ב-2018, עובד בדיסנילנד שלח הודעה לחשבון הפייסבוק של אביגייל דיסני ובה פירט על תנאי ההעסקה הבעייתיים בפארק. התיאורים שלו גרמו ליוצרת הדוקו - שהיא גם נכדתו של רוי או. דיסני, אחיו של וולט דיסני ומייסד שותף של חברת וולט דיסני - לעשות חשבון נפש: היא הייתה מוטרדת מהאופן שבו הפערים העצומים בין העשירים לבין "האנשים הפשוטים" בא לידי ביטוי בחברת המדיה שנושאת את שמה ואחראית בחלקה לעושר שלה עצמה. לאחר מכן, היא החלה להציף לשיח הציבורי את אותם פערים: בקונגרס, בערוצי החדשות ובחשבון הטוויטר שלה.

לאחר מכן, העיסוק של דיסני בנושא עלה מדרגה. יחד עם היוצרת קתלין יוז, דיסני ביימה את הסרט "The American Dream and Other Fairy Tales" שיוקרן בהקרנת בכורה בפסטיבל סאנדנס, ב-24 בינואר. הסרט עוסק בתנאי ההעסקה הלא הוגנים בפארקים של דיסני, וכולל ריאיונות שערכה בעצמה עם העובדים בפארקים. לקראת עלייתו של הסרט למסך לראשונה, העניקה דיסני ריאיון למגזין ההוליווד ריפורטר וסיפרה על הפרויקט.

דיסני החלה לעבוד על הסרט כבר ב-2018, לדבריה. "כבר אז דיברתי עם העובדים של דיסני. נראה לי לא אנושי להתעלם ממה שהם אומרים כשהם פונים אלי ישירות. בכנות, רציתי להאמין שדיסני (החברה, שג"מ) טובה יותר מזה. אני יודעת שזה ממש נאיבי, ויש המון הנחות נאיביות שהיו לי ונאלצתי לוותר עליהן. אבל הייתה תקופה בה דיסני אכן ראתה את עצמה כחברה שתורמת לעולם. חינכו אותי לכבד את העובדים בפארקים, אז כשמצאתי את עצמי שנים לאחר מכן מקשיבה להם אומרים את מה שאמרו, לא יכולתי פשוט לשבת ולתת לזה לקרות".

רוי או. דיסני (צילום: Underwood Archives, Getty Images)
רוי או. דיסני, אחיו של וולט דיסני ומייסד שותף של חברת וולט דיסני. אביגייל דיסני היא נכדתו | צילום: Underwood Archives, Getty Images

היוצרת מספרת שממש לקראת סיום העבודה על הסרט, היא פנתה לחברת דיסני ועדכנה את בכיריה כי הוא נמצא בתהליך עשייה. לדבריה, "קיבלתי עמוד שלם של הערות על למה הכל בסדר ואנחנו לא אמורים להטריד אותם. היה פן אישי לדבר הזה. אני מניחה שהלכתי רחוק מדי. יש צמרמורת, בהחלט". בשיחה, הסבירה דיסני כי היא מאוכזבת מהחלפת המנכ"ל של חברת דיסני: במקום בוב איגר מונה לתפקיד בוב צ'אפק. "צ'אפק הוא שאחראי לכל השינויים בדיסנילנד ובדיסניוורלד שבהם הסרט עוסק", היא אמרה, והסבירה כי מדובר בשינויים לרעה.

תחת ניהולו של צ'אפק, לדבריה, "העובדים לא זכאים לביטוח רפואי". כמו כן, לדבריה של דיסני, "מורחים אותם" - ואין כל התחשבות בעובדים שמעוניינים לשלב את העבודה בדיסני עם עבודה במקום נוסף. היא הסבירה כי עם כניסתו של צ'אפק לתפקיד חל צמצום בעלויות, כזה שפגע קשות בעובדים: "לוקחים מחלקה של 250 איש, הופכים אותה למחלקה של 200 איש ומצפים שאותה עבודה תיעשה באותו פרק זמן. יש המון דרכים שבהן הם צמצמו עלויות. אז אני לא אופטימית לגבי צ'אפק, אם כבר – המצב יחמיר".

אביגייל דיסני (צילום: Michael Kovac, Getty Images)
אביגייל דיסני. "נראה לי לא אנושי להתעלם מהעובדים" | צילום: Michael Kovac, Getty Images

העשייה של דיסני גוררת, כפי שאפשר בוודאי לצפות, כעס כלפיה מקרובי משפחתה. "יש לי אחים תומכים, אבל יש לי בני דודים שלא מרוצים ממני. זה מדיר שינה מעיניי ואני מרגישה רע עם זה, אבל אז אני חוזרת למצפון שלי ואומרת, 'האם מה שאני עושה יעשה שינוי'? וכן, זה יעשה. 'האם אני צודקת כאן?' וכן, אני צודקת. אז אני צריכה פשוט להמשיך לעשות את זה. אני רוצה שאנשים יראו את הסרט הזה: אני רוצה שאנשים יראו את זה כשהם הולכים להצביע, אני רוצה שהם יבינו שזה לא צריך להיות ככה. ידעתי שזה סיכון מהרגע הראשון, אבל את עושה את הסרט הכי טוב שאת יכולה לעשות ומקווה לטוב".

בעבר דיסני יצאה נגד השכר המופרז של המנכ"ל הקודם איגר, שעמד על 65 מיליון דולרים, וגם סירבה לטוס במטוסים פרטיים של משפחתה עקב הבזבוז והראוותנות. "הייתה במטוס מיטה זוגית ענקית כשחגורת בטיחות מכסה את כל אורכה וגם מקלחת, זה היה מגוחך והחליא אותי", אמרה על העושר הבלתי נתפס. ב-2019 היא פרסמה רצף ציוצים נגד בכירי החברות הגדולות בארה"ב, יממה אחת לפני השקת שירות דיסני פלוס - והמתקפה התקבלה כמכוונת לאיגר ובכירי דיסני, שלדבריה היו צריכים לפנות את מקומם לדור חדש.