פריאנקה צ'ופרה ידועה לעולם בעיקר בתור שחקנית, מיס עולם לשעבר וכמובן בת הזוג של ניק ג'ונאס, אבל רבים לא יודעים שלצד הקריירה הזוהרת שלה צ'ופרה היא גם פעילה הומניטרית. השחקנית הקימה בעבר קרן צדקה עבור ילדים שחיים מתחת לקו העוני בהודו, ארץ הולדתה, ולא רק זה - היא גם שגרירה של ארגון יוניסף, שמטרתו לעזור לילדים במצוקה ברחבי העולם. העשייה שלה בתחום ראויה להערכה, אין ספק, אבל לצ'ופרה יש עבר של הערות פוליטיות והתנהגויות שלא מאוד מתיישרות עם הפעילות ההומינטרית ההיא, ועד היום - השחקנית סופגת על כך לא מעט ביקורת.

המבקרים מתמקדים בשתי 'בעיות': ראשית, השחקנית מקורבת לנרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו, שגזירות כלכליות שהטילה ממשלתו אילצו מיליוני הודים להגיע לרחובות והובילו לשביתה של רבע מיליארד עובדים. דבר נוסף שגרם לאנשים לעקם פרצוף הוא ציוץ של צ'ופרה מ-2019 בו היא כתבה "Jai Hind" (אמירה שמשמעותה "ניצחון להודו") עם תיוג של הצבא ההודי, לאחר סדרה של תקיפות אוויר בפקיסטן על ידי הודו שהעכירו את היחסים בין שתי המדינות. בזמנו, אפילו שר זכויות האדם של פקיסטן הגיב על הציוץ, ואמר שצ'ופרה צריכה להיות מפוטרת מתפקידה כשגרירת יוניסף מכיוון שהיא תומכת בפעילות צבאית וכתוצאה מכך - במלחמה.

בשבוע שעבר פורסם ריאיון עם צ'ופרה בעיתון הגארדיאן, ובמסגרתו המראיין סיימון האטנסטון שאל אותה על הנושאים האלה בדיוק, אבל נתקל בהתערבות של אחת מנשות יחסי הציבור שלה שהשתתפה גם היא בריאיון שהתקיים זום. אנשי יחסי ציבור כמעט תמיד נוכחים בזמן ראיונות עם סלבריטאים, אבל נדיר שהמעורבות שלהם בריאיון נחשפת בפני הקוראים או הצופים - אבל במקרה של צ'ופרה, האטנסטון דווקא החליט לתמלל את דבריה של היחצ"נית ולפרסם אותם.

לדברי האטנסטון, לאחר ששאל את צ'ופרה על אותו ציוץ ידוע לשמצה "דיינה היח"צנית ענתה במקומה: 'סיימון, אם נוכל להמשיך הלאה, זה יהיה אידיאלי. אני לא רוצה לשים את פריאנקה בעמדה שהיא עונה לשאלה באופן שיסכן את מערכת היחסים שלנו עם השותפים הפילנתרופיים שלה. אני לא רוצה שהיא תענה על זה'". בשלב הזה הוא מסביר כי פנה לצ'ופרה ושאל אותה אם היא אכן לא רוצה לענות, והשחקנית שתקה. היא אמנם לא התייחסה לסוגיית הציוץ ההוא, אבל צ'ופרה כן הסכימה לדבר באופן כללי על הביקורות ברשתות החברתיות ותרבות הביטול: "תמיד האמנתי בטוב של בני האדם, אבל נראה שהעולם מתקדם לכיוון בו אנחנו מפחדים אחד מהשני ומחפשים רק את הרע ביותר אחד בשני. מה הטעם לתת כוח לכמה טרולים שבוחרים לחיות בחשכה כשיש לי ים של תומכים שכיף לי איתם?".

בשלב הזה, האטנסטון כתב, אשת יחסי הציבור ביקשה ממנו להגיע לשאלה האחרונה וציינה בפניו שיש רק עוד חמש דקות לריאיון, למרות שבפועל נותרו לו 12 דקות מתוך השעה שהובטחה לו. את הזמן הזה הוא ניצל כדי לשאול אותה על הקשר שלה לראש הממשלה ההודי, שאף נכח בחתונה שלה, וצ'ופרה סיפרה שהשניים נפגשו כששהו באותו מלון. לטענתה, היא ניצלה את ההזדמנות לפגוש אותו אך ורק בגלל שהיא אזרחית המדינה ושאין לה שום שאיפות פוליטיות. "אני מחשיבה את עצמי א-פוליטית כמה שאני יכולה להיות. אני מעדיפה להיות הומניטרית", היא אמרה. 

מלבד החשיפה של התנהלות הריאיון בכתבה עצמה, האטנסטון שיתף את חוויותיו גם בטוויטר וכתב "הכל הלך טוב, עד ששאלתי אותה על הציוץ ההוא". משם, העיתונאי המשיך לענות למגיבים לציוץ שיצאו נגד ההתנהלות של פריאנקה והתשובות המתחמקות. "כן, זה מוזר שאנשים אומרים שהם א-פוליטיים כשברור שהם נוטים לצד אחד או אחר", הוא הגיב לאחד מהם, ולאחרת הגיב: "זה מטורף שאנשים חושבים שהם יכולים להתחמק מדברים, נכון?".