בשבועות האחרונים, הפכה השחקנית ומנחת הטלוויזיה ביזי פיליפס ("דוסון קריק", "ביזי הערב") לאחד מהקולות ההוליוודיים הבולטים ביותר במחאה נגד חוקי ההפלות הנוקשים שהועברו במדינות שונות בארצות הברית. פיליפס נשאה מונולוג במהלך פרק של תוכנית האירוח שלה בערוץ E! - שבוטלה מאז - וסיפרה שעברה הפלה בנערותה. פיליפס עוררה גם דיון ציבורי נרחב בזכותן של נשים להפסיק הריונות כרצונן בציוץ שפרסמה לפני כחודש בטוויטר. "אחת מארבע נשים עברה הפלה", כתבה, "הרבה אנשים חושבים שהם לא מכירים אישה שהפילה, אבל #אתםמכיריםאותי". פיליפס עודדה את עוקבותיה לחלוק את חוויותיהן האישיות, עזרה להפוך את ההאשטג #אתםמכירים אותי (YouKnowMe) לטרנד ברשת החברתית, והציוץ זכה מאז ליותר מ-56,000 לייקים, והוזכר בעוד 14,000 ציוצים נוספים. 

את המחאה נגד חוקי ההפלה החדשים, שהועברו לאחרונה במדינות ג'ורג'יה ואלבמה, פיליפס לקחה עד לעיר וושינגטון. פיליפס הוזמנה לשאת נאום בפני ועדת חקיקה בקונגרס האמריקאי, ודיברה במשך כחמש דקות מול אולם מלא, ומול מצלמות שהעבירו את הנאום בשידור ישיר ובפריסה ארצית, על ההפלה שעברה בגיל 15, כשחייתה במדינת אריזונה. "לא קיבלתי את ההחלטה הזו בקלות, אבל בשום רגע לא פקפקתי בכך שזו ההחלטה הנכונה עבורי", אמרה פיליפס, "אבל הרבה דברים השתנו מאז - באריזונה ובמדינות אחרות".

"אם הייתי בת 15 היום באריזונה, מבחינה חוקית הייתי מחויבת לקבל את ההסכמה של הוריי", המשיכה פיליפס, "הייתי חייבת לעבור בדיקת אולטרה-סאונד לא הכרחית, לעבור ייעוץ אישי באישור המדינה שכל מטרתו לבייש אותי ולגרום לי לנות את דעתי. אחר כך הייתי חייבת להמתין 24 שעתו כדי לוודא שזה באמת מה שאני רוצה. ובסופו של דבר, הייתי חייבת לספק למדינה תירוץ". פיליפס, שלרגעים במהלך הנאום עלו דמעות בעיניה, המשיכה: "ובכן, זאת הסיבה שלי: הגוף שלי שייך לי, לא למדינה. נשים ורופאים הם מי שהכי מתאימים לקבל החלטות רפואיות מושכלות על מה שטוב ביותר עבורן. ולא אף אחד אחר".

חוקי ההפלה שהועברו חודשים האחרונים בג'ורג'יה ובאלבמה מקשים גם על נשים שנאנסו (ואף עברו תקיפה מינית בתוך המשפחה) לעבור הפלה. החוק בג'ורג'יה מותיר כעת לעבור הפלה רק בשלושת השבועות הראשונים להריון, כשנשים רבות בכלל לא יודעו שהרו, והחוק באלבמה - שעבר בסנאט המקומי, וצפוי להיכנס לתוקפו בעוד חצי שנה - גוזר גם עונשי מאסר לרופאים שיבצעו הפלות שלא היו מאושרות על ידי המדינה. החוקים התקבלו בהתנגדות רבה לא רק על ידי ארגוני נשים ורופאים, אלא גם, כאמור, בקרב קהילת השחקנים והיוצרים בהוליווד. מדינת ג'ורג'יה, שמשמשת אתר צילום לסרטים הוליוודיים רבים הודות להקלות המס שהיא מציעה, ספגה קריאות רבות לחרם, ומפיקות ובמאיות רבות הודיעו שלא ישתתפו בפרויקטים שיצטלמו בה. השחקנית אליסה מילאנו אף קראה לנשות ג'ורגי'ה לשבות מסקס עד שיושבו להן זכויתיהן.

"הפלה היא זכות רפואית, ולא צריך להתייחס אליה כאל שום דבר אחר מלבד זכות רפואית", אמרה פיליפס בנאומה, וחתמה את דבריה בחזרה על מה שכתבה בטוויטר. "על פי הסטטיסטיקה, אחת מתוך ארבע נשים תעבור הפלה לפני גיל 45. זו סטטיסטיקה שמפתיעה אנשים. ואולי אתם חושבים 'אני לא מכיר אף אישה שתעשה הפלה'. ובכן, אתם מכירים אותי".

View this post on Instagram

A post shared by Busy Philipps (@busyphilipps) on