אחרי שהתפרסם ברשתות החברתיות באמצעות סרטונים הומוריסטיים, הוציא שירים וכיכב על מסך הטלוויזיה - בן זיני כובש יעד מפתע במיוחד ומשיק ספר קומיקס. לספר קוראים "כוח בנזיניX", והוא מבוסס על סיפורו האישי של זיני כילד. את הספר חיבר הכוכב יחד עם סופרת רבי המכר לינדה מזרחי, ואייר אותו דדי ונגר, שגם אחראי על האיורים של "קופיקו", סדרת הספרים הפופולרית.

"את האמת שאף פעם לא חשבתי לעשות דבר כזה, פנו אליי מההוצאה לאור והעלו את הרעיון הזה", מספר זיני בשיחה עם mako על הצעד המפתיע. "כשהעלו את זה, הלכתי עם זה הביתה. אמרתי לעצמי 'אני כל הזמן מתעסק בניו מדיה, בסושיאל, בטלוויזיה, הכל מצולם וכל הדור החדש. למה שלא אעשה משהו כתוב?.

"בסופו של דבר כשילד או ילדה קונים ספר, ואני יודע את זה מעצמי, הם נשארים שנים בבית. זה דבר שנשאר והולך איתך שנים. למה שילדים שגדלים עליי ביוטיוב, ברשתות ומוזיקה לא יהיה להם משהו כזה? זה הדליק אותי מהפגישה הראשונה".

למה דווקא קומיקס?
"תשמע, אני לא סופר. לא רציתי ספר כבד של 300-400 עמודים וגם לא היה לי רעיון שיכול להחזיק משהו כזה. חיפשתי דרך שבה אני יכול להעביר את המסר שלי בצורה הכי קלילה שיש. לילדים היום אין סבלנות לשבת לקרוא שבועיים ספר. הם רוצים לקרוא כמה ימים וקומיקס וזו הייתה הדרך הכי טובה לעשות את זה. זה לא חוברת קומיקס, זה ספר. חוברת זה משהו ממש קצר, זה ספר - מאה ומשהו עמודים".

בן זיני (צילום: רן יחזקאל)
צילום: רן יחזקאל

עלילת הספר מנסה ללמד את הקוראים הצעירים איך להתנהג במצבים בהם הם חווים או נתקלים בבריונות בבית הספר, למצוא את הכוח להתמודד ומנסה להסביר את החשיבות של לנקוט עמדה ולא לעמוד מהצד ולשתוק. "הרעיון המקורי של הספר היה שלי, כשהייתי ילד ראיתי קלטת ילדים שנקראת 'ספיד וגלגלי הקסם' וזה נחקק בזיכרוני. הסיפור שם היה על ילד שמקבל גלגיליות קסם שנותנות לו ביטחון עצמי והוא נהיה כוכב בשכבה שלו. בשלב מסוים, הוא עוזר לחלשים עם הכוח שיש לו".

הסיפור הזה דיבר אלייך?
הסיפור הזה ליווה אותי בילדות. אני זוכר שבתיכון וביסודי תמיד הייתי עוזר לחלשים כשהיה לי כוח בשכבה. רציתי לקחת את המקום הזה ולהעביר את המסר הזה לעוד ילדים כדי שגם הם יהיו חזקים, שירגישו שזה לא תלוי בחומר, גלגיליות או כמו בספר שלי - בכובע. בסוף, הביטחון העצמי בתוכך, אתה צריך למצוא אותו. אתה יכול להיות מקובל מבלי שיכתירו אותך כמקובל. זה המהות של הספר - לא לפחד להיות אתה, לא לפחד לקבל ביקורת".

אתה חושש מהביקורות?
"יכולים להגיד עד מחר מה שרוצים - בסוף המהות של הספר והמסר שהוא מעביר, יותר חזקים מהכל. מי שבאמת ישב ויקרא את הספר הזה יקבל המון כלים. לפני שקראתי את הספר במלואו, קראתי חלקים. כתבנו את זה בקורונה, זה היה בזום, זה היה פינג פונג של איורים, אז אף פעם לא ראיתי אותו שלם. כשקיבלתי את המוצר המוגמר הייתה לי צמרמורת שקראתי חלק מהשורות. נזכרתי שזה משהו שאני כתבתי והייתי רוצה שהילד שלי או אחי הקטן יקראו".

ומה הוא מנסה להשיג עם הספר? "אני רוצה להגיע לכמה שיותר אנשים, כמו במוזיקה וביוטיוב", מסביר זיני. "בסוף, אנחנו האמנים רוצים לגעת בכמה שיותר אנשים. זה עוד סוג של אומנות שיש בתוכי שלא ידעתי שיש בי עד שפנו אליי".

"שכל אחד ואחת ייקחו מהספר הזה משהו, זה יכול להיות ביטחון עצמי, זה יכול להיות חיזוק כזה או אחר לאישיות שלהם - ושכל אחד ייקח את זה למקום האישי שלו. אני רציתי לחזק כל ילד שעבר חרם. כי על זה מדבר הספר ולצערי זה קורה בימינו היום המון. המטרה שלי היא לשים לזה סטופ - אני יודע שאני לא באמת יכול לשים לזה סטופ, אבל זו המטרה של הספר".

לא מעט ספרים הופכים לסדרות או לסרטים, אתה בונה על זה?
"לא חשבתי על זה, אבל בסוף כל מה שמתחיל מקטן וגדל זה נעים לאומן כי זה אומר שזה מצליח. אם זה יצליח אז כמובן שאהיה מאושר ואני אחשוב לכיוונים האלה".