים לרמוז שם שגברים שחורים הם מסוכנים ושהם מנסים לפגוע בדמותה של סנדרה בולוק". צייצן אחר פשוט הביא לינק לפרודיה יעילה מאוד על "הזדמנות שנייה", שמציעה פרשנות משלה להלך הרוח הבעייתי שמובע בו. 

במקביל, כמה גולשים הצביעו על כך שמייקל אוהר האמיתי, שעל סיפורו מבוסס הסרט, לא אוהב את "הזדמנות שנייה". בעוד בסרט, דמותו של אוהר מתוארת כנער בור שלא יודע לשחק פוטבול (באחת הסצנות הזכורות מהסרט, ליאן מסבירה לו מהלכים במשחק), מדובר בתיאור די רחוק מהמציאות. "לכן אנשים מבקרים אותי", אמר אוהר על הסרט בעבר, "אנשים שתוהים אם אני יכול לשחק או לא, וזה לא קשור לפוטבול. לכן אני לא אוהב את הסרט הזה". ובכן, כפי שטוויטר מזכיר כעת, אוהר ממש לא לבד.