במסגרת טקס הנעילה של הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים ה-21 שנערך אמש בתל אביב הוכרזו הזוכים בחמש מסגרות התחרות: בתחרות הבינלאומית לסרטי סטודנטים, בה השתתפו 52 סרטים מ-40 בתי ספר ו-24 מדינות, זכה הסרט "חממה וקלונה" של אנדריאס מוגלי משוויץ. הסרט עוסק בחממה וקלונה, שהשאירו הכל מאחור כדי להימלט מארץ מולדתם וכעת תקועים במחנה פליטים בצפון איטליה. יום אחד, הם מחליטים לעבור את הגבול הסגור לשוויץ תחת החשיכה ודרך הרי האלפים.

"הסרט לקח אותנו דרך הנתיב הפוליטי והפואטי של חממה וקלונה, ובנה לנו מערכת יחסים מרגשת בינו, לבינם, לביננו, ולגורל שלהם״, נימקו חבר השופטים שכלל את המפיקה והמפיצה דומיניק וולנסקי, ג'ייסון אנדרסן, הפרוגרמר של תכנית הסרטים הקצרים בפסטיבל טורונטו, ג'אקופו צ'סה, מנהל שוק הסרטים הקצרים בפסטיבל טורינו, הבמאי דני רוזנברג והעורכת יעל פרלוב. הסרט זכה בפרס בשווי של 28 אלף שקלים.

פרסים נוספים שחולקו בתחרות:

פרס הבמאית המבטיחה: זנאט אלשנובה- ״סוף העונה״, אנגליה
התסריט הטוב ביותר: ואלרי קרנואה- ״הכוכב שלי״, בלגיה
הצילום הטוב ביותר: זולטן דבני- ״מצור״, הונגריה
העריכה הטובה ביותר: נתן רייך- ״צריף החיות״, ארה״ב
ציון לשבח פורום המבקרים: ״דולפין מגומי״- אורי אהרון, ישראל

בתחרות הישראלית לסרטי סטודנטים, בה השתתפו 22 סרטים מתשעה בתי ספר לקולנוע, זכה הסרט "תמונת ניצחון" של עדי משניות. הסרט עוסק באחיה הקטן של הבמאית, אורי, אשר בקיץ 2014, שלושה חודשים לפני שחרורו מצה״ל, נפצע במבצע ״צוק איתן״ בעזה. "בבית החולים, עשרות מבקרים גודשים את חדרו מדי יום לעיניהם הטרודות של הוריי. בין טיפולי השיקום, לביקורים מתוקשרים של אנשי צבא, מפורסמים ותיירים – אורי מקפיד לשמור על חיוך, נחוש לעמוד בתפקידו החדש כגיבור".

״בין האישי לפוליטי מצליחה היוצרת המתעדת את משפחתה, לפרק את הגלורפיקציה של המלחמה, ולהתבונן באירוניה על 'תמונת הניצחון' הישראלית", נימקו השופטים שכללו את הבמאי תומר הימן, סידני נטר, המקים והמנהל של חברת המכירות הבינלאומית SND Films, קתרינה מוקשטיין, במאית קולנוע תסריטאית ומפיקה אוסטרית, הצלם שי גולדמן והמשוררת והקולנוענית נטעלי בראון. הסרט זכה במענק בסך 24 אלף שקלים מתנת קרן מקור.

זוכים נוספים:

התסריט הטוב ביותר: ״סינדי״ - שמר גאון בראבא
הצילום הטוב ביותר: ״מאמו״ - רותם בכר
העריכה הטובה ביותר באדיבות: ״בחורה עם מזלג בעולם של מרק״ - לין לאור, יותר קניספל
הופעת המשחק הטובה ביותר: ״סינדי״ - נועה אסטנג'לוב
סרט האנימציה הטוב ביותר: ״א' בתמוז״ - יעל רייספלד
ציון לשבח: ״דברים פשוטים״ - ליאל שרון גור

בתחרות הסרט העצמאי הישראלי הקצר השתתפו 13 סרטים עלילתיים, תיעודיים, וסרטי אנימציה, של יוצרים ישראלים עצמאיים. הסרט שזכה במענק בסך 12 אלף שקלים מתנת קרן מקור היה "יום רגיל" של לי גילת, אשר עוסק בבתיה שלאחר תקופה ארוכה של הדחקה נאלצת להתעמת עם מחלת הנפש של אביה. כעת, בעקבות דרישות אחותה לאשפז אותו, היא צריכה להבין מהי ההחלטה הטובה ביותר לכל המשפחה.

חבר השופטים, שכלל את סבינה ניירוטי, המנהלת הראשית של מעבדת התסריט הבינלאומית של פסטיבל טורינו ולצידה הבמאי רן טל ועדי עזרוני, מנהלת "קשת אינטרנשיונל", נימק: ״זהו סרט אמיץ, בוגר ורגיש, אשר מצליח להציג לנו את הניואנסים של מחלת נפש מבפנים. הופעות המשחק היוצאות מן הכלל שובות את לב הקהל״.

השנה אף הוענק פרס מיוחד לבמאי המבטיח, לזכרו של ארי נשר ז״ל, לאבנר מצליח על ״קריסטי לא תבוא יותר״. מי שהעניק את הפרס הוא אביו של ארי, הבמאי אבי נשר, שאמר: "זה פסטיבל אהוב עליי במיוחד, אני אסיר תודה להנהלת הפסטיבל שהחליטה להעניק את הפרס ע"ש בנינו ארי".

כמו כן, בתחרות הראשונה מסוגה בעולם לסטודנטים הציגו 14 עבודות נבחרות בפלטפורמות הדיגיטליות המתקדמות ביותר של VR, AR, 360, ובה זכה הפרויקט "מציאות משתנה": חווית מציאות מדומה של מחלת אלצהיימר של נופר לאור. בתחרות לאמנות וידאו וקולנוע ניסיוני זכה הפרויקט "שלט החוצות" של אור אריאלי.

צוות השופטים בתחרויות השנה כלל בכירים מתעשיית הקולנוע העולמי, אשר שפטו סה"כ 94 סרטים ו-14 פרויקטים של מדיה דיגיטלית המגיעים מלמעלה מ-30 מדינות: ארגנטינה, אוסטריה, בלגיה, קולומביה, צ'כיה, דנמרק, צרפת, גרמניה, הונגריה, הודו, מקסיקו, נורווגיה, הולנד, פולין, רומניה, רוסיה, סרביה, סלובקיה, ספרד, שוויץ, טאיוואן, בריטניה, ארה"ב אוסטרליה, ישראל ועוד.