בראיון האחרון שלו לטלגרף הבריטי, השחקן החתיך רוב לאו כנראה שכח כמה דברים. קודם כל, שבדיחות עוברות פחות טוב בכתב. שנית, שמדובר בזמנים רגישים במיוחד שבהם עדיף שלא להתייחס באופן שלילי למראה של אנשים אחרים ושלישית - שלגברים לבנים עוד פחות כדאי להעביר ביקורת על אחרים בימינו.

טוב, זה לא שלאו אמר משהו באמת נורא, אבל הוא פגע בנקודה רגישה עבור העם הבריטי: משפחת המלוכה. בראיון, לאו נדרש לענות על השאלה הלא שגרתית, "האם אתה שחצן יותר או פחות מהגבר הבריטי הממוצע?". המראיין השתמש במילה vain, שלרוב מתפרשת כשחצנות לגבי המראה החיצוני, וכך לאו התייחס אליה.

"זה רף נמוך", ענה השחקן, שהתראיין לרגל שידור סדרה חדשה בכיכובו. ואז המשיך לשחוט פרה בריטית קדושה ואמר: "אפשר לדבר על וויליאם? המלך העתידי של המדינה שלכם הרשה לעצמו להקריח, אז זו הסיבה שאני אומר שגברים בריטיים מציבים רף מאוד נמוך". לאו, שמבוגר מוויליאם בעשרים שנה, לא עצר שם, והמשיך להעליב את הנסיך האהוב: "בשיא הכנות, אחת החוויות הכי טראומטיות של חיי הייתה לצפות בנסיך וויליאם מאבד את השיער שלו. הוא הולך להיות הפאקינג מלך הבא של אנגליה!".

לא ברור אם לאו באמת ובתמים חושב שרעמת שיער מפוארת היא הכרחית עבור בני מלוכה, או שהוא פשוט מתבדח לגמרי, תוך שהוא גם צוחק על חשבון עצמו ועל הפחד האישי שלו להתקרח, בוודאי כשהוא עדיין נסמך על המראה שלו כדי לקבל תפקידים של גברים סקסיים, וכנראה לא רוצה להיאלץ לעבור לתפקידי אופי. מה שבטוח, לא כולם זרמו עם הטון המבודח שלו. מעריצי בית המלוכה הבריטי החלו להציף את האינסטגרם של לאו בתגובות שיוצאות נגד ההערות הלא רגישות, ובתוכנית הבוקר הבריטית "This Morning"  אפילו ניהלו על כך דיון שלם, תחת הכותרת התמוהה "האם הנסיך וויליאם אמור להיות רשאי להפוך לקירח?", כאילו יש לו בחירה של ממש בנושא. "זה מעצבן, בעיקר כשזה מגיע מאמריקאי", העיר אחד המשתתפים, שהוסיף גם שאיננו מכיר כלל את לאו.

האורחים בתוכנית יצאו נגד ההערות של לאו, ואחד מהם אפילו העיר שהוא שונא אותו, והצופים הצטרפו, כשהם משווים את מה שלאו אמר לבאדי-שיימינג, אבל גם מבקרים את הבחירה של תוכנית הבוקר להתייחס להתקרחות כאילו מדובר בתהליך שצריך להרשות או לאסור על גבר לעבור. אנחנו מציעים ללאו לשמור בפעם הבאה את הבדיחות על חשבון וויליאם ליום שהוא יפגוש את הנסיך הארי בארבע עיניים. יש לנו תחושה ששם זה יעבור קצת יותר טוב.