mako
פרסומת

בקרוב: כל בלימה במאזדה תחסוך לכם כסף

מערכת בלימה רגנרטיבית שתשולב בליין הדגמים החדש של מאזדה תוכל להפחית כעשרה אחוזים מתצרוכת הדלק

נעם וינד
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

מאזדה
המערכת תשולב בדור הבא של רכבי מאזדה



אך המנוע ותיבת ההילוכים אינם כל הסיפור ובמקביל מאזדה משקיעה רבות בפיתוח מכלול של מרכיבים כמו שלדה מחומרים חזקים אך קלים יותר שתתרום לדיאטה משמעותית לבעיית המשקל ממנה סובלות כל המכוניות בעידן מבחני הבטיחות של יורו NCAP.

אין תמונה

כעת אנו מתבשרים על מערכת נוספת שתמצא את דרכה בעתיד הלא רחוק לליין הדגמים המתחדש של החברה.מדובר במערכת המכונה “i-ELOOP” האוגרת אנרגיה בזמן שהרכב נמצאה בתאוטה.
אמנם מערכות בלימה רגנרטיבית הן לא דבר חדש ומוכרות לנו בעיקר מרכבים היברידים (בצורה זו נטענת הסוללה ברכבים אלה), אבל החידוש של מאזדה הוא שימוש בקבל חשמלי גדול האוגר את האנרגיה במקום מצבר.  
היתרונות בשימוש בקבל על פני מצבר הם מגוונים וכוללים משקל קל יותר, בלאי נמוך משמעותית ובעיקר יכולת מהירה לאגור ולפרוק את האנרגיה שנאגרה בהם. לפי מאזדה, בנהיגה עירונית המערכת, בשילוב מערכת עצור וסע, תביא לירידה של כעשרה אחוזים בצריכת הדלק.

בשונה מחלק ממערכות הבלימה הרגנרטיביות מערכת i-ELOOP אוגרת אנרגיה גם במצב בו הנהג לא הפעיל את הבלמים אלא רק הרפה מדוושת הגז. אלטרנטור מיוחד הבנוי לעבוד בזרמים משתנים יטעין את הקבל והאנרגיה תשמש להפעלת אביזרי העזר החשמליים כמו בקרת אקלים, מערכת שמע, אורות וגם טעינת מצבר הרכב.

מאזדה תציג את המערכת החדשה בדגם הקונספט טקרי (עליו ככל הנראה תבוסס המאזדה 6 הבאה) שיוצג בתערוכת טוקיו שתפתח בעוד מספר ימים ובעתיד היא כנראה תשולב בדור החדש של רכבי המותג.

אין תמונה