עם הזמנים המשתנים והמודעות ההולכת וגוברת לביטויים גזעניים שמקיפים אותנו מכל עבר, לא מעט יצירות תרבות מהעבר שנחשבות למכוננות נראות לנו כיום חסרות רגישות ולא הולמות. גם ספריו של ד"ר סוס, שבעיני רבים הם קלאסיקה שאין שניה לה, חוטפים אש באיחור של שנים בימים אלה בעקבות הדימויים הגזעניים המוצגים בהם, ושישה מספריו אף נגנזו לאלתר בעקבות איורים פוגעניים. 

מאז שנות השלושים ועד שנות התשעים של המאה הקודמת, הספרים של ד"ר סוס זכו להצלחה אדירה ולאינספור גרסות קולנועיות וטלוויזיוניות, ואין כמעט אדם בעולם שאינו מכיר אותם. אבל בתחילת מרץ נודע ששישה מספריו של הסופר, כאמור, יפסיקו לצאת לאור, מכיוון שהם מכילים טקסטים ודימויים גזעניים וקריקטוריים - בעיקר של דמויות אסיאתיות.

מחקר שיצא ב-2019 בחן 50 מספריו של ד"ר סוס ומצא שכמעט כל הדמויות שאינן לבנות מוצגות בספרים באור אוריינטליסטי, פוגעני וסטריאוטיפי, כשדמויות מסוימות קיבלו עור צהוב בוהק ותוארו בעזרת משפטים כמו "אנשים עם עיניים מלוכסנות מארצות שאף אחד לא יודע איך לאיית את שמם". מההוצאה לאור של ספרי ד"ר סוס נאמר על ההחלטה כי "הקשבנו וקיבלנו פידבק מהקהל שלנו, ממורים, אקדמאים ומומחים בתחום, עבדנו עם צוות של מומחים ועברנו איתם על קטלוג הספרים שלנו. מצאנו שחלק מהספרים מציגים אנשים באופן פוגעני. אנחנו מחויבים למשימה שלנו לתמוך בכל הילדים ובכל המשפחות עם מסרים של תקווה, השראה, אינקלוסיביות וחברות".

עכשיו, מתברר שלהחלטה לגנוז את ספריו יש אפקט כלכלי מעניין - ובמילים אחרות, היא הופכת את הספרים המוקעים למצרך מבוקש בשוק. העותקים הקיימים של הספרים האלה נמכרים כמו לחמניות חמות ובמחירים מופרכים: מוכרים פרטיים מציעים את הספרים למכירה בזירות כמו פייסבוק מרקטפלייס, איביי ואמאזון במחירים שהולכים ומטפסים - החל מ-500 דולר ועד ל-3,200 דולר עבור ספר אחד.

במקביל, הספרים מטפסים ברשימת רבי המכר של אמאזון, וברשימת ששת הספרים הכי נמכרים כרגע באתר חמישה מהספרים הם של ד"ר סוס. אמנם רק אחד מהספרים המדוברים משתייכים לששת הספרים שנגנזו, אבל הקשר ברור - וכמו שהגיב גולש אחד בטוויטר: "אנשים כל כך בפאניקה שהם אפילו לא שמים לב לפרטים". 

אחד מבנותיו החורגות של ד"ר סוס אמרה בתחילת החודש שהספרים לא צריכים להיגנז, ובמקום זאת אפשר להמשיך ולמכור אותם בצירוף הצהרה - מהלך שהיא אומרת שננקט בהוצאות ספרים אחרות עם הוצאתם לאור של ספרים עם ייצוגים מיושנים ובעייתיים. היא גם הוסיפה שאביה, שהלך לעולמו ב-1991, כבר הביע חרטה בפומבי לגבי דימויים גזעניים שהופיעו במודעות פרסומת וקריקטורות פוליטיות שעזר ליצור בתקופת מלחמת העולם השנייה, ושהוא "איש טוב שהשתנה עם הזמנים".