תחילה היתה בלגיה, ועכשיו תורנו. ישראל הפכה לאחרונה למדינה השנייה בעולם שהצליחה לחתום על הסכם רישיון עם חברת גוגל העולמית, שיאפשר לראשונה ליוצרים ישראליים לקבל תמלוגים עבור צפיות ביוטיוב. ההסכם נחתם בין גוגל ותלי - חברת התמלוגים של יוצרי הקולנוע והטלוויזיה בישראל, ותקף לאמנים המיוצגים על ידה. 

אופירה לובניצקי, מנכ"לית תלי: "המשא ומתן נמשך שש שנים בצל יחסי הכוחות הברורים בין תלי לגוגל", סיפרה מנכ"לית תלי, אופירה לובינצקי, בהודעה לעיתונות, "אנו שמחים שבסיומו של התהליך הגענו להישג שבמסגרתו היוצרים שלנו יקבלו כספים שמגיעים להם. ההסכם עם יוטיוב הוא תחילתו של רישוי וגביית תמלוגים צודקים ליוצרים גם מפלטפורמות שחוסות תחת הדוקטרינה האמריקאית 'נמל מבטחים', שלפי פרשנות הנוחה להן הן פטורות מחובת תשלום תמלוגים ליוצרים שמיצירותיהם הן נבנות. המאבק להשגת צדק ותמלוגים הוגנים עבור יוצרי התוכן גם מספקי התכנים שבפלטפורמות באינטרנט הוא בתחילתו ושותפים למאבק ארגוני יוצרים מכל העולם".

"נמל המבטחים" שלובניצקי מציינת הוא הכינוי שניתן להגנה החוקית לשירותי הסטרימינג בחוק האמריקאי. ההגנה טוענת, בגדול, שעל אף שיוטיוב היא ספקית הסטרימינג הגדולה ביותר ברשת (ב-2017 פורסם שכמיליארד גולשים משתמשים בה מדי חודש), היא איננה - ולא יכולה להיות - אחראית מבחינה חוקית לאכיפת התכנים שמועלים אליה. כלומר, יוטיוב זכאית להזרים תוכן לאו דווקא חוקי, והאחריות על בירור מצבן של זכויות היוצרים מושתת בדרך כלל על היוצרים עצמם.

בהודעה לעיתונות ציינו בתלי שיצירות ישראליות שיוצריהם מיוצגים על ידי הארגון נצפו יותר ממיליארד וחצי פעמים בין 2012 ו-2016. אם תהיתם, מי שמובילה את טבלת הצפייה הישראלית היא הסדרה הישראלית "קופיקו" שיצרו עדי בנימינוב, חנן פלד, מיכל חגי-פלג, יריב גוטליב ואלעד חן.