בשנת 2017, כשהרשתות החברתיות בשיאן ורוב התקשורת שלנו אחד עם השני (או עם גופים רשמיים) נעשית ברשת, גם גופי האכיפה כבר הבינו שעליהם ליישר קו וללמוד את השפה. בכל זאת, כל אחד כבר יודע שניהול עמוד מוצלח בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם יכול להניב לא מעט, לעזור בשינוי תדמית ואף לחזק את הקשר עם הקהל שלך.

מי שצלחה את המשימה הייתה כזכור משטרת ליטיץ בורו בפנסילבניה, שתיעלה את פרשיית הבלונים האדומים שנתלו ברחבי העיירה בסמוך ליציאת הסרט "זה" כדי להפגין קצת הומור ברשתות, לצד פרסום מידע אינפורמטיבי רציני לתושבים המבוהלים. מי שפחות צלחה את זה היא משטרת ניו זילנד - כן, משטרת פאקינג ניו זילנד הרשמית - שניסתה את מזלה בשימוש בממים - וחטפה על הראש (בצדק).

עמוד הטוויטר הרשמי של המשטרה מצא את עצמו בעין הסערה היום (ב'), לאחר שפרסם ציוץ "מצחיק" ובו נכתב: "כשאנחנו צריכים לספר למישהו שבן משפחה שלו נהרג בתאונת דרכים", לצד מם של מייקל סקוט (סטיב קארל) מהסדרה הקומית "המשרד" עם המילים "זה הכי נורא".


כמו שאתם יכולים לדמיין - לא לקח זמן רב עד שהעוקבים ברשת החלו להגיב לפוסט המזעזע בחוסר רגישותו. אחת כתבה "תפסיקו עם זה, אף אחד לא צריך כוח משטרתי מגניב ו'בעניינים', אנחנו זקוקים לכוח סמכותי ואמפתי". ג'ו, מצדו, כתב תגובה א-לה פרשיית בנט והציע "אל תתנו לסגל הצעיר שלכם לשחק עם חשבון הטוויטר".



הפוסט המקורי ירד מאז כמובן, ומשטרת ניו זילנד פירסמה בעמוד הטוויטר התנצלות רשמית, ובה נכתב: "אנחנו מתנצלים על הציוץ האחרון בנוגע לבטיחות בדרכים. הבנו במהרה שהוא היה שגוי, חסר רגישות והוא נמחק בהקדם. תודה על הארת תשומת לבנו". יש לציין כי משטרת ניו זילנד אף זכתה בעבר בפרסים על הקמפיין הוויראלי שהוציאה לפועל, ובו גייסו עובדים חדשים בעזרת סרטוני ריקוד. אמנם 2017 טרם נגמרה, אך אפשר לנחש כבר מעכשיו שהשנה הם ייחשבו למפסידים הגדולים.


mako תרבות בפייסבוק